Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Някой да е имал опит с Streptococcus agalactiae (gr. B) до сега? За първи път ми излиза такова нещо в микробиологията.... ест прочетох доста неща и от паника се обадих на АГто той човека ме успокои . Ма пусто не ми оставя мира сега това....

И при двете бременности ми излизаха тия пусти стрептококи от група Б. Доста са опасни за плода, така че като изпишат антибиотик, си го пий и след 10 дни пак микробиология до изчистване. Не знам защо се лепят на бременните, аз лично само като съм бременна имам кофти микробиология, пред останалите години всичко ми е супер чисто..
Не съм пускала още аз, може да се присъединя към стреп-клуба в скоро време..

# 511
Колко микробиологий съм имала, такова чудо никога не ми е излизало. Най-много гъбички 1-2 пъти и това . Винаги чисти.
Притесних се и аз и му звъннах, вместо да чета и да си набивам филми. Каза до 12 седмица няма да лекуваме , после антибиотик. И за сега обаче да взема Макримор свещички да си слагам. Общо взето звучеше спокоен и малко по-добре се чувствам. Да четох, че предимно за плода са опасни, особенно при раждане. То проблема е, че съм малегична към пеницилин, но ще намерим решение надявам се.

# 512
Аз съм с кандида, но до началото на другата седмица и феталната морфология щв слагам утрогестан, а след това ако всичко е наред ще лекувам кандидата.

И аз имах леко кървене и отлепяне с хематом в понеделник, днес следяшата ме АГ каза, че всичко е наред. И остана само утрогестан

# 513
Ми повече търпение и слушаме докторите. Ще станат нещата, имаме още бая път да извървим. Януари ще се поздравяваме, а кой знае може и да се засечем по болниците 😂

Мале точно днес как имах нужда от една чаша вино и една цигара, ама уви…. 0% бира само за мен 😂

# 514
  • София
Ми повече търпение и слушаме докторите. Ще станат нещата, имаме още бая път да извървим. Януари ще се поздравяваме, а кой знае може и да се засечем по болниците 😂

Мале точно днес как имах нужда от една чаша вино и една цигара, ама уви…. 0% бира само за мен 😂

Хахаха и аз съм на безалкохолна бира тия дни, само че не мога да нацеля коя ми харесва. Каква пиеш?
Все пак с две деца и бременност ако не мога да пия, мога поне да си представям, че съм пила Grinning

# 515
Предимно Стела или Хайникен. Да не говорим че мъжа ми домъкна безалкохолен джин. Мирише ужасно ама като го разбъркаш на коктейл и влошиш малко позитивни мисли става топ 😂😂😂

# 516
Как ми се пиеше биричка днес. Ще вземи да пробвам безалкохолната

# 517
Не мисля че една чаша бира или вино ще навредят, особено щом не е системно.

# 518
И аз си пийнах една безалкохолна биричка снощи. Утре съм на сватба на моя много близка приятелка, не знам как ще се справя без винце 😃

# 519
Една чаша вино или бира от време на време са ми казвали, че може. Но ако има повод мисля да се възползвам от това , иначе си карам на безалкохолна като ми се допие. Реално Стелата е най-хубава, поне за мен.

# 520
  • София
Аз от сега тренирам за кърменето, безалкохолната бира много ми засилва лактацията Grinning По принцип с първото дете съм пила чаша бира или вино, но много рядко. С второто изобщо. Сега честно казано не изпитвам и желание за алкохол, но вкусът на биричка по залез на двора ми е идеалът за лятна вечер Smiley

# 521
Здравейте, момичета, аз съм с термин за февруари, но си присъединявам с въпрос, защото нещо се психирам последните дни. Имам едно дете на 5, преди година и половина мисед и сега съм доста притеснена, трябва да съм в 6та седмица, а ми се струва, че гърдите ми омекваха и нямам никакво напрежение в матката, все едно не съм бременна.. на преглед съм чак  на 25ти. На прегледа в 5седмица се видя сакче отговарящо на седмицата с жълтъчно мехурче. Вие как бяхте в 6-то седмица?

# 522
Здравейте, момичета, аз съм с термин за февруари, но си присъединявам с въпрос, защото нещо се психирам последните дни. Имам едно дете на 5, преди година и половина мисед и сега съм доста притеснена, трябва да съм в 6та седмица, а ми се струва, че гърдите ми омекваха и нямам никакво напрежение в матката, все едно не съм бременна.. на преглед съм чак  на 25ти. На прегледа в 5седмица се видя сакче отговарящо на седмицата с жълтъчно мехурче. Вие как бяхте в 6-то седмица?
Аз имах подобни усещания за гърдите в 5г.с. , но всичко беше наред. Не се тревожи!!

# 523
  • София

Значи с теб сме заедно Hug Аз съм в 6+3гс. Не усещам никакви симптоми на бременност. Гърдите ми се поналяха и корема ми подскочи леко, но като цяло не се чувствам бременна. Пийвам си кафе, всичко ям, не ми се гади, не спя повече. Абе, нормално ежедневие си ми е. Но аз и с предишните бременности бях така.
Ако се притесняваш, иди на преглед сега. Аз си открих тромбофилия и ще ходя на всеки 2 седмици, за да не изпуснем нещо с бебето, защото малката кака се роди недоносена (вероятно заради тромб в плацентата, сега си обяснявам).

# 524

Значи с теб сме заедно Hug Аз съм в 6+3гс. Не усещам никакви симптоми на бременност. Гърдите ми се поналяха и корема ми подскочи леко, но като цяло не се чувствам бременна. Пийвам си кафе, всичко ям, не ми се гади, не спя повече. Абе, нормално ежедневие си ми е. Но аз и с предишните бременности бях така.
Ако се притесняваш, иди на преглед сега. Аз си открих тромбофилия и ще ходя на всеки 2 седмици, за да не изпуснем нещо с бебето, защото малката кака се роди недоносена (вероятно заради тромб в плацентата, сега си обяснявам).

Аз също имам мутации,  онзи ден направих изследвания, но според гинеколожката ми нищо ми няма, моята дъщеря също се роди по-рано, първият ден на 36та седмица, но аз тогава бях страшен айляк, 25 годишна без никакви страхове, изкарах се цяла бременност с контракции и не съм се притеснила за секунда, а сега ела ме виж след този мисед умирам от страх да не се повтори..ти какви мутации имаш? 😊

Общи условия

Активация на акаунт