Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 933
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
Em22, взехме везна под наем. Трябват при кърмено бебе поне 3 наакани памперса. Тук изключвам, ако се дават капки за колики и пробиотик, защото някои запичат. Към 10 ден почна да ака по 1 път, но много и обилно напишкани пелени винаги е имал, тогава и не сучеше толкова дълго и беше по-успан и взех кантар и помпа, започнах и кърмене с компресия. Оказа се, че още беше с теглото от изписването, не знам доколко е свалил. Откакто започна пак да ака достатъчно, започна и да качва по 30г на ден, но така няма да качи достатъчно за месеца, надявам се скоро да се подобри темпа. Ако не се подобри до 2-3 дни обмислям работа с консултант и изследване на директен билирубин. Надявам се всички мои притеснения да са напълно неоснователни 🤞🤞🤞

# 406
Mad_hatter , дано наистина са неоснователни! А вие кога сте на педиатър за мерене и теглене?

То и моята тромбофилия уж я водят лека, ама .. 0,4 ми е дозата. И аз не съм сигурна дали 14 дни ще бия, после изследвания и разговор за инжекциите. Най-много 5-7 дни след секциото. Цялата съм в буци.

# 407
Бяхме на 14 дни и не беше възстановил рожденото тегло. Педиатърката каза след седмица пак.

Аз без тромбофилия бих 14 дни след секциото 🧐. Но не помня дозата.

За масажите някой пита. Моята педиатърка препоръчва след вечерната баня-като ежедневно се мие дупето и 2 пъти седмично косата. Аз ги правя с лосиона за тяло. Мисля, че някъде онлайн тя имаше клипче как ги прави мога да потърся. Започвам отпред назад. Първо ръчички потупване, поглаждане, пощипване, крачета същото. Поглаждането е от дланите/стъпалата към тялото. После гърди и коремче поглаждам нагоре-надолу, няколко кръгови и накрая страничните мускули се заглаждат с ръце така че да пляснат една с друга. И отзад същото, а дупето само пощипване 😅 Не знам дали обясних добре

# 408
Мерси, супер обясни. Ако намериш и клипче, ще съм благодарна. Не че няма в ютуб, просто има супер много и вече не знам кое да гледам. Та предпочитам някое изпитано.

При мен също няма никакви изгледи за раждане, тапа не е падала, чат пат ме присвива корема, но май е от бебчо, който мърда. Всеки ден се филмирам, че ще е сега днес вече се случва и вечер си лягам и спя като пич. (Освен вчера с мигрената де, когато беше ад). И аз като Лин 9 дни до термин. Коремът може би, ама с уговорката може би ми е паднал, което си го мисля, защото вече отгоре не си виждам пъпа.  Това са ми признаците. 😀

Бяхме на 14 дни и не беше възстановил рожденото тегло. Педиатърката каза след седмица пак.

Аз без тромбофилия бих 14 дни след секциото 🧐. Но не помня дозата.

За масажите някой пита. Моята педиатърка препоръчва след вечерната баня-като ежедневно се мие дупето и 2 пъти седмично косата. Аз ги правя с лосиона за тяло. Мисля, че някъде онлайн тя имаше клипче как ги прави мога да потърся. Започвам отпред назад. Първо ръчички потупване, поглаждане, пощипване, крачета същото. Поглаждането е от дланите/стъпалата към тялото. После гърди и коремче поглаждам нагоре-надолу, няколко кръгови и накрая страничните мускули се заглаждат с ръце така че да пляснат една с друга. И отзад същото, а дупето само пощипване 😅 Не знам дали обясних добре

# 409
Има, има! Simple Smile

Аз от днес вече официално преносвам. На тонове ходя всеки ден и контракциите никакви ги няма. Очакванията, че ще родя по-рано, със сигурност ми изиграха лоша шега и предната седмица бях страшно изнервена. Сега вече свикнах с мисълта, че каквото и да правя, бебка сама ще си реши. По-скоро ми е много емоционално и нямам търпение да си я гушна.💗 Особено като чета как вече сте си вкъщи с бебоците и колко бързо се променя всичко, ми става супер мило и вече го визуализирам този момент!  

АГ предлагаше още днес да вляза за индукция, но решихме да й дадем още няколко дни. Така че искрено се надявам сама да си избере датата и да се накани най-после. 😁

Пак съм тук да се оплача.
На мен ми остават 2 дни до термин. Вчера окончателно ми падна тапата, огромни гъсти отвратителни парчета. Ужас… Но други индикации никакви, тук там болки в кръста, 2см разкритие от последния преглед. Всеки ден ходя, чистя. Опитвам се непрекъснато да съм активна. И все нищо. Вече се чувствам отчаяна.
Има ли други като мен?

