Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 324
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, аз съм в 6-та седмица и 2 дни.  Бях на преглед на 30ти, но все още не се виждаше друго освен жълто мехурче. Докторката ми каза да отида след месец, но за мен това е адски много време без да знам дали всичко се развива наред. Аз смятам след седмица най-много да отида пак. Търся мнения из форума за доктор при когото да се следя, ако имате предложения бих се радвала да споделите за градовете Благоевград или София

# 301
Аз ходя при Терзийска в Благоевград още от преди година-две и смятам и при нея да си се следя.
В 5г.с ходих при нея , видя се само сак - и сега на 6.06 отново ще ходя.
Иначе като отношение е страхотна, и цялостно кабинетът и е супер.

Здравейте, аз съм в 6-та седмица и 2 дни.  Бях на преглед на 30ти, но все още не се виждаше друго освен жълто мехурче. Докторката ми каза да отида след месец, но за мен това е адски много време без да знам дали всичко се развива наред. Аз смятам след седмица най-много да отида пак. Търся мнения из форума за доктор при когото да се следя, ако имате предложения бих се радвала да споделите за градовете Благоевград или София

# 302
Привет,
Моят съвет е да отидеш при друг доктор. Няма как да само това да се вижда. Един месец е много време, в шеста би следвало да се вижда пулсация.

# 303
  • Замък сред облаците
Не, не се вижда. Най-рано се вижда, когато ембрионът стигне и надмине 7мм, а това е около навършена 7 седмица. Прегледите през месец за стандарт в гинекологията, ако е рискова бременност е по-често.

https://www.hindawi.com/journals/isrn/2012/938583/tab4/

# 304
И аз знам, че в 6-та седмица не се вижда пулсацията. При мен се чу ❤, но на много скъпа апаратура и професора ме предупреди, че при обикновените АГ с по-стара апаратура няма да се чуе. Най-добре към 8-ма седмица.
За да разбереш дали се развива правилно може да пуснеш ЧХГ и прогестерон през 48 часа. Ако се удвоява значи всичко е наред.
Бременейте спокойни и мислете хубави неща 🌸

# 305
  • Замък сред облаците
Чува се и при по-ранна О, но много момичета не знаят кога им е, и като някой каже “при мен се чу в 6 седмица” се почва едно притеснение за проблеми. Не е до апаратура реално, а до това да е стигнал ембрионът упоменатите горе размери. Затова гледайте статистики и мерки по УЗ!

# 306
По-ранна овулация да е с една седмица по-ранна, защото се смята на 12-14я ден от първи ден на цикъла, т.е да настъпва веднага след цикъл, което ще е 7 г.с.
При мен действително при преглед от АГ в държавна болница нищо не се чу, а с по-съвременната апаратура се чу, тъй че разлика в апаратурата има, когато е достигнало размерите, но едните успяват да чуят, други не в зависимост от апаратурата.

# 307
  • Замък сред облаците
Имплантацията също играе роля - дали ще е на 6 или 10-12 ден след овулацията, примерно. Но мисълта ми е, нека не се настройват момичетата че има проблем ако в 6 седмица не чуят пулс. Стандартът е 7-8 седмица.

# 308
Не, не се вижда. Най-рано се вижда, когато ембрионът стигне и надмине 7мм, а това е около навършена 7 седмица. Прегледите през месец за стандарт в гинекологията, ако е рискова бременност е по-често.

https://www.hindawi.com/journals/isrn/2012/938583/tab4/

При мен се видяха пулсации в 5 г с и 6 дни,но знам че при всяка жена е различно. Имам и клипче.

# 309
  • Замък сред облаците
Тогава си с ранна овулация. Има чисто техническо време за нарастване на ембриона, за да достигне конкретния размер. Иначе пулсации доказано научно има от момента на оплождане - “искрата на живота”, която дава електрически импулс на микрониво, пулсации се наблюдават и при бластоцистите в инвитро оплождането още преди да се трансферират на майката. Но да се засече това, което наричаме ние пулс - е възможно след 7мм на ембриона.

# 310
Тогава си с ранна овулация. Има чисто техническо време за нарастване на ембриона, за да достигне конкретния размер. Иначе пулсации доказано научно има от момента на оплождане - “искрата на живота”, която дава електрически импулс на микрониво, пулсации се наблюдават и при бластоцистите в инвитро оплождането още преди да се трансферират на майката. Но да се засече това, което наричаме ние пулс - е възможно след 7мм на ембриона.

АА,след трансфер съм,на 2 Май Simple Smile
CRL на ембрион 0.38см в деня на прегледа.Пулс не пускат в толкова ранна седмица,защото има опасност да го увреди доплера.На екрана ясно се вижда като мигаща звезда. Минах 7 АГ-та заради зацапването и затова знам точната дата и размери. Виж,отлепването го видяха след 2 дни🤣

# 311
  • Замък сред облаците
Ахаааа. Да, ясно. То при инвитро има значение и зарзио слагано ли е(понеже е растежен фактор и един куп особености).  Но пак казвам, това което е за пулс (FRH) и се мери с доплер го мерят след 7мм Simple Smile. Та, него засекат ли тогава казват има пулс и се счита че има жив/развиващ се успешно ембрион.
За отлепването коментирах онзи ден с тази докторка Йорданова - каза че малките отлепвания не се виждат на УЗ, само като минат определени размери и се натрупа кръв(хематом), но пък не уточни от колко се засича. Със сина ми беше почти 1см отлепването.

Аз емоциите много бих искала да съм толкова дзен колкото бях предния път, но истината е че рязко изпадам в най-вече гневни моменти. Детето си е още бебе, нищо че търчи и бърбори, ама ми опъва нервите няколко пъти дневно, инати се и нямам енергията всеки път да се справям спокойно с нещата, макар че това ме трови и работя по въпроса. Най ми е неприятно като реши да се катери или подпира по мен докато лежа, то е едно ръгане с лакти в гърдите и боли ужасно.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 06:39 от АА

# 312
Момичета, какво мислите за море по време на бременност Simple Smile Естествено ще го обсъдя във вторник с АГто , но ако някой вече е минал по този път и има насоки, ще се радвам да ги даде.

# 313
  • Замък сред облаците
Аз не съм фен на морето (като ходим веднъж на 5г обичам да се плацикам само 🤣) и не съм ходила бременна, но в общи линии ако нямаш противопоказания и е чиста водата е ок. Много е важно да се мажеш със слънцезащитата, защото при бременните кожата е много по-склонна към пигментация и петна. На плаж до 11 и след 17ч, заради риска от топлинен удар.

# 314
Аз като цяло не плувам, влизам колкото да се разхладя Simple Smile И по принцип си седя под чадъра Simple Smile Но съм силно привлечена от морето и ако не отида по 4пъти лятото просто, за да съм близо до водата няма да съм аз. Планирала съм дати и се пада 14 г.с  надявам се да успея. Общо взето ние ходим в апартамента на наши приятели, реално все едно си си вкъщи , но си близо до морето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт