Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 995
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
Парацетамол,осцилококцинум,лукчета,
хомеожен

# 151
Мими боли ме и мен иначе бая,трудно е много тва ставане и ходене наистина,но ,като си помислиш за бебчето и простоо се надъхвам и ставам и вървя въпреки гадното опъване долу и болки.Важното е да гледаме все напред ,а не в земята,че лошо,замайва се главата мн лесно първите дни.Първо постоях в леглото седнала и тогава станах.Та така ме раздвижиха ,измих се някъде на 6 час вече бях на крака.Надявам се утре да е още по -добре.Все още аз пък не успявам да се завъртя на една страна,единствено по гръб мога,заради болките и опъването долу ,където е разрезът,това завъртане хич не ми се получава за сега ,дано утре успявам.вече,та се вдигам постепенно някак напред, за да стана,просто не мога другояче.
След секциото много силно се усещаха контракциите при мен ,как свива и отпуска матката и ми сложиха няколко обезболяващи .След един час се почувствах вече добре и започнах мохабет с другите майчета 😂

Та моята подготовка общо взето аз предчувствах,че ще родя по един или друг начин по преценка на др,защото преносвах вече,мислих,че два дни само,дори бебка се роди с ръце на перачка,плацента леко презряла,а и водите бяха намалели незнайно как,не ми са рязко изтекли ,както е обикновено,тя си имаше признаци за преносване и аз нз как за толкова кратко вр,но явно просто по -рано ми е бил дошъл цикъла тогава и не съм запомнила 😐.Спрях да ям в 20 ч и вода спрях в 22 снощи
Отидох сутринта,взеха ми кръв ,дадох урина,пуснаха ми тонове,прегледаха бебка,измериха,екг ми направиха ,всичко наведнъж ,после преди секциото катетъра го изтърпях без анестезия ,изобщо не е страшно било ,а мислих ще е по-зле 😂Единствено ,че ме дразнеше много долу този катетър .
Пробвахме индукция не се получи ,станаха контракции,но не доведоха до желаното разкритие ,доктора погледна и се притесни,че има риск да ми се скъса шийката и изтънява много,болеше ,а бебето не иска да излиза и това е,не е било писано при мен нормално раждане,и записът не беше благоприятен на бебето ,мн равен,което още повече си наложи оп.Та от там набързо консултация с анестезиолог  ,приспаха ме супер бързо ,както казах" страх ме е" бях вече в страната на чудесата 😂😂😂
Бързо се събудих ,видях мъжа ми някъде там ,питах бебето как е,след час вече бях доста по -добре,,болките в матката отпуснаха ,упойката напълно ме пусна и на 6 час вече станах.
Донесоха ми я няколко пъти,гушкахме се, ,просто гушнеш ли си бебето ,боли не боли ,всичко се забравя дали нормално или секцио в крайна сметка важно е всичко да е наред и да има щастлив ,здрав,пухкав финал♥️

За лукчетата и аз давам препоръка ,който ще е секцио да си носи 🌷
Също за размерите не се притеснявайте някои мами ,като ви мерят ,по -голяма излезна от това на апаратите с нормални размери за женско бебе

Забравих да кажа клизма не ми е правена,набързо с една свещичка отидох и това беше

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 23:31 от Mims1900

# 152
Взех няколко лукчета за какво са обаче

# 153
Взех няколко лукчета за какво са обаче

Сухота в гърлото,неприятен вкус може да има в устата
Особено ,като ти е сухо мн дразни

# 154
Много се радвам, Мимс. Толкова го изстрада, а сега така смело разказваш. Като се сетя и каква великденска трапеза беше приготвила и 2 дена след това с бебче на ръце.

И аз с моето гърло съм си зле. Тонзилотрен, лукчета и чай с мед е положението. Не ми е минало вече 5 дни. При мен е само гърло без други симптоми, но много ме дере.

# 155
Бебка е ужасно червена в лицето ,не знам на какво може да се дължи казаха чувствителна кожа ???И на оченцето има червенко,по бузите

# 156
Ако има хлебарка от мокрите кърпи, мисля, че ще превъртя. А съм се запасила с пакети точно на Бебо. Случайно дали обърна внимание на партидата?
Сега започнах да оглеждам пакетите, отдалеч, все едно извънземно има вътре 😁

Да са честити Гергана и Мили, а техните мами бързо да се възстановят! 😊
Дано и Луиза скоро се оправи!🤞🤞🤞
Утре бебока става на 14 дни и днес се събудих през нощта от страшни болезнени газове. Цял ден се превивам, а и той.... На всичкото отгоре пъпчето му не е паднало и е почнало да забира, та сега пръскаме с антибиотичен спрей.
Поне откакто папа и ака достатъчно е почнал и да качва 🤞🤞🤞🤞 но още не е възстановил рожденото си тегло 😑
И на всичкото отгоре колата е пак в сервиза, а за втори път от мокрите кърпи на бебо излиза грамадна черна хлебарка(4 см). Чудя се склада да не им е заразен, с други кърпи не съм имала проблем....Днес таткото слага отрова, но направо не мога да спя. Кърпичките ще ги хвърля...

Мимс, не ти ли казаха с какво може да я мажеш?

