Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 28 733
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
Паули, срещата ви с "малкото демонче" ме разплака. Много миличко ми стана. Дано най-неприятното е приключило и да се гушкате много. С кърмата какво става? Цедиш ли?

# 721
Паули, срещата ви с "малкото демонче" ме разплака. Много миличко ми стана. Дано най-неприятното е приключило и да се гушкате много. С кърмата какво става? Цедиш ли?
Не още, гърдите ми са меки, нямам никакво напрежение. Днес следобяд като го донесат ще го сложа на гърда поне малко да стимулира и след това започвам да цедя активно. Ясно е, че ще се дохранваме в началото, но щом се справих с раздвижването, ще се справя и с кърменето 😀

# 722
Паули, и аз се разчувствах четейки. Тежко е било, но се е появило най-прекрасното нещо в живота ви и другото ще се забрави. 🍀❤️ днес бъди внимателна, да не се пренатовариш!

Иначе аз съм си тук в 39+3, след малко ще ходя на тонове. Индикации никакви, сутринта на бельото имах голямо количество бяла слуз (извинявам се), но дали е от тапата или просто течение от бременността не мога да кажа.
Много момичета сте в Майчин дом, дано тръгне всичко естествено и да имате леки раждания.

Аз си събирам малко информация от Мими, която бързо ме изпревари и отиде да тества изживяването, но гледам да не я натоварвам с въпроси.
Днес след тонове нямам преглед даже АГ каза, че е дежурна в родилното и да звънна, а ако в операция да ги оставя на регистратура. Аз с моята срамежливост не знам как ще я притесня по телефона, даже съм си казала, че раждането ако тръгне през нощта няма да и звъня, а отивам директно в болницата, те ще и се обадят.

# 723
  • София
Паули, просълзих се. Това е най-незабравимият момент в живота на жената.

За къпането - Гого май го заобича. Не плаче, а в болницата се скъсваше от рев. Не обича мазането с лосион, почистването на уши и изобщо тоалета след баня. Има малко косичка, която подсушавам с кърпата.
Момичета, тези които дават АМ на какво се спряхте? От болницата препоръчаха Хип Комбиотик и съответно давам такова. Хапва си го, изхожда се на почти всяко хранене. На ММ му казали, че Фризолак било по-добро и само мрънка да го сменим. Ще се консултирам с лекаря, във вторник сме на преглед и аз и той. Но знам, че това с млякото е индивидуално.

# 724
Паули и при мен стана нещо ....сложиха ми само една игла,но може би не е подействала добре и усетих разрез и охнах и от там мъгла....мисля че ме приспаха по някое време,но се и събудих чух и видях малката ...абе радвам се че мина.... 🫥
Аз втория ден ходих до там макар и бавно нз дали ги дават по стаите,питай.
И другото бебе при мен беше на кислород нищо фатално,просто се адаптира по-бавно нещо такова казаха,но пак ги питай💚

Адаш,да наговориха се хаха.
Снощи никакви аларми не съм слагала....цял ден беше крива....в 2 я кърмих нз колко е яла после в 5 ам 90 ...и сега в 8-60....нз вече по колко да й правя.Сега е спокойна спи,още не е акала.Звъня,пиша на лл от вчера,каза днес ще се чуем.
💯

# 725
Аз втория ден ходих до там макар и бавно нз дали ги дават по стаите,питай.
И другото бебе при мен беше на кислород нищо фатално,просто се адаптира по-бавно нещо такова казаха,но пак ги питай💚
Ходих, но ме отпратиха, че се канеха да тръгват на визитация. Минаха през нашата стая и се разбрахме днес след 15:00 да ми го доведат и остава при мен ❤️
За кислорода казаха, че е нормално за секцио бебетата, било е за малко и всичко е наред 😊

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 11:25 от pauly

# 726
Момичета, тези които дават АМ на какво се спряхте? От болницата препоръчаха Хип Комбиотик и съответно давам такова. Хапва си го, изхожда се на почти всяко хранене. На ММ му казали, че Фризолак било по-добро и само мрънка да го сменим. Ще се консултирам с лекаря, във вторник сме на преглед и аз и той. Но знам, че това с млякото е индивидуално.

Ние даваме Аптамил, в болницата даваха Хипп, но много приятелки ми казаха, че е запичал техните бебенца и го смених. Имам добри отзиви и за Лактана Био.

Pauly, много хубав разказ! Подобна беше и моята ситуация с епидуралната, толкова пъти ме бодоха в гръбнака и накрая дори не ме хвана Sad Това го приравнявам по гадост с последните контракции.

Като ви чета за секциото явно наистина няма "лесен път". Аз за малко да се подам на страха си и да искам такова, но явно добре, че не го направих.

