Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 28 962
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Честита да е Виктория! Да е жива и здрава и да е победителка в живота! Бързо възстановяване на теб 💐🍀🎉

# 631
Ох милите и аз бях точно така,постоянно мрънках,нервничих ,толкова ми тежеше ,то не беше хубаво и аз така да мрънкам ,ама то беше едно да излиза вече,край,да свършва вече тая бременност ,бях се отчаяла и аз ,че никакво развитие нямаше...
Още малко се дръжте,не остана ,определено олеква от към тежест,лежиш спокойно без да се притесняваш ,че може да натиснеш малкото човече,дишаш хубаво,нямаш киселини,не се надуваш...
Обаче пак няма да има спане после 😂😂сън вече,когато тя спи по малко
Тези ставания нощем за тоалетна явно са били някаква подготовка😂
Стискайте зъбии ,съвсем скоро ще ги гушкате ♥️

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 20:42 от Mims1900

# 632
То аз започнах да мрънкам, въпреки че знам кога ми е датата, представям си ако не знаех сигурно щях да съм на ръба на нервна криза, като се познавам 😂
Още малко, момичета, стискаме зъби 💪🫶

# 633
Джулс, честито бебче Виктория 🩷 Бързо възстановяване на теб 😊

# 634
Честита да е бебе Виктория! Много здрава и спокойна! Бързо възстановяване!
Малко ме наплашихте с това дето казвате, че сте усещали и се е наложило да ви поприспят. Аз такъв страх имам от упойката, че петък сигурно ще преговарям с анестезиолога за някой готин “коктейл”.

# 635
Да, всъщност какво значи да усещате? 😀 Защото аз знам, че ръчкането си се усеща, но няма болка. Това мисля, че ще го понеса, но имате предвид че усещате самото срязване ли? С болка? Как сигнализирате? Веднага ли ви приспиват? Това звучи много страшно 😳😀

# 636
  • София
Честита да е Виктория! На мама бързо възстановяване!
При секциото се усеща дърпане, но не и болка. Аз съм 6-ти ден след секцио. Наистина първите 2-3 дни е най-гадно. И сега ме опъва и имам болки, най-вече при ставане. Колкото повече се движиш, по-добре. Наистина е вярно. Минава и заминава. Но крайният резултат в момента спи до мен. Simple Smile  Заслужава си всяка болка.

# 637
Птица, мерси за съвета. Бебчо е при мен през цялото време, но спи само. Будя го за псевдо кърмене и после давам шише и от днес след шишето помпата. В помпата за по десет минути на гърда - 0 количество. Пия и чай. Ако се сещате други съвети, давайте Simple Smile

Честити Риа, Аделина и Михаил, да са здрави и да растат големи!
Em22, аз сменям като се събуди веднага, но много често се налага и след като е яла.
Mariya26, нормално е кърмата да не слезне веднага, в повечето случаи се случва до 2-3-4 дни. Стимулирай поне 8 пъти на ден с помпата докато не ти дадат бебето. Нощните часове (между 1 и 5) пролактинът е най-висок и стимулацията/кърменето редовно в тези часове много вдига производството.

Пиши на Елена Василева да те посъветва какво оше може да направиш. Има страница във фб Училище за родители ма-ма. Много е отзивчива и вярвам, че ще ти помогне. Успех, стискам палци

# 638
Имам един въпрос, който е леко неудобен. Сега.. като се обръсна долу.. отивам, правя секцио, слагат конец и така. С този конец и превръзка/лепенка на раната не мога да се бръсна, нали?! Тоест докато не зарастне и не махнат конец а ще си ходя “бурна”, така ли?
Или да взема да се епилирам поне около среза, че да ми е по спокойно..