# 157
Не ,сигурно е поради това,че е преносена,не знам ,те ми обясниха чувствителна кожа и като са вземи да я повиват реагирала.Имам на мустела успокояващ крем за лице ,не знам дали ще свърши работа.
Нали не би трябвало да е нещо сериозно това зачервяване?
По телцето и пък беше набръчкана и се бели

# 158
Според мен не е тревожно това зачервяване, а и сте под лекарско наблюдение. Ако има нещо притеснително, те ще ти кажат. Не се безпокой, вероятно просто се наглася към новата среда. Сухото и беленето пък са съвсем нормални. Сестра ми твърди за мен, че съм била червено маймунче, като са ме изписали, пък сега не съм червена 😀

# 159
Според мен не е тревожно това зачервяване, а и сте под лекарско наблюдение. Ако има нещо притеснително, те ще ти кажат. Не се безпокой, вероятно просто се наглася към новата среда. Сухото и беленето пък са съвсем нормални. Сестра ми твърди за мен, че съм била червено маймунче, като са ме изписали, пък сега не съм червена 😀
Благодаря ,дано не е нещо притеснително

# 160
Аз на моята видях ситни бели пъпчици по лицето предполагам се чисти още ...
Тези със секцио имате ли кърма,стимулирате ли с помпа какво е положението като цяло.
Втори ден ми е не усещам да има нещо

Това е мн гадно с хлебарката,сигнализирайте им.....Иначе им харесвам кърпичките и на каката взех доста неща скоро

# 161
Бебка е ужасно червена в лицето ,не знам на какво може да се дължи казаха чувствителна кожа ???И на оченцето има червенко,по бузите

Моята имаше няколко червени петънца и сега все още има едно на клепача. Казаха, че се е задържала повече при излизането в родилния канал и е абсолютно нормално. Не се притеснявай според мен.

# 162
kdm081, честито ви бебче Стефан, нека бъде много здрав и скорошно възстановяване на теб! 🍀

Аз идвам с една препоръка за мамите, които имат проблем със зърната в следствие на кърменето. Този на Lansinoh свърши чудесна работа при мен, още след първото мазане имаше подобрение. 👌🏻 Преди него пък ползвах на Canpol Babies и не останах доволна от него.

# 163
На мен кърмата ми слезе чак на 4-5 ден.
Оток не съм имала. Стимулирай с помпата ако бебчето не е при теб.
Ако е при теб я слагай на гърда, то ще стимулира достатъчно. Колкото и да е малко количеството коластра се води, че им е достатъчно първите дни, защото коремчетата им са много мънички.
И все пак аз дохранвах с АМ в болницата, че ме беше шубе, че не стига.
Но най-добре питай направо в болницата дали да додаваш, те ги мерят там постоянно въпреки че съм се забелязала, че винаги са За додаване.

Аз на моята видях ситни бели пъпчици по лицето предполагам се чисти още ...
Тези със секцио имате ли кърма,стимулирате ли с помпа какво е положението като цяло.
Втори ден ми е не усещам да има нещо

Това е мн гадно с хлебарката,сигнализирайте им.....Иначе им харесвам кърпичките и на каката взех доста неща скоро

# 164
kdm081,  честит Стефан, да расте здрав, силен и игрив. Бързо възстановяване и спокойно майчинство на теб пожелавам. ❤️

Добре дошли и на новите мами 🤗

Не съм гледала партидата на тези кърпички и вече са щастливи в кофата....Но че това чудовище е някъде в къщата ми ме побърква. Няколко пъти карах ММ да я търси, дано си е намерила отровата. Може да вземем днес къщичка 🧐. Просто за първи път виждам такива размери, в някоя Азиатска страна сигурно я ползват за пържоли. Тази година ми върви, в един ресторант ми сервираха чиния с бебета хлебарки преди няколко месеца....

Баткото съм го изгледала с кърпички на Бебо, затова и сега взех. Дори в чантата си тях нося, но може да им е заразен склада знам ли.

При моето секцио не бях гола на масата, а по нощница. Като цяло постъпих спешно, прием, клизма, система и ме вързаха на масата. В операционната наистина е студено, но мен ме завиват, ако се бавят операторите. После слагат катетър, което е дискомфортно, но не боли, ако човекът си разбира от работата. Дезинфекцират мястото и оттук нататък не мога да кажа понеже бях с пълна упойка. Събудих се в реанимация и бях много жадна, но с пълна упойка не дават вода. Лукчетата са добра идея за хора с пълна упойка, заради тръбата в гърлото има дразнене, но внимавайте, защото заради едни ментови бонбони предният път ми пресъхна кърмата, та после мъка докато се възстанови количеството. Първото раздвижване е по време на тоалет в леглото, после ме вдигнаха на следващата сутрин с рехабилитатор и се разходих. После вече ме качиха в отделението, душ и ми донесоха бебето и повече не са го взимали, че беше Ковид. Аз се чувствах повече от добре да се грижа за него.

мимс баткото ми също много се белеше и само ме питаха дали е преносен. Червеното отминава до няколко дни, а червените петна до няколко месеца.  Също той много се опъпчваше от кърмата и досега е с по-чувствителна кожа.

За нормалното раждане май разказвах вече, но не помня 😅

Аз и двата пъти нямах оток на гърдите, коластра имах от бременността, преходно мляко със секциото на 5 ден, с нормалното на 3-4.

Общи условия

Активация на акаунт