Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 409
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, дами. Би трябвало да съм във февруарската тема, но такава все още няма.
Прм 06.05., установена бременност на ехограф днев спешен кабинет в 5+ няколко дни ( не разбрах). Има околоплодно сакче. Проблемът е, че прокървих (към момента еднократно), не много обилно. Изписаха ми утрогестан и но шпа. Знам, че много майки са минали този период и са имали успешен финал,но някак имам нужда някой да ми вдъхне кураж, че всичко ще е наред. Това бебе е чакано наистина дълго време и единственото,за което се моля, е да го има.
Моля някоя от вас, минала през този период, да сподели съвети и евентуално историята си.

# 466
Vela, аз в момента съм така, но съм в 11 г.с. вярвам, че всичко ще е наред!

# 467
Здравейте, дами. Би трябвало да съм във февруарската тема, но такава все още няма.
Прм 06.05., установена бременност на ехограф днев спешен кабинет в 5+ няколко дни ( не разбрах). Има околоплодно сакче. Проблемът е, че прокървих (към момента еднократно), не много обилно. Изписаха ми утрогестан и но шпа. Знам, че много майки са минали този период и са имали успешен финал,но някак имам нужда някой да ми вдъхне кураж, че всичко ще е наред. Това бебе е чакано наистина дълго време и единственото,за което се моля, е да го има.
Моля някоя от вас, минала през този период, да сподели съвети и евентуално историята си.

Всичко ще бъде наред. Причини за прокървяване може да са много. Не се притеснявайте. Моят съвет е много почивка и малко стрес. Говоря Ви само лежане и ставане до тоалетна. Аз съм имала зацапване в 12 г.с с първата си бременност и в Майчин дом ми казаха, че няма нищо. Отидох в 13 на първа ФМ и професор Марков ми каза, че имам отлепяне, което е в процес на възстановяване. Аз пък съм обратния случай, не си почивах или притеснявах когато трябваше, но аз нямах адекватна информация за състоянието си дали от лоша апаратура, или от некомпетентност, не зная. Затова и съм толкова доволна от проф. Марков. Пращаш прегръдки и да гушкаме всички пухкави бебешоци!

# 468
Благодаря ви, момичета! Нямам с кого да споделя в момента през какво преминавам, а и друг не би разбрал притесненията ми.
Трябва да намаля оборотите, работата ми е изпълнена с много стрес и напрежение и мисля, че именно това може да е причината.
Продължавам да работя, от вкъщи, просто защото е твърде рано да изляза в болничен, а  не желая да се обяснявам пред работодателя. Силно се надявам терапията, която ми е назначена, да подейства положително и скоро да чуем съдечна дейност.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 10:56 от Vela21

# 469
  • Пловдив
Вела, пробвай с отпуска. Важно е сега да почиваш, а и съвсем скоро ще започнат още симптоми и хич няма да ти е до работа.

# 470
Здравейте и от мен!
Преди няколко седмици разбрах, че съм бременна. За съжаление днес се записвам при вас не много спокойна и доста притеснена. Последна менструация на 16.04.24г. с евентуален термин 21 Януари. Тоест днес съм 8г.с +1. Тази сутрин на преглед лекаря установи че ембриона отговаря на 8г.с.+4. Но тук идва проблема. Пулсациите на ембриона са около 103. Каза, че в тези седмици би трябвало да е най-малко 130-150. Каза след седмица пак на преглед и да видим какво е положението.
Има ли някой опит с такава ситуация? Какво да очаквам от тук нататък?
Благодаря и се извинявам за не толкова позитивното записване 😢

# 471
  • София
Здравейте, осмелявам се да се запиша при вас, въпреки че евентуално термина е февруарски, но ще раждам със секцио и гарантирано ще е през януари... надявам се Hug

Трета бременност, имам две момичета на 7 и 5, като второто се роди в 30гс, ретардирало и хипотрофно, 890гр. и 33см. Да не ви плаша - беше ужасен период, но сладурката е жива, здрава и е абсолютно уникален човек, без майтап, супергеройка е!

Тази бременност не е планирана, но пък е желана. Заради влошения кръвоток от предишния път пуснах изследвания за тромболифия и се оказах с мутация на пай, хомозиготен носител  4g/4g. Има ли други с тромбофилия тук и какво предприемате? Хематолог каза да започна фраксипарин, АГ твърди, че на този етап не е нужно.

Иначе по календар съм в 6+0г.с.

Имаме ли вече фейсбук група?

# 472
Аз съм с такива показатели и вече съм малко объркана. Направих консултация с хематолог онлайн, тя ми каза натасапин или аспирин 100 мг. И да следя през 4-6 седмици показателите. Сега ми спряха аспирин заради малко отлепяне на сакчето. В петък съм при АГ и ще попитам какво да правя. Тази която ме следи по каза, каза че ще ми даде направление за хематолог и кардиолог заради кръвното

# 473
Момичета, на мен ми излезе TSH, паднало е на 2.56 от 4 и нещо. Мисля засега да не ходя на ендо, ще го следя. Ще видим какво ще каже и гинекологът.

Иначе, на мен днес гинекологът ви каза, че ако имам мутации, ще ми назначат фраксипарин даже и венозно в първите месеци и после можем да го спрем. Аз съм в Токуда, но може би трябва да се посъветван гинекологът и хематологът за вашето лечение.

# 474
  • Замък сред облаците
Венозно фракси не се слага, освен при хемодиализа или инсулт.

4г/4г мутацията ми направи тромб в 8гс с първата бременност и ми я приключи, Евчето, слушай си хематолога.

# 475
  • София
Венозно фракси не се слага, освен при хемодиализа или инсулт.

4г/4г мутацията ми направи тромб в 8гс с първата бременност и ми я приключи, Евчето, слушай си хематолога.

Съжалявам, че се е случило!

# 476
Пускам по пикантен пост Simple Smile спряхте ли секса или си практикувате Simple Smile

# 477
Не сме го спряли, даже последната седмица сме си много редовни😁
Нямам оплаквания и не виждам причина да се спира 😊

# 478
Аз нямам никакво желание. Заспивам страшно рано вечер. Либидото ми е спаднало доста последните 3-4 месеца. А и доктора ни посъветва до 12 седмица ако можем да се въздържим.

# 479
Охх, ние си правихме, но преди два дена, част от плацентата се отлепи и лекаря ни забрани 🫣

Общи условия

Активация на акаунт