Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 28 736
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да е здрава и щастлива Марина! Simple Smile

# 706
Ех, че хубаво голямо бебе! Добре дошла и на Марина!

Ставането е много важно, за да не се задържа кръв. С първото станах на 9-ия час, за да ми го донесат на другия ден сутринта. С второто на 6-ия, защото я откараха в неонатология на друга болница и за да ме изпишат по-бързо и да отида да я видя се натиснах да ставам и да вървя. Изписаха ме на 3ия ден, малко им се примолих. Въртенето на една страна си беше изпитания наистина, особено на ляво. Усещах, че там някакси по- разлипно е срязано и двата пъти. До ден днешен стои леко вдлъбнато.

# 707
Момичета, не съм активна със споделянето тук, но чета всичко и искам да поздравя всички майки-героини и техните сладки вече родени бебчета! Да са ви живи и здрави!

Моят термин е 19.05 и вече нямам търпение, имам 3 сантиметра разкритие, леки дискомфорти и болежки... но никакви контракции или наченки на тръгване към Майчин Дом. Някоя друга дама дали има наближаващ термин и планираща да ражда нормално в МД?

# 708
Как сушите косата на бебчетата? Предстои първата баня,но има много коса и се чудя как да я изсуша и да не я оставя мокра.

# 709
Честити да са новите бебчета! Живи и здрави!

Mahur, със сешоара ако търпи. На Явор му я попивам с пелена и му слагам шапчица.

Само моето дете ли мрази да го преобличат и мажат с кремове? Кожата му е ужасно суха и се бели, но толкова да не понася да бъде гол, че е мъчение целият процес. Не знам как ще правим масажите след някоя друга седмица, той се гъне като червей ..

# 710
Iffsy, добре дошла да е бебе Марина! Здрава, щастлива и безгрижна да бъде. 🥰 Наистина си е кофти работа индукцията, но в крайна сметка си струва мъките. Скорошно възстановяване ти желая!

Yana.KS, моя Явор успявам да го мажа с кремчета без драми само след като се е нахранил. Изчаквам го 10 - 15 минути след това, за да не връща мляко като много внимавам с коремчето. Друго нещо, което правя е да не го събличам напълно, а го разкопчавам първо от кръста надолу, мажа дупето и крачетата, закопчавам и после разкопчавам нагоре и там мажа. Така като е наполовина разголен явно успявам да го заблудя и не протестира. 😅

# 711
Тази нощ успях да дремна 2 пъти за общо около 4 часа. Последната седмица май не съм спала толкова 😁 Преди малко мина второто ми раздвижване. В пъти по-добре от вчера, направо щях да литна. Свалиха ми катетъра и вече имам зелена светлина да ставам сама. Неонатология е в края на коридора, мисля да отида до там при някое от следващите ставания и да си видя малкото мишле най-накрая. Вчера след операцията само на снимки го гледам ☹️
Хапнах попарка - преядох с 5 лъжици 😁 чайче, вода пия и всичко изглежда много по-добре от вчера. Вчера вечерта малко бях позагубила кураж, но днес съм се стегнала и ще покорявам върхове 💪 малко по-късно ще пусна един много подробен разказ за изживяването до момента 😁

# 712
Момичета, не съм активна със споделянето тук, но чета всичко и искам да поздравя всички майки-героини и техните сладки вече родени бебчета! Да са ви живи и здрави!

Моят термин е 19.05 и вече нямам търпение, имам 3 сантиметра разкритие, леки дискомфорти и болежки... но никакви контракции или наченки на тръгване към Майчин Дом. Някоя друга дама дали има наближаващ термин и планираща да ражда нормално в МД?

Моят термин е 21.05 и аз съм се насочила към МД за нормално раждане. Не са ме проверявали за разкритие, но с първото ми дете отидох като започнаха контракции и 3см разкритие. Имаше индуциране и епизиотомия. Сега ще видим.
Успех на теб и дано протече по възможно най-добрия начин 😊

# 713
Аз също съм избрала Майчин дом.Термина е 20.05.,но в действителност не се знае кога ще е момента Grinning

# 714

Моят термин е 21.05 и аз съм се насочила към МД за нормално раждане. Не са ме проверявали за разкритие, но с първото ми дете отидох като започнаха контракции и 3см разкритие. Имаше индуциране и епизиотомия. Сега ще видим.
Успех на теб и дано протече по възможно най-добрия начин 😊

Ти с избор на екип ли си? И към кой етаж си се насочила? Simple Smile

# 715
Без избор, без упойка и на 7ми етаж. А ти?
Дени включи се и ти за тези подробности 😊

# 716
Без избор, без упойка и на 7ми етаж. А ти?
Дени включи се и ти за тези подробности 😊

Аз съм с избор на екип и акушерка, този път съм избрала 12-ти етаж в двойна стая като вариант.

# 717
Пускам подробен разказ за моето преживяване, наречено "Секцио" в скрит текст, защото ще е дълго:
Скрит текст:
Приеха ме в Сряда вечерта, настаниха ме и се започна стандартното - документи, тонове, тестове за алергии. Казаха ми, че човечето се вълнува, защото тоновете му бяха около 160, стигаха и по-нагоре, риташе коланите, машината пищеше... Милото ми, разбрало ме е като му разказвах, че ще се срещнем скоро 😁🫶  Попитаха ме как ще са му трите имена и ги записаха още тогава.
Казаха вода и леко хапване до 23:00, хапнах малко солети и започна най-дългата нощ в живота ми. "Поспах" е много силно казано, дремнах от 02:00 до към 04:00. След това беше някакъв жалък опит. Първо, че много се вълнувахме с Макси, второ, че в стаята е около 300 градуса и трето - много ама много ожаднях, но не посмях да пия и глътка вода след 23:00 до второ нареждане 😁Към 06:00 станах окончателно и си дооправих някои неща от багажа - например извадих си бельо и сутиени, наредих си водички на шкафа до мен, помпа и всякакви принадлежности, които прецених, че ще ми трябват след операцията ги позиционирах на една ръка разстояние, защото не знаех колко ще съм мобилна когато се върна в стаята. Взех един бърз душ и ме взеха за системи и тонове. Този път машината засече силни контракции, а и аз си ги усещах. Акушерката каза, че е готов да излиза.
В 08:11 влязохме в операционна и тук започна целия ми кошмар. Това секцио ми в топ 3 на най-травмиращите събития в живота. Много държа да подчертая, че за моята съквартирантка преживяването е било доста по-различно и не е преживяла нещата, които ще опиша сега, така че нещата са си индивидуални за всеки и не искам да плаша никого!
Първо се съблякох чисто гола в операционната и моментално започнах да треперя, стори ми се ужасно студено. Обзе ме някаква паника и започнаха да ми се стичат сълзи по лицето от страх. Започнахме със спиналната упойка, където имаше някакъв проблем в поставянето. Анестезиоложката ме надупчи 4 пъти в кръста, безуспешно и всеки път ми повтаряше, че трябва да се отпусна, а аз колкото и да се опитвах явно не успявах. 4 вкарвания на иглата в гръбнака ми и нищо... Накрая каза "Правим последен опит и ще се приспиваме", при което аз си казах "Не! Няма да си пропусна появата на бебето!!!", не знам как успях да се отпусна, но този път нещата явно се получиха защото усетих гореща вълна в краката веднага след убождането. Сложиха ме да легна на масата и ми поставиха катетър, а на мен вече започна да ми става лошо. Между другото, поставянето на катетър беше най-малко неприятно от всичко. Казах им, че ми се гади, сложиха ми нещо и всичко мина. Дойде моят АГ, който води операцията и малко се поуспокоих, но продължавах да треперя неудържимо и ми беше ужасно студено. През цялото време ми мериха кръвното, което достигаше горни граници 150-170. Не усетих разреза, но усещах абсолютно всичко друго - дърпане, бутане, натискане, болеше ме (не разреза, а по-скоро като мускулна треска на корема и натискане), беше ужасно стресиращо. Продължихме така около 7-8 минути и тогава се появи Той 🩵  Ревящ, пищящ, според мъжа ми е огласял целия етаж. АГ ми го показа отгоре над завесата, както Рафики надвесва Симба над скалата в Цар Лъв - беше като едно малко кърваво демонче, но най-красивата гледка на Света ❤️ Разревах се мигновено, те го отнесоха да го измият и след малко ми го донесоха, за минутка . Погалих го по бузките, най-мекото нещо, цунках го, казах му, че го обичам и съм тук, а той спря да плаче и само премигваше толкова сладко... 🥹
После го отнесоха при тати 😊 Бутането, дърпането и натискането продължи, даже болеше все повече , но вече нямаше никакво значение. Мислех само за него и нищо друго нямаше значение.
След още около 40 минути адски болки приключихме. Видях се с мъжа ми, беше много хубаво. Заведоха ме директно в стаята, където се тресях от студ около час. Междувременно започнах да си усещам пръстите на краката,а малко след това успях да ги помръдна и целите. След като вече свободно си движех краката ми включиха болкоуспокояващите, защото упойката ме беше пуснала и матката ме болеше на смърт...
От там вече беше тегав ден, раздвижвах се в леглото, но ме вдигнаха чак към 19:00. За раздвижването вече писах, не бях доволна. Днес всичко е много по-добре. Имам снимки на малкото ми пате от посещението на баща му вчера, гледам ги през цялото време и нямам търпение днес да си го видя. Знам, че "моето гардже си е най-хубаво", но той наистина е толкова миличък, спокоен е и е толкова сладък ❤️ всичко, всичко си заслужава и бих минала през още 100 кошмарни дни, за да го има него.
Малко се разчувствах докато пиша, но и емоциите ми взеха връх през последните 48 часа. Всичко минава и заминава наистина, вчера се бях фокусирала само върху това колко ме боли, с днес си спомням само личицето на сина ми и всичко друго бледнее. 😊

ПС: Пропуснах да кажа, че от Неонатология са казали на ММ, че са включили Макси на кислород за малко, но вече всичко е наред и се адаптирал добре. Мисля го това с този кислород и нямам търпение да разбера повече ☹️

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 09:08 от pauly

# 718
Е то и аз така,чак подробности няма.По здравна каса ще си отида,с направление.Няма да плащам за екип,който се падне.И стая няма да плащам.За упойка ще преценя,не съм от страхливите уж,голям съм мазохист ама не съм сигурна раждането колко много ще боли Grinning

# 719
Аз от вчера съм много разстроена, миналото ми индуциране ми е кошмар, а сега пак ще се наложи такова, плаче ми се цяла бременност лекарства почивки и чудесии само за да задържа бебчо до край а сега не желае да излезе:(

Общи условия

Активация на акаунт