Отговори
# 450
Тази вечер се загледах в "Познай коя е тази песен". Не беше зле, хареса ми.
Теодор Койчинов в Ку-ку бенд ли е вече или само за формата са го поканили? Много го харесвам още от първия Мюзик айдъл.
И Нора ли е там или греша?

И аз снощи го загледах. Бива. Керана ми хареса много, но аз по принцип си я харесвам.

За Нора - благодаря за името Grinning доста се чудих коя е и че ми е позната физиономия, но не можех да се сетя.

# 451
  • София
Наминавам за няколко неща (събраха се, а и изчетох доста назад). Гласувах и в анкетата.
В темата на ИВ има нещо - не кой знае колко невероятно, ама е важно, понеже е от извора (и той не е случаен). Мин.год. (заради скапаната Ферма) гледах почти изцяло Волята, тази - само първите 2 епизода, но чета темата. Никой нататък не е обърнал внимание на един цитат от СМ. За мен е показателен, но и като едно доказателство - за неща, които вече "всеки знае".
Пост: https://bg-mam.ma/p/1696633/48642978
Скрит текст:

За рейтингите. Не вярвайте толкова на Ники Николов.
Скрит текст:
И... моля за извинение (ако трябва и ще се потърся), някъде преди време, но тази год. в тази тема имаше пак дискусия за меренето на "зрителите". Бях се впрегнал и утрепах няколко часа да извадя данни (и картинки и линкове) за механизмите - вкл. от ЗРТ. Споделих ги.

Но сега - накратко: "извадките" (преки и непреки) са от по 2500-3000 анкетирани. Кутийките бяха станали нещо м/у 1200-1500. Разбира се, че е нищо. Освен това, да оставим "баба" в Чепърчене, но не съм попаднал някъде и на инфо от "дядо" от Нова Загора, че има у дома си ефирен "брояч". Оказва се, че има постановки и в ЗРТ и разписани механизми през радио-разпръскването... и те са остарели и смешни.
Реално, наистина ГАРБ броят едни (те си плащат), а Нилсен - другите (и те си плащат). Официално, ГАРБ са оторизираните преброители. (Официалната БГ еърплей радио-класация по излъчване, на песни, доскоро ни я брояха испанци...)
Както и тогава писах, гледането в интернет платформи се отчита по 2 начина: когато си в страница на дадена ТВ, клика се брои. Ако имат канал в Ютюб, Вибокс и др.под. - там си се превъртат абонати/кликове, но никой не ги взима предвид. Единствено в анкетите има общ въпрос - дали се гледа и по др.начин, освен с подаван сигнал (сат-тунер или нет-приемник). И изобщо, не на последно място, ония "рейтинги" - дето ни публикуват - не са тия за рекламодателите.
Т.е. Clowded е точно в десятката, че: към 2024 година и всички нови масови начини за употреба на ТВ съдържание, тази извадка отдавна вече не е представителна.
А "операторите" ще почнат да дават справки, когато си премахнат нелоялните клаузи с абонатите и си плащат данъците не според рекламното тупане в гърдите.
Скрит текст:
Защо само у нас няма официално призната музикална класация по продажби? И в момента! Разгледайте картинката (скрийншот от - хе, хе - изследването ми за БГ рока и медиите от времето на Прехода). Най-долу, редът, посочен от курсора.

Някога едни "Контрол" продадоха касетки с "Леле, како" повече от Металика, Пърпъл и тогавашния брит-индипендънт, взети заедно. А им отчетоха и платиха <5 хил. Те самите казваха, че били даже доста по-малко.
Нищо не се е променило. ТВ рейтингите са по-различни от муз.бизнес (псевдо у нас) само в обратно-пропорционалната част с обявяването. Издателите не отчитаха продажби и се пиратират сами, до днес. Телевизиите се пъчат за да прилапат реклами. Чисто хипотетично! Ако се приеме закон, ТВ да отчисляват процент за БГ култура на база аудиториите им - всички рейтинги ще запазят "местата" си, но ще са в стойности наполовина надолу...

