Отговори
# 360
Явно Бтв са били предпочетени, за разлика от Нова телевизия спрямо всички, които гледат, а не за определена възрастова категория. Ако е истина.

Дяволче, стискай палци "сценарият" за ИВ да не ти развали удоволствието от гледането.

18-49 рейтинга е най-важният в световен мащаб, защото това са хората в най-активна икономическа позиция. Телевизиите и рекламодателите гледат този показател в най-голяма степен (както и 18-34), защото тези предавания  / сериали са им най-ценни като лост за продаване на услугата.

Всеки се стреми да стигне до максимално млади хора. Затова и през годините сериали като Игра на Тронове и Breaking Bad са много по-оценявани, известни и лансирани от други като Морски Детективи или Закон и Ред, които имаха с милиони и милиони повече зрители.

Какво е гледала баба Пенка на 77 от Калипетрово е без значение, защото тя нито ще си купи нов телефон, нито нова кола, нито часовник, нито ще се смени навика на пазаруване от последните 40 години, за разлика от един човек на 32. Затова има предавания с уж нисък рейтинг, които ги подновяват постоянно, защото точно в 18-49 категорията им е много по-голям показателя.

# 361
Не е точно така. Има огромна разлика между бързооборотна или луксозна стока, за всяка категория таргета е различен. И никой рекламодател не изключва 60+-годишните, дори и в България, където не са толкова платежоспособни.

# 362
  • Разпиляна във въображението
Което не променя факта за най-гледано предаване, нали? И снощи предпочетох "Гласът на България". Чакам с нетърпение 100-те гривни.

# 363
  • София
Мен никой не може да ме убеди, че Гласът е бил по-гледан. 😃 Съжалявам.

# 364
Мен никой не може да ме убеди, че Гласът е бил по-гледан. 😃 Съжалявам.
Определено доста се изтърка това предаване и може би наистина хората го гледат просто по навик. Но все пак Гласът на България е гледано от едва 12 000 зрители повече спрямо Игрите. Това се равнява на 0.2 %,което си е направо нищо,тъй че аз го имам като реми мача 😁.

# 365
  • София
Игрите още миналата година имаха отлив. А започне ли отлива, той се увеличава, за това и скоро ще има Ол Старс. Проста математика е. Аз не съм изненадан. Но сезона е силен и да видим, постепенно може да се подобри бройката. Но никога повече няма да стигнат пикът от сезон 4.

На хората им омръзна (не визирам нас, баш феновете) и така. А и много хора останаха системно разочаровани от победителите през годините и това се трупаше и трупаше, докато на много от тях просто им писна и спряха. Има не малко познати на мен никове, които вече не пишат в темата за ИВ, но иначе си пишат в Бг мама. А не пишат, защото не гледат, сами си го казаха и наистина спряха. Или се появяват от дъжд на вятър. И то активно пишещи хора.

# 366
Което не променя факта за най-гледано предаване, нали? И снощи предпочетох "Гласът на България". Чакам с нетърпение 100-те гривни.
Точно затова го пиша - защото и двете предавания се изкараха най-гледаните, използвайки различни статистики.
Гласът на България е много по-лесно за следене, затова не ме изненадва, че много зрители са предпочели него. Не всички харесват игри, били те и на волята. Simple Smile

# 367
Пуснаха първите 4 визитки от Биг Брадър. Пълен потрес!

https://bigbrother.nova.bg/vote?_gl=1

# 368
  • Разпиляна във въображението
Точно затова го пиша - защото и двете предавания се изкараха най-гледаните, използвайки различни статистики.
Гласът на България е много по-лесно за следене, затова не ме изненадва, че много зрители са предпочели него. Не всички харесват игри, били те и на волята. Simple Smile

Или просто ни се гледа нещо развлекателно, в което липсва сценарии и нагласени игри. Даже сега ще предпочета 100 гривни в сравнение с Игрите на волята.

# 369
Пуснаха първите 4 визитки от Биг Брадър. Пълен потрес!

https://bigbrother.nova.bg/vote?_gl=1

Тия хора трябва да се излъчват след полунощ и с знак че е филм с ужаси и насилие.
Подигравка със зрителите е това.

# 370
Joy Joy
Аз май няма да гласувам

# 371
Аз пробвах да гласувам за лелята, но така и не получих линк на имейла, с който да потвърдя. Така че все едно не съм гласувал. А това гърленото пеене е типично за Монголия, Киргизстан, Казахстан... Има го във фолклора на този регион.

# 372
"Гласът" се гледа, защото е позитивно, емоционално и има млади и талантливи хора, което винаги предизвиква умиление у хората. Това дали един, или друг човек има лични предпочитания към определен тип предавания не определя общата тенденция.

# 373
На мен ми е скучен този формат. А аз харесвам музикални реалитита. Фен съм на Х фактор. Но Гласът никак не е атрактивен.

# 374
  • София
Много е скучно, да.

Общи условия

Активация на акаунт