Аку Тирокс или Еутирокс?

• 6 293
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Съобразяването е с оглед максимално усвояване на хормона, като не се спазва съответно не се усвоява добре всичко от приетата доза и се стига до ненужно повишение. Тоест ако е небходима доза 50мкг на организма, но от 50 изпити не се усвои всичко, ще трябва да се вдигне на 75мкг ...примерно казвам.
Иначе всеки е свободен да живее според собствените си разбирания. Аз си пия хапчето в 3,30ч през нощта с аларма, не ми създава никакъв дискомфорт в тъмното си глътвам хапчето и продължавам да спя. Само за справка ще кажа, че от както минах на този вариант преди години няколко месеца след това си намалих дозата (според изследванията разбира се), което доказва, че значение има. Преди това пиех сутрин и след 15мин пиех кафе, аз не закусвам.

# 16
  • над кукувичето гнездо
По принцип, хормонът е обвързан по някакъв начин с цикъла на светлината. Поради тази причина се пие сутрин веднага след сън. За мен е неприемливо да се пие през нощта. И изследвания се правят 2 пъти годишно, при вече установен дозов режим - юни и октомври - заради смяната на сезоните и въздействието на слънчевата светлина върху организма, да се види дали е нужна корекция в дозата. И не ми е проблем да пия малко по-висока доза, ако това не нарушава комфорта на ежедневието ми. Като пия 75 на пълен стомах, вместо 50 и да чакам половин час преди да консумирам каквото и да е, а организмът си взима 50 заради пълния стомах, не ми е проблем. Някой път даже се е случвало да забравя да взема таблетката при събуждане и я пия в 10, след закуска и т.н. Ми, няма последствия някакви. Щом резултатите са в норма и не мърдат, няма предозоране и пр. не виждам драма. Но това си е моят начин, не го налагам на никого, нито искам да влизам в спорове. Просто споделям опита си. Така или иначе, хормон ще се пие доживот, независимо дали 12,5 или 75 мкг. Не съм чула някой да се е излекувал тотално и да е спрял терапията. Преди време, една позната ми се хвали как влязла в норма, намалила дозата, после спряла хапчетата, вече 6 месеца е добре и като я пратих да се изследва, се оказа с тсх 15.
То си е и до организъм и физиология. Вече при големи дози, над 100, примерно, трябва да е по-стриктен режимът, за да не се стига до крайности.

# 17
Аз обясних каква е логиката на изчакването, въобще не влизам в спор също споделям опит и то не малък, от 15 годишна съм с такъв проблем, сега и синът ми е с такъв така, че съм минала през всякакво дозиране и начин на прием.
Иначе да, няма как да стане "излекуване" тъй като това е хормоно-заместителна терапия, не лечение в смисъл на излекуване на нещо.

Аз спирам по темата, казахме на дамата с питането за това колко се чака, тя да си прецени.

# 18

Здравейте, след много силен стрес и загуба на близки……. Достигнах до тези стойности.
Задушавам се, имам сърцебиене , не спя
Сънувам постоянно
Ако заспя за 1-2 ч се събуждам със страшно главоболие и до работа съм със задух., после ме отпуска леко……… и така се мъча вече година.  Реших да пусна тези изследвания  убедена съм , че и кортизола ми в висок още не съм го пускала него. Чакам ендокринолога да каже. От гр Пловдив съм
Моля за съвет , препоръка на лекар и като цяло всякаква информация
Благодаря

# 19
  • Anywhere
Пролактина Ви е много висок и имате лека хипофункция. Ендокринолог трябва да види от къде идва проблема. Спазихте ли всички изисквания за изследване на пролактин?  Без секс, пипане на гърдите 24ч, лежане поне 30мин преди вземането на кръв? Защото може да е фалшиво висок резултат, ако не са спазени.

Общи условия

Активация на акаунт