Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 001
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Честити да са Риа, Аделина и Михаил! Да бъдат здрави и спокойни дечица ❤

На педиатъра звъннах като се прибрахме и се разбрахме да отидем при него на 20ти ден.

# 586
Честити да са близначетата ! Да са живи и здрави и много да те радват. Бързо възстановяване!
Дени, Лин, хайде скоро и вие ще сте на пангара и като усетите естественото раждане, ще си се смеете с какво нетърпение сте чакали да ви боли и да се напъвате 😀 сигурна съм, че ще се случи съвсем скоро и ви стискам палци, всеки ден си мисля за вас!

Аз се обезкуражих днес, нямам коластра и кърма, гърдите ми са като в 7-ми клас. Говорих и с консултантката и ми помогна, но то като няма, няма. Стимулирах с помпа, сега пия чайове, да видим. Бебчо е с високи левкоцити и утре ще повтарят изследванията, което тотално вече ми се прирева, искам всичко да е наред с него и да мога да му дам коластра и кърма. Стискайте палци и пращайте позитивна енергия.

# 587
Nat123 честити бебчета Heart Да са живи и здрави и много да те радват Heartpulse Blue Heart

# 588
Честито бебчета, Nat123! Да са ти здрави и щастливи! Бързо възстановяване от операцията!

Момичета, аз ще питам от рано.. кога се сменят памперси преди или след ядене? Че по форуми различни мнение чета.

# 589
И аз чакам вече с нетърпение. Моя термин е на 21. Миналия път преносих един ден и се надявам сега да побърза малко госпожицата. Не мога да спя нощно време и се шегувам, че се подготвям за безсънието с бебка😜

# 590
Честити бебета! Да бъдат много здрави! ❤

# 591
Честити Риа, Аделина и Михаил, да са здрави и да растат големи!
Em22, аз сменям като се събуди веднага, но много често се налага и след като е яла.
Mariya26, нормално е кърмата да не слезне веднага, в повечето случаи се случва до 2-3-4 дни. Стимулирай поне 8 пъти на ден с помпата докато не ти дадат бебето. Нощните часове (между 1 и 5) пролактинът е най-висок и стимулацията/кърменето редовно в тези часове много вдига производството.

# 592
Момичета, аз ще питам от рано.. кога се сменят памперси преди или след ядене? Че по форуми различни мнение чета.

Преди хранене ни казаха на нас, струва ми се логично, защото като се е наяло бебето да го размяташ тепърва. Друг е въпроса, че то ако се наака след това нямаш особен избор 😂 Моята госпожица изобщо не търпи напишкан памперс, веднага почва да се бунтува. Сутринта между 6 и 8 сигурно три пъти сменях. А снощи точно след къпане, намазана хубаво, "парфюмирана" както се казва, тъкмо сложихме памперса и го напълни 🤣 Айде пак да се мием.

Честити бебета, Риа и близнаците ❤️ Тъкмо се чудех дали са се родили естествено, мисля че рядко се случва вече. Да са живи и здрави!

Дени, Лин, стискам ви много палци и най-вече нещата да се получат естествено. Хич не е яко, ама като знам и аз какво нетърпение имах 😁

# 593
Честити бебета! Да са живи и здрави, спокойни и да ви радват! Бързо възстановяване на мамите Simple Smile

Честито бебчета, Nat123! Да са ти здрави и щастливи! Бързо възстановяване от операцията!

Често бебетата ядат и акат едновременно, така че както ти е удобно, въпреки че на повечето места съветват да е преди ядене. Като се събуди озверяло от глад си му давам да яде първо, да не го мъча допълнително. Ако е яло много, гледам при смяна с въртене настрани да го оправя и облека. Избягвам доколкото мога да свивам крачетата към стомаха, за да не върне млякото.

# 594
Птица, мерси за съвета. Бебчо е при мен през цялото време, но спи само. Будя го за псевдо кърмене и после давам шише и от днес след шишето помпата. В помпата за по десет минути на гърда - 0 количество. Пия и чай. Ако се сещате други съвети, давайте Simple Smile

Честити Риа, Аделина и Михаил, да са здрави и да растат големи!
Em22, аз сменям като се събуди веднага, но много често се налага и след като е яла.
Mariya26, нормално е кърмата да не слезне веднага, в повечето случаи се случва до 2-3-4 дни. Стимулирай поне 8 пъти на ден с помпата докато не ти дадат бебето. Нощните часове (между 1 и 5) пролактинът е най-висок и стимулацията/кърменето редовно в тези часове много вдига производството.

# 595
Ах тези хитрушковци,номерца с памперса 😁🫢
Според мен преди ядене,защото така се разбуждат хубаво и си хапват.
Снощи мм я храни ама обърка първо ам ИИИ сто часа ядеше...тя душата й спи 😁

# 596
Mariya26 аз съм чела,че се яде варено жито за кърмата.Прочети в нета информация.Аз мисля даже да си купя един пакет да има вкъщи.Ще споделиш ли какъв чай пиеш за стимулиране?Тъй като и мен ме е страх дали ще имам кърма,искам да съм подготвена предихда съм родила.За момента иначе имам коластра и наистина все през нощта ми тече

# 597
  • София
Честити да са Риа, Аделина и Михаил! На мамите бързо възстановяване!

Ние сме си вкъщи с Гого. Нощта мина сравнително спокойно. На смесено хранене е, не ми е много кърмата. А момчето е ящно. Simple Smile

# 598
Честити да са Риа, Ади и Мишо!

Памперс сменям между двете гърди, понеже той като се събуди от сън веднага почва да пищи, че е гладен и нямам време да се бавя с памперса. После заспи на първата гърда и със смяна на памперса успявам да го събудя за втората. 😂

Аз за повишаване на лактацията ползвам следния хомеопатичен продукт 3х5 топчета:
https://galen.bg/boiron-ricinus-communis-ritsinus-komunis-5-sn?g … -QkRoCao0QAvD_BwE

Също ям и жито.

# 599
Дадоха ни мостра с един чай на Хипп за кърмене, може да го погледнете и него.

Общи условия

Активация на акаунт