# 639
Миналия петък на консултацията ми казаха, че съм с 1-2 см разкритие, шийката е омекнала, главичката доста се била наместила. Имам стягане и втвърдяване на корема, понякога тъпа болка ниско долу и около корема. Само се “филмирам”, въпреки че ми е второ раждане. С първото на преглед ми казаха “имаш 7 см разкритие” и нищо не разбрах… В петък съм на консултация и ще видим какво ще кажат. 😊

Добре дошла в клуба на чакащите 😃 аз лично съм изморена вече от това чакане и всеки ден им мрънкам на момичетата тук 😅  Моята си се е загнездила и хич не иска да излиза. Нямам слизане на главичката, тапата си е там, разкритие 1 см от 2 седмици и така.

Кажи ти как си? Има ли индикации някакви?

Ехааа, до 7 см без да разбереш 🤯 колко хубаво звучи 😂

# 640
Имам един въпрос, който е леко неудобен. Сега.. като се обръсна долу.. отивам, правя секцио, слагат конец и така. С този конец и превръзка/лепенка на раната не мога да се бръсна, нали?! Тоест докато не зарастне и не махнат конец а ще си ходя “бурна”, така ли?
Или да взема да се епилирам поне около среза, че да ми е по спокойно..

При мен и двете секцио бяха с разградими конци. Имах лепенка до 7 ден. Къпах се на трети още в болницата. Дори и до седмия, няма да буренясаш толкова. Ако имаконци за махане, не знам как стоят нещата.

# 641
Честита да е бебе Виктория! Много здрава и спокойна! Бързо възстановяване!
Малко ме наплашихте с това дето казвате, че сте усещали и се е наложило да ви поприспят. Аз такъв страх имам от упойката, че петък сигурно ще преговарям с анестезиолога за някой готин “коктейл”.
Аз влезнах много притеснена в операционна и може би затова, но леко си усещах и краката първо усетих разреза като драскане по корема, после опъването и болка но не силна и много се притесних, имаше болка но не и много силна.
После лекарката ми казa, че се наложило да ме по приспят щот съм имала усещания.
Анестизиолога каза ей сега ще мине и през абоката инжектираха нещо и даже неразбрах кога ме поупоиха.
Напълно се съвзех в реанимация.
Бяхме две жени там, много мили бяха в реанимация.
В началото си включена към машина и пулс оксиметър, следят кръвно, пулс.
После ги спират, взимат кръв.
Казват да пиеш вода по малко и е хубаво да си носите шише с биберон, защото нетрябва да се повдигате от леглото.
И шоколад за предпочитане да не е черен.
На другия ден ви правят тоалет, свалят катетъра, слагат ви бельото с превръзка и ви дават да си облечете нощницата.
Изправяте се бавно сядайки на леглото, защото се получава виене на свят, сядате в количката и ви карат в стаята.
И след това трябвя да ставате и да се раздвижвате, на мен ми казоха слетобед да вървя по коридора.
В деня след секциото няма много храна.
Сутрин чай носят, обяд бульон, вечер картофено пюре с малко сирене.
Иначе може шоколад, а кат отделите газове може да ядете и бисквити.

# 642
Моята се напъва да се изака и не успява,дадох тия Вая капки ама още нищо ,мъчи се да се изходи ..Ще пробвам с термометърче и кремче,ако не се получи

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 08:25 от Mims1900

# 643
Аз съм 38+4 и още няма индикации да излиза! Снощи около час и половина имах силни постоянни менструални болки, но до там. Случва ли ви се и на вас? На последния преглед в понеделник нямах разкритие, не се е спуснала още, така че си чакам.

# 644
Гергана прави 10 дни днес.🐣
Наистина първите 2-3 дни са тежки и болезнени след секцио ...но минава ❤️бъдете силни

Имат ли родилни петна вашите бебета...моята колкото искаш🫢между веждите,на всеки клепач и на вратлето😁надявам се скоро да минат мисля че около три месеца.
https://bg-mam.ma/p/220984/4898050
Интересно ❤️

Общи условия

Активация на акаунт