Отговори
# 630
Много по-яко е от турския Сървайвър и си заслужава да има.

Едва ли някога е имало предаване в българския ефир, което да е било по-зле Grinning Даже се радвам, че се провали, още като разбрах, че Acun medya ще го правят, бях разочарован от това решение на Бтв, защото знаех какво представляват техните Survivor-и. А сезон 6 според мен не беше чаак такъв провал, но явно са очаквали, че ще има много повече успех ако вкарат някакви известни и запълнят епизодите с 90% игри (които са безкрайно скучни в този вариант).

# 631
  • Другата България
Със сигурност БТВ имат много вина за провалените Сървайвър и сега Островът, НО ако трябва да съм честен и обективен има доста минуси и в самата продукция - твърде много турсити, скучни и повтарящи се сюжети, твърде дълги епизоди с пълнежи. Ако не приемах този тип предавания (ала Сървайвър) като лична кауза искрено щях да съм загубил интерес и да съм спрял да гледам.
Представям си редовия зрител и разбирам защо не му е интересно...

Жалко за хубавия формат, но не виждам втори сезон за сега
Съгласна съм.
И не съм.
Зависи какво влагаш под понятието “редовия зрител“.
Ако визираш хората