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 15:57 от EmBrother

# 452
Гледах "Колко ми даваш". В едната вечер.. Кумбата и Марианов, естествено... не бяха познати никому, та и възрастта на Кумбата не познаха.
А снощи участват двама от спортната редакция на БТВ. И забележете: "по случайност" им се пада музикален жокер с Кали и песента 4:4:2, та да разпознаят през коя година е родена девойката на сцената. Те щото хич не свързват тази песен с футбола и не биха се сетили кой е Зума, та и по какъв повод  и кога е написана песента! Всичко нагласено!
А ниската им обща култура (в случая музикална) пролича още в началото на предаването, когато жената пред тях каза, че е била на 15 години когато Мили Ванили са спечелили Грами, но са го върнали, заради онази измама (че са ползвали чужди гласове, а те само си отварят устата). Мили Ванили бяха набрали популярност около 1990. Димитър Тасев и Валери Генов дори и да не са били родени тогава, не може да не знаят за Мили Ванили. Това е известно дуо. Щом жената е родена 15 години по-рано, значи е родена към 1975 г. и могат да сметнат, че сега е на 49 г. Те казаха, че е на 35, отклонение от 14 години.. което означава, че дори не са и чували за Мили Ванили.
Но за чалгарката Кали са чували, естествено!
Защо само у нас няма официално призната музикална класация по продажби?
Какви "продажби" в 2024, какви 5 евро? От години никой не купува дискове. Кой си купува аудио носители, камо ли в Източна Европа, царството на пиратите и на безплатния даунлоуд в интернет? И това да бъде критерий какво слушат хората, че и класация да има "по продажби"?
Никой нататък не е обърнал внимание на един цитат от СМ.
Какво е СМ?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 16:59 от diziler

# 453
  • София
СМ-социални(те) медии - тук от вас го научих.
Дизи, за Изт.Европа (камо ли пък за БГ) си прав в "статуквото". Но даже в Централна изобщо не е тъй. А в момента върхове гонят продажбите на винили (ретро къмбек - заради което бая изпълнители и групи пускат и дискове и винил от албумите си). "Безплатният даунлоуд" (освен в Замунда) търпи все повече ограничаване и става все по-не-безплатен в по-нормални държави, влезли в ЕС и приели регулации.
Продажби си има, независимо от технологията в джоба. Британският Топ 100/200 и този на Билбоард са само по продажби. Но, хайде - ето ти сборен наблюдател на евро-чартове. Повечето са по продажби. И винаги, по дефолт, в муз.бизнес - това са мерлодавните класации. Не въртенето по радиа (еърплеят).
http://apcchart.com/

# 454
  • София
За съжаление bTV продължава да губи позиции и през втората седмица на премиерните си шоута: Бягство към победата 2 и най-вече Островът на 100-те гривни. Да видим дали тази тенденция ще продължи и за третата седмица, която беше интересна и предполага леко покачване на цифрите.
ИВ държи едно стабилно ниво въпреки продължаващия съвсем лек спад, но и там би трябвало да има покачване за седмица 3 заради изцепките на Кралев.
Най-после ръст при Стани богат ама предаването е под 6 пункта, което е мизерно малко.
Само Гласът на България държи фронта и оказва някакъв натиск на НОВА. Което не го разбирам, аз това предаване никога не съм гледал и грам не ме интересува, но явно си има многобройна и вярна аудитория.

# 455
Уау... "Пееш или лъжеш" не съм гледал дори и и за 1 минута. Не желая и за секунда да минавам през Нова ТВ в неделя вечер, сакън да не видя ония лигочи, водещите.
"Гласът на България" отдавна не гледам. Откакто вкараха хора без музикално образование като ментори и най-голямата подигравка: чалга певици. В журито чалга певица да дава оценки за хора, които често са учили музика и са изпяли стойностни неща.. това е просто подигравка. Гледал съм първия сезон с Мартен Роберто и много малко от втория. Като вкараха Павел и Венци Венц (това чучело) за водещи, тотално се отказах. Чат пат гледам испанското и турското издание, но тези напомпани викове от публиката и цялата тази истерия ми лазят по нервите, не е за мен. Само от анонсите в края на рекламните блокове виждам кадри от Гласът на Б-я, тази година уж няма чалга певица в журито.

