🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 11

• 147 948
  • 3 055
  •   1
Отговори
# 1 800
За травмата на Валерия - стига сте я третирали като инвалид. Много от нас са гледали болни родители на същата възраст, това не е причина да те предопредели като човек до края на живота ти и да го изтъкваш за щяло и нещяло.

Тя изпозва историята си при всеки удобен момент да извлича полза, да се измъква от ситуации и да търси съжаление. Изключително долно поведение което е ефективно при повечето хора, защото не са били в подобни ситуации. За останалите обаче е гнусно и жалко.

Не съм фен на Валерия. Но явно майка ѝ е заболяла, когато е била на 11-12. Баща я картинката е нямало. И 7 години в била опората на майка си и не е имало кой на нея да бъде опора. Това си нанася големи травми.
Добавете към това и изначалната травма от това, че баща ѝ я е изоставил и не я е търсил.

# 1 801
След шест месеца можеш да видиш в реална обстановка дали човекът ще се опитва да направи нещо по въпроса или се е пуснал по течението. Нейната травма не е само някое тъпо бившо гадже например, че да има защо да натякваш. Става дума за неща, които са били извън нейния контрол. При подобни ситуации е ясно още от самото начало, че човекът ще си има проблеми. Ако не можеш да го понесеш, не се захващаш изобщо - както явно той направи, де. Но в този контекст изказването му е излишно, безсмислено и единствено може да я уязви.
Човек без травми няма, разликата е доколко ще позволи тези неща да влияят на отношенията, а това може да си проличи от самото начало. В случаят не мисля, че имаше нужда се чака каквото и да е.

Съгласна съм, но Алек като я натискаше навсякъде не му пречеше товарът от миналото й все пак... Но и ако си мъж на място и срещу теб застане момиче (поне Валерия наистина е момиче още), което има нужда от подкрепа, ами опитай се да й подадеш ръка, а не да затвърждаваш модела на хората, с които визира тя самата, че е била. Мъжко е да проявиш търпение и грижа, ако човекът ти е важен, а не да се фръцнеш като ощипана госпожица, когато самият ти не разбираш какви са чувствата и подбудите на другия, за да е на моменти по-пасивен. Не, че Валерия досега не си е разказала драмата в живота и то поне 5 пъти в негово присъствие. Ама ето, Йоана му спечели доверието, защото излезе много открита, макар и със същата история...Бляк!

# 1 802
Той Алек и я натискаше да поддържа връзка с баща си. Това, че той е в хармонично семейство и родителите му са се преоткрили във вторите си бракове, не означава, че всички хора са така.

защо Валерия да се бута на баща си, който не живее в бг, не я търси, освен ако не трябва да му съдейства с документи?

# 1 803

"Изкусителката се изпари вчера, но си има и доста причини за това. Не може Алек да ми каже: "Трябваше да помислиш за нашето общо бъдеще", при положение че същата сутрин го видях в едно легло с друга жена. Не мога да пренебрегна себе си заради човек, когото не познавам чак толкова добре", споделя Валерия пред Яна Донева.

😁😁😁
Като си е така, така си е. И много ми харесва визията й. 🌹

Вал е в едни много трудни, но и сладки години. Има достатъчно живец и младежка сила в себе си, за да тръгне нагоре след всичко преживяно.

# 1 804
Валерия и Генчо наистина ли са още заедно или имат още малко време да си изпълнят договора към продукцията?
Пак са заедно.

# 1 805
Да, Алек има право да не иска да се занимава с проблематични хора - това не го прави лош. Не ми пречи, че е решил да я изгони. Но ако все пак даваш заявки, че я харесваш и желаеш е редно да проявиш малко търпение. Той сякаш очакваше под неговите наставления тя да е разрешила всичко в рамките на 3 епизода и да плеснат с ръце. И като не го направи, се фръцна. Това е дразнещото и неуместното.

# 1 806
Защо вчера 100 пъти имаше драматични призиви да се съобразим с травмата на Валерия и да си мълчим и, едва ли не, да си обясним цялото ѝ поведение с тази травма, а за Йоана не чух такъв призив? Както разбрахме едва на края, тя също е изгубила родител като дете, точно на Коледа, с останало нещо неизказано. За Валерия чухме в първи, пети, шести, осми, всеки епизод. Това ли е причината за вълната от съчувствие, която я залива и защо преживяното от Йоана се подминава, все едно не се е случило?

# 1 807

"Изкусителката се изпари вчера, но си има и доста причини за това. Не може Алек да ми каже: "Трябваше да помислиш за нашето общо бъдеще", при положение че същата сутрин го видях в едно легло с друга жена. Не мога да пренебрегна себе си заради човек, когото не познавам чак толкова добре", споделя Валерия пред Яна Донева.

😁😁😁
Като си е така, така си е. И много ми харесва визията й. 🌹

Вал е в едни много трудни, но и сладки години. Има достатъчно живец и младежка сила в себе си, за да тръгне нагоре след всичко преживяно.

Дано, защото по всичко, което видях и чух досега за и от нея, доста объркана личност ми се струва тя. Но е умно момиче. Дано и средите, в които е не се възползват от нейната уязвимост.

Да, Алек има право да не иска да се занимава с проблематични хора - това не го прави лош. Не ми пречи, че е решил да я изгони. Но ако все пак даваш заявки, че я харесваш и желаеш е редно да проявиш малко търпение. Той сякаш очакваше под неговите наставления тя да е разрешила всичко в рамките на 3 епизода и да плеснат с ръце. И като не го направи, се фръцна. Това е дразнещото и неуместното.

Именно. Той я хареса такава - пожар в емоции, крайности и т.н., а накрая се оказа, че иска да я сложи в калъп, на който тя не пасва и сигурно мама и тате няма да я харесат.

# 1 808
защо Валерия да се бута на баща си, който не живее в бг, не я търси, освен ако не трябва да му съдейства с документи?

За да знае, че каквото зависи от нея го е направила, и дори да не се получат нещата, поне този товар да не мъкне със себе си?

# 1 809
  • София
В снощният епизод определено нещо се пропука при Вал и за това тя така рязко се затвори.
Според мен това дойде от спането под звездите и вечерта където си говореха за романтика и т.н., после филм, после преломния момент в живота им....и капка Надежда при него.
Но и според мен след това е осъзнала, че той не е човека за нея - изисква да се промени, деца и т.н. а на нея все още и се живее.

Днес в преди обед - си беше типичната Вал. Хареса ми защото пак си каза всичко, което го беше казала и там. Никоя не защити.

Сега това чакане до другата сряда е мнооого гадно. Но ......Нещо от рекламата за следващия епизод видях, че се е издразнил на някой родител и изказване. Ще са интересни срещите с родителите и след това оставащите две....пък и после срещата с неговите родители.

Коментарът ти съдържа спойлер. По-добре премахни тази част

Готово. Извинявам се Simple Smile

# 1 810
Ми аз Алек нито с травмите на Валерия го виждам да иска да се занимава, нито със сина и бившия на Надежда, нито с на Маги фантазиите. В началото ми беше чудно това промо с майка му, не изглеждаше мамино синче, но ето на. Интуитивно не мисля, че иска сериозна връзка, камо ли с някоя от момите.

Spiritlight, защото повечето смятаме, че Алек се издъни с последните си думи към Валерия. Никой тук, надявам се, не е толкова лош да не изпитва съчувствие към човек, изгубил родител.

# 1 811
Аз не бих анализирала толкова Валерия. Според мен тя беше една от най-неубедителните и лоши актриси в началото. Личеше си, че не се интересува от Алек. Чудех се той не забелязва ли колко плитко е.
Определено не беше за любовта,  а за дават по телевизията и с някакви нейни си идеи. Стигна до края почти и сега се отказа. После трябва да се измъква, ако той я избере.
На пръв поглед ми беше най-несимпатична, дори докато още бяха там всички.
Когато трябваше да се обяснява защо не беше на онази вечеря, когато беше плакала за нещо, също много фалшиво се обяснявяше, че е там, за да има семейство.
Когато се върна от срещата на плажа, беше злобно-самодоволна. Не са нужни такива дълбоки анализи.
И Виктор, и този ерген се вързаха на жените, които си бяха там за нещо съвсем друго.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 14:13 от marigold_

# 1 812
  • Тайланд
Защо вчера 100 пъти имаше драматични призиви да се съобразим с травмата на Валерия и да си мълчим и, едва ли не, да си обясним цялото ѝ поведение с тази травма, а за Йоана не чух такъв призив? Както разбрахме едва на края, тя също е изгубила родител като дете, точно на Коледа, с останало нещо неизказано. За Валерия чухме в първи, пети, шести, осми, всеки епизод. Това ли е причината за вълната от съчувствие, която я залива и защо преживяното от Йоана се подминава, все едно не се е случило?
Щото не го използва манипулативно като Валерия за щяло и нещяло. Не се мина един епизод без да го спомене и вмукне където може. Даже като се питаха на какъв иструмент се оприличават тя първо каза нещо друго, а после се сети, че пак може да напомни че е жертва. Каза, че е барабан с намека, че е ударен инструмент 🤦‍♂️
Не я виня, хората са наивни и е лесно да ги манипулираш когато те виждат като жертва. Не е луд този, който яде баницата.

Но Алеко най-накрая не я остави да я играе тази роля и поиска да му покаже нещо друго. Тя се видя в непозната ситуация и зацикли. Погледнете зад маската на жертва и вие ще видите същото.

# 1 813

Никой нищо не подминава, Йоана вече веднъж захапа Валерия, че парадира с драмата, която самата тя има. Не харесвах особено Валерия и не я защитавам, камо ли да й съчувствам повече от на Йоана, но Йоана със сигурност е по-обиграна и за мен има студено излъчване и по- премислено поведение.

# 1 814
Каква ръка да подаде Алек, когато чува от Валерия как тя щяла да "избута" до края?! Сякаш насила са я свързали да стои и трябва да полага неимоверни усилия да се прави, че го харесва. Виждам и сериозни противоречия във версията й защо изведнъж е прозряла, че трябва да си ходи. Някой тук писа, че е казала едно пред Наум (не съм го гледала) и съвсем друго каза днес в Преди обед. Променят си сериозно стратегиите какво да говорят след излизането си. Явно под влияние на коментарите на зрителите.

Общи условия

Активация на акаунт