# 727
Честито на всички нови мами! pauly, разчувства ме и мен.

Аз искам да задам няколко въпроса за тоновете:
1. В Майчин дом къде се намира кабинетът, в който се прави записът? И каква е процедурата?
2. На кои други места може да се прави запис и има ли лекар, който да ги разчете?

Другата седмица съм на запис, но искам да е някъде, където няма много ходене (защото съм на постелен режим и с ходенето не се обичаме), но и да има кой да разчете записа, а не да се налага да го пращам на следящия ме лекар.

# 728
Не знам кой е пуснал слуха, че секциото е "лесния избор". За някои момичета може и да е, но за мен определено не беше. След него си имах и силните родилни контракции + болката от операцията. Просто наистина, майка лесно не се става. Но с желание и любов към бебчето всичко се постига

# 729
Green Arrow,

За запис се ходи в медицинския център, минаваш направо след бариерата и продължаваш до входа към ниската част на сградата (там е и Ендокринологията). Има регистратура пред кабинетите, казваш, че си за тонове, заплаща се 40 лв. Номер на кабинета не мога да ти кажа, защото преди тази седмица ходих в първи, но тази седмица бях в десети, явно правят някакво разместване. Не съм сигурна, че има кой да ти ги разчете. Лекарят, при когото съм избрала да се израждам го нямаше тези дни, жените, които ме наглеждаха по време на тоновете само дадоха записа на някой от останалите лекари там за подпис и ми го върнаха. После аз го пратих на моя лекар по Вайбър. По същото време на тонове беше и жена, която се следи другаде и я питаха къде се следи и има ли кой да го погледне.
Та реално не мога да помогна много с този въпрос. Иначе лекарят на място, който се беше разписал на записа ми, беше оградил нещо там, но така и не разбрах какво и защо…

# 730
Радвам се че ще се види те така бързо с бебчо,браво 💚
Нз и аз от къде идва ....то си коремна операция ....както каза един АГ на визитация "12 см дупка ".....какво си мислят лягаш,нищо не усещаш после ставаш и без мъки....🤷

За мляко нз чудя се какво да правя с Аптамил пронутра е и е запечена,лл идва утре сутрин така се разбрахме....дали да го сменяме и с какво или да дам сироп за запичането....🤷

# 731
Паули, просълзих се. Това е най-незабравимият момент в живота на жената.

За къпането - Гого май го заобича. Не плаче, а в болницата се скъсваше от рев. Не обича мазането с лосион, почистването на уши и изобщо тоалета след баня. Има малко косичка, която подсушавам с кърпата.

И ние сме на Хип Комбиотик ,много го обича
Не ми се експериментира в момента да сменяме мляко
Явно си е от самите адаптирани ,щото сме на смесено хранене ,а не изцяло на кърма този запек..
Еднократно и помогнах вчера,ама не може всеки ден да и бъркам в дупето с терм,щото ще свикне и после няма да може сама да се изхожда..
Ще питам докторката...Но Мими са на Аптамил и ето и при тях има запек,значи не е до млякото

# 732
Здравейте на всички! Честито на всички мами! Живи и здрави да са бебетата ви! Аз съм вече 40+2, нямам кьорава контракция, нито тапа паднала, нито нищо. Утре ми е датата за секциото, надявах се да тръгне сама до тогава, но уви. Както и да е, вълнувам се много, гледам да не мисля за болката, която ме очаква и да се напълня с положителни емоции. Секцио или не, важното е да сме добре. Simple Smile

# 733
Здравейте на всички! Честито на всички мами! Живи и здрави да са бебетата ви! Аз съм вече 40+2, нямам кьорава контракция, нито тапа паднала, нито нищо. Утре ми е датата за секциото, надявах се да тръгне сама до тогава, но уви. Както и да е, вълнувам се много, гледам да не мисля за болката, която ме очаква и да се напълня с положителни емоции. Секцио или не, важното е да сме добре. Simple Smile

А защо имаш дата за секцио? Само заради преносване от 2 дни ли? Просто се зачудих, че хем очакваш естествено да се случат нещата, хем има дата за секцио. Не предложиха ли вариант с индукция и епидурална упойка евентуално?

# 734

А защо имаш дата за секцио? Само заради преносване от 2 дни ли? Просто се зачудих, че хем очакваш естествено да се случат нещата, хем има дата за секцио. Не предложиха ли вариант с индукция и епидурална упойка евентуално?

Тъй като при мен няма никакво омекване на шийката, съответно и никакво разкритие, бебето е много високо, доктора ми предложи индукция, но ми обясни, че в подобен случай като моя е вероятно да се стигне до спешно секцио. И затова не искам да предизвикваме, и направо му казах да ми запази дата за секцио. Въпреки това, имах малка надежда, че ще тръгне сама, но аз дори и подготвителни контракции нямам…

Общи условия

Активация на акаунт