Островът на 100 гривни и Игри на волята продължават да са ми фаворити за гледане. На трето място Диви и красиви... и на четвърто Къщата на инфлуенсърите. Бягство към победата нещо не ме грабва. Това постоянно препускане ме нервира, а и да не могат да отговорят на елементарни въпроси от историята и културата на Б-я.. голям срам.

# 456
  • Другата България
БТВ заслужават още да губят позиции след поредния гаф, който спретнаха - качиха днешния епизод на Острова снощи, на БТВ+. Аз съм от облагодетелстваните, защото ми дойде като по поръчка, но това е сериозна издънка, и много хора, които следят формата, са си го свалили и изгледали на запис. Чиста работа, няма реклами, 2 часа и 19 минути.
И пак ще кажа, че това, а и не само то не означава, че интересът е спаднал.
Мижи да те лАжем са тези графики и статистики, но вече достатъчно сме писали за това.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 20:55 от Merri_An

# 457
  • София
Направи ми впечатление как Иван и Андрей тънко нападнаха Ники Николов и го захапаха за едва ли не провала на Гривните.
Уж нямаше да коментират колегите, но казаха само две изречения в своя 'Неофишъл' които казват всичко...
Ей така се прави, леко и технично по кокалчетата. Тц тц.
Явно има сериозен разрив между тях.

# 458
  • Другата България
За какъв провал говорим?
И точно Иван и Андрей, които наистина докараха “Фермата“ до провал?
Айде нЕма нужда.....

# 459
Да, и на мен ми стана странно. Как ще е провал О100Г.  Опосумите отидоха в другата телевизия и веднага започнаха да хейтят по тези, с които до вчера са яли от една чиния. Срамна работа. Да не говорим, че предаването, което те правят се излъчва в неделя и не се конкурира с това на Н.Николов.

# 460
  • София
Коментираха старта на новите риалити формати в предпоследния си епизод ама говореха само за рейтингите и съвсем леко с едно кратко изречение захапаха Островът, а вчера в най-новия си епизод отговаряха на въпроси на зрители и на въпрос, защо не са коментирали по-обстойно, те казаха, че не върви да коментират свои колеги и приятели от телевизиите, обаче уж не коментират ама се подиграха с Островът и с концепицията му и че в БТВ е тежко...

# 461
  • Другата България
Горкичките!
Аз дори не знам къде са и с какво се занимават сега, ето колко са интересни, и вероятно не само на мен.

# 462
  • София
Продуценти са на ''Гунди - Легенда за любовта'', който излиза по-следващата седмица и се очаква да мине 1 млн лв. приходи и изобщо да стане супер хит в България. Ще видим де...
Официалната премиера ще е следващата седмица в Арена София (Армеец) и доколкото разбрах залата ще е пълна.

# 463
Благодаря за преразказа. Аз нямам нерви да слушам логореята, офтопика и лигавщините на Иван и Андрей (особено на Андрей), ехидното държане и това свръх самочувствие изобщо не са ми по вкуса.  Да правят предавания, но да не ги водят те.. е най-доброто решение.
Да върнат ФЕРМАТА и КЪРТИЦАТА по някоя телевизия (която обаче да купи лицензите) и тогава ще избият рибата. Да пуснат в зимен сезон (декември, януари, февруари) и няма да имат дори конкуренция.

# 464
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Само за гледащите Биг брадър.
Аз не гледах премиерния епизод, но гледах днес доста реакции в инстаграм и набързо се запознах с участниците. Краткият ми коментар е, че съм взел добро решение да не гледам този Биг брадър от АлиЕкспрес.

Предната анкета е в секция анкети/архив. Прави впечатление, че от гледащите и двата формата, Островът се котира много повече отколкото Игри на волята, сезон 6.

Общи условия

Активация на акаунт