# 410
Пак съм тук да се оплача.
На мен ми остават 2 дни до термин. Вчера окончателно ми падна тапата, огромни гъсти отвратителни парчета. Ужас… Но други индикации никакви, тук там болки в кръста, 2см разкритие от последния преглед. Всеки ден ходя, чистя. Опитвам се непрекъснато да съм активна. И все нищо. Вече се чувствам отчаяна.
Има ли други като мен?

Освен всичко се прибирам от разходка и видях гарван на покрива да стои и да не мърда. Някоя да знае какво значеше това. Не съм особено суеверна, обаче в момента ми е толкова напрегнато и емоционално, че дори и това успя да ме притесни?!

Не се притеснявай за гарвана, това е изключително интелигентна птица. Това, че някой преди години е скучал и е решил да я нарочи, защото не е от най-красивите и пеещи, не значи нищо. Simple Smile)

Аз днес влизам в 39-та седмица и нищо не се случва, но се надявам идната седмица нещо приятно да ме изненада Simple Smile)

# 411
https://youtu.be/G_fDsQiQuHU

Това е клипчето на нашата педиатърка. Simple Smile
Iffsy, стискам палци да се накани 🤞🤞

# 412
Не помня дали бях писала за пъпчето имаше кръв но ми казаха как да процедирам почиствам със спирт 70градуса и спрейчето за пъпче.Все още се притеснявам докато падне и банята ме тревожи.
Показаха ми как да  я държа смисъл  когато я къпем на мивката,мн се чудех дали да покриван пъпа казаха не.

Днес ни изписаха.🎉🎉🎉💗🎂🌞🌸🌸🌸
🤗🤗🤗
Само ще питам док дали да слагам нещо на раната за почистване,но пък нямам конци за сваляне може би някакво спрейче цилатридина.
И епикризите от раждането трябва да си взема вс друго е в мен.

Каката е много сладка,много й се радва❤️не е спала на обяд дори от вълнение.
Аз съм много изморена.
Веднага пратих мм за бебелан вода засега е на смесено хранене повече ам,не ми достига кърмата.После взе вс за пъпчето....малко неподготвени бяхме.🫢
*За водата директно от бебелан сипвам топля секунди на микровълнова и слагам ам.*
Гери е спокойна като цяло❤️
Те отидоха в кухнята аз и Гери дремнахме.
Сега оправям багажа и пак се изморих.
Хапнахме готова храна като цяло и тортичка
Каката хем й се радва,хем помага,хем понякога вдига шум с една топка дето свети и пиши като я настъпиш,но бива 😁

Хубава вечер от нас !

Ето ги двете ❤️

# 413
Ох, чудя се да купувам ли АМ от сега или да видя как ще тръгнат нещата с кърменето... Има ли момичета, родили секцио, които не са дохранвали? 🤔

# 414
Аз нямахда взимам засега.Ще изчакам да видя как ще тръгнат нещата

# 415
Аз не съм дохранвала със секциото. Но има готови течни АМ по 500 мл, които май са добър вариант за всеки случай. Виждала съм на Хип, аптамил и плазмон.

# 416
Аз съм 2 седмици след секцио, само на кърма сме, имаш време след раждането да се ориентираш дали нещо ще ти трябва - в болницата за дните престой ще се ориентираш. При мен малката много добре се хранеше, та нищо за АМ не бях купила и се радвам, щяха да са излишни пари Simple Smile

# 417
Аз даже съжалявам че вода не бях взела уж дребни неща ама като се прибереш по никое време и е някаква лудница  и ти потрябва ....мм пратих за бебешко веро в била само едно единствено на фрош 🫢

# 418
Аз дохранвах в болницата, но докато ни изпишат ми слезна кърмата и вкъщи е само на нея. Имам кутия АМ за всеки случай, но не съм я отваряла.
Mad_hatter, колко кърмения имате на денонощие?

# 419
Няма да купувам значи, ако се наложи нещо в деня на изписването ще купим от аптеката на болницата. Така като ви чета май само за дохранване не съм се подготвила, всичко друго си имам. Даже спирта за пъпчето освен 70 съм взела и 90 процента, сякаш в болницата няма да се грижат за него 😁

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 20:59 от pauly

Общи условия

Активация на акаунт