Идват слънчеви и топли дни, всички тестове са с две черти ! ~бебеправене 604~

• 40 625
  • 999
  •   1
Отговори
# 915
  • Замък сред облаците

# 916
Момичета, моля за вашето мнение, защото със сигурност също сте чели и проучвали доста. Защо при доказана ову и хубави стойности на хормоните , не се получава с месеци понякога ? Веднага ли сте мислили за запушване на тръби и какви ли не неща от притеснение ? 🙏

# 917
  • Ст Загора
Момичета, моля за вашето мнение, защото със сигурност също сте чели и проучвали доста. Защо при доказана ову и хубави стойности на хормоните , не се получава с месеци понякога ? Веднага ли сте мислили за запушване на тръби и какви ли не неща от притеснение ? 🙏
Ами цветна снимка, спермограма, Ир . Нисък вит Д. Нека Аа каже

# 918
Аз не знам какво точно определят като обикновен инозитол - те са девет различни изомера, мио- и д-хидро са два от тях.
Аз сега съм на 3 месеца и половина, ама не искам да го спирам, защото добре ми намести О. От друга страна, този месец ще пропуснем опитите, така че не е лош месец за пауза…
Като пусна контролите на витамините, ще питам ендокриноложката какво мисли по темата Simple Smile

# 919
  • Замък сред облаците
Шансът всеки месец при идеално здрава двойка е под 30%. Нормално е да се опитва месеци наред преди да стане.

# 920
Ние сме перфектни от всякъде, тръби, СГ, хормони и не става вече 2 години и половина. При наши приятели с проблеми пък, стана за 2-3 месеца. Няма закономерност явно.
Ако ще си по-спокойна, направи си ЦС и СГ, но няколко месеца опити са нищо, нормално е да не стане веднага.

ПП: Изпращам ви виртуален Вит. Д от плажа и нека за августките отпуски всички да сме Б! 💚

# 921
Ами цветна снимка, спермограма, Ир . Нисък вит Д. Нека Аа каже

Да, това исках да знам, дали може да ти няма нищо и пак да не става…

# 922
Зад "неизясненият стерилитет" пак стоят някакви причини.
Ние имахме приятелско семейство, което се сдоби с детенце от 1ви опит ин-витро след 3 години редовни неуспешни опити. Проблеми установени нямаха от изследванията в България и Турция.
Смята се, че при здрави двойки е нормално опитите да отнемат около 1 - 1.5 години, ако сте под 35г. След това вече се търси причина.

# 923
  • Ст Загора
Всъщност има и още причини, полипи,. инфекции, хормоните.
Над 35г става 6м за опити

# 924
От колко време правите опити всъщност?
При много наши приятели бебчетата се появиха след 6 месеца опити, при други мина даже и година и нещо, нямаха проблеми, явно от стрес така се получи при тях.
След моя аборт мина почти година, преди да забременея пак, въпреки че си правихме активно опити всеки месец и няколко пъти хващахме ову, просто не ставаше. Хормони, спермограма всичко ни беше 6. Първия път стана от раз, биохимичната също, по едно време започнах да се стресирам, че и при мен нещо се е случило след аборта, даже си бях записала час за Калчев за юни месец (на 05.06 трябваше да ходя при него), та, понякога и следенето на овулация не гарантира нищо🥺 божа работа е доста честно, въпреки всичките ни усилия.
 Честно казано аз също смятам, че винаги има причина за неуспеха. Лекарите гледат някак да претупат нещата и да минат по-бързата процедура. Едни познати с множество неуспехи даже и след инвитро, 13 години по-късно имат детенце естествено заченато, след като се установи, че жената имала имунологичен проблем 🤦♀ 13 години никой да не се сети да я прати на имунолог.  
Ако някоя приятелка се допита до мен с въпроси и споделям за целия път, по който сме минали и всъщност съм много благодарна, че попаднах на онази тема за износването след аборта, от там или по-точно от вас научих за повечето възможни причини и изследвания.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 14:05 от miaa7

# 925
Здравейте, момичета! Записвам се и аз с последна менструация на 15.05, положителен тест за овулация на 27.05 и очаквана менструация на 11.06. На 30 години съм. Втори месец правим целенасочени опити, като предходните два пък не се пазехме, но извън фертилния прозорец. Имахме кратка пауза заради уж 8 сантиметрова киста, която след няколко дни двама други лекари не видяха…

# 926
  • Ст Загора
Unicorn94, успех!

Аз пак имам прицапване след О,5 дни след.

# 927
Unicorn94, успех!

Аз пак имам прицапване след О,5 дни след.

Това зацапване не е нормално ако няма бременност. Трябва да те прегледа някой. Може да е индикация за полип

# 928
  • Ст Загора
Този месец имахме тъй дда се каже гаф.

# 929
😆 Наси 🌺🌺🌺 Усмихна ме ❤ Айде , пожелавам ти да е от хубавото зацапване 🤗

Общи условия

Активация на акаунт