Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 28 754
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
Ивси, честито! Да сте живи и здрави с Марина и да има прекрасно детство! 🩷

Да, утре ще раздвижваме повече. Аз изобщо нямам намерение да правя някакви маратони, а и не мисля, че ще мога. Утре следобяд ще ми донесат Макси и ще се постарая до тогава да съм влязла във форма малко поне, за да мога да си го задържа при мен 😊

# 691
Iffsy честито бебче Heart
Да е много здрава Марина Heartpulse
На теб бързо възстановяване Flowers Hibiscus

# 692
Iffsy Честита дъщеричка !☺️Нека бъде жива и здрава Марина ,да расте безгрижно ,много да ви радва ,на теб бързо възстановяване 🩷

pauly като видиш малчо ще ти идват големи сили
Толкова бях скована ,болеше и придърпваше ,но само ,като чуех ,че има нужда от мен ,стисках зъбите,забравях болката и неприятните усещания и стигах до нея ♥️Колкото повече движиш ,все по-добре ще става,полека ,бавно ,постепенно ,както каза и с търпение,гледаш напред ,никога в земята ,сядаш в леглото и пускаш краката.След малко поемаш хубаво въздух и внимателно ставаш .
И на мен втори ден ми беше най-гаден ,и трети също.Но минава ,търпи се,малчо ще ти дава сили, ще се справите заедно

Ние жените сме направо герои колко можем да изтърпим

# 693
Iffsy, честито бебче! Много здрава и щастлива Марина 🩷 Бързо възстановяване

# 694
Ехх най-сетне 🍀❤️ очаквах новина и от теб 💐 да е здравичка тази мързеланка и много щастлива! Възстановявай се бързо ❤️

# 695
Iffsy, честита да е Марина! Здрава, палава и с пълни памперси!

Момичета, много хубави обяснения и напътствия давате за раздвижването. Дано и аз се вслушам в тях като дойде време.

# 696
Сядаш в леглото и пускаш краката.След малко поемаш хубаво въздух и внимателно ставаш .
И на мен втори ден ми беше най-гаден ,и трети също.
То точно този момент е най-болезнения.😬
А аз съм първи ден и имах надежди утре да е по-добре... Пак ли ще съм изненадана 😁

# 697
Аз съм на мнение, че трябва много движение максимално бързо. Разбира се не да ти прималее от болка и да ходиш по 1 час, но на всеки час ставаш с бавни стъпки по 10-15 минути ходене. С всяко следващо ставане става все по-поносимо.
Стисках зъби и обикалях коридора втория ден и на третия като се видяхме с таткото вече бях пушка и той се учуди колко съм подвижна.
Боли горе долу до 5тия ден повечко после остава само лек дискомфорт.

Преди години имах коремна операция с разрез като за секцио и тогава се залежах първите дни от страх от болката и много бавно се възстанових. За това и сега стиснах зъби пък и както са писали момичета, чуеш ли, че бебчето има нужда от теб забравяш всякакви болки.

# 698
Аз имам желание да се раздвижа максимално бързо, просто днес ми казаха като за първи ден повече да не се изправям.
За мен огромен проблем е и, че не мога да се завъртя настрани, зверски ме боли като легна наляво или дясно и колкото и да стискам зъби се предавам. Цял ден правя опити и не мога да издържа повече от 5 секунди. Това е нещо елементарно, което не би трябвало да е такъв проблем. А по гръб вече над 12 часа (с 5 мин пауза за раздвижвсне) става страшно болезнено, не си усещам дупето и за вече не знам коя нощ няма да мога да спя, а съм каталясала.
Съжалявам, започнах много да мрънкам, но нагласата ми към раздвижването днес се сгромоляса от 100 до 0 много бързо.
Приемам всякакви трикове и съвети, за да мога да легна поне на страни. ☹️

# 699
Честити да са всички бебчета Heart Толкова са много вече Simple Smile Останахме ли неродили все още? Grinning Кажете ми мами какво направихте преди раждането? Чудя се забравям ли нещо.

# 700
Абсолютно същата бях.Отдадох го на това,че качих доста килограми просто и наистина по-трудно се възстановявах.Също и на по -ниският ми болков праг.Аз качих 30 килограма тази бременност,забременях 63 ,влезнах да раждам 93 кила.
Първият ден не се завъртах.Вторият ден успях един ,два пъти.Някъде през нощта между втори и трети се мъчих по същият начин и изобщо и не успявах да се врътна и се бях изнервила.Въртенето ми беше голяма мъка общо взето през целия престой в болницата ,но заради бебето успявах някак си.Много е важно движението да,като можеш ставай по малко ,без да се преуморяваш ,а иначе в случая ,като не можеш да се въртиш ,не се измъчвай за момента и не гледай останалите.Всяка жена е различна.Един по -бързо се оправя,други като нас по -бавно.Някои имат по -висок праг на болка,други по -нисък.Не се мъчи,не изпадай в стрес излишен,ами почивай и мисли за малкото сладурче ,което скоро ,съвсем скоро дори ще можеш сама да си гледкаш и да се радвате един на друг.Лежах по гръб първите дни ,така ми беше най-добре,ставах ,ходих ,колкото мога,без да се насилвам,лека и полека.Бавничко стигах и до бебето си винаги щом повика мама.
Имах чувството,че никога няма да мога да се завъртя на една страна ,бях се отчаяла първите дни ,и че няма да се възстановя.Към 4 ден ще видиш разлика ,на 5 още по -добре и вече след това само опъване и дърпане ще усещаш .Усещах се и още усещам малко сякаш всичко ми се изсипва като се врътна,но не ме боли изобщо.На осми родих,на 12 ме изписаха.Деня на изписването слезнах 50 стълби надолу(луда глава) ,значи не е толкова страшно от 4 ден и на там .Та по-добре става наистина ,първите три дни ще ти е повечко зор,колкото можеш полека ,толкова.Като не ти е удобно в момента да се въртиш не слушай никого ,слушай тялото си и себе си.Движение ,когато можеш ,както ти казах .Пий водичка преди да станеш  и винаги гледай напред и дишай дълбоко.И като ставаш мисли за него,това ще те крепи много.Кураж момиче ,ще видиш ,че след няколко дни ще е друго и ще си супер ,ще викаш тая Мими верно беше права 😂💙Сега просто се отпусни и почивай ,това ти е работата.За гърба още съм скована и ме боли ,както и дупето 😂Карам ги да ме леко масажират с онзи гел с коня😂охлаждащ

Настрани единствено да изтърпиш болката
Зора е до като врътнеш и изсипеш корема
После постояваш ,и болката намалява

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 22:21 от Mims1900

# 701
Аз след секциото чак като се прибрах вкъщи почнах да спя настрани. И то не от първия ден. А не бях качила много кг. Таз, кръст, гъз всичко че болеше ама страха какво ли не прави…
На мен най-гадно ми беше като станах първия път и протичаха някакви гадости… и с гадния катетър…

# 702
Гадни три дни даааа....като втория за мен беше ужасен ...силни болки,а трябва да ставам....искам,а не мога от болка...
Елементарни неща като спане на страни беше лукс ....😁🫥
Първо се обърнах на спя на ляво още в болницата не помня кой ден

Малката я гони глад на ам изяде 60 в 20.30.
И сега пак толкова 60-22.30
Да няма скок в растежа какво беше 🤷

# 703
Честита да е Марина! Да е жива и здрава и много усмихната! Бързо възстановяване на теб 💐🍀🎉

# 704
Гадни три дни даааа....като втория за мен беше ужасен ...силни болки,а трябва да ставам....искам,а не мога от болка...
Елементарни неща като спане на страни беше лукс ....😁🫥
Първо се обърнах на спя на ляво още в болницата не помня кой ден

Малката я гони глад на ам изяде 60 в 20.30.
И сега пак толкова 60-22.30
Да няма скок в растежа какво беше 🤷
Мими тия двете нашите да не са се наговорили нещо,и двете запек имаха,и моята е гони страшен глад и яде ,като за световно??😂

Общи условия

Активация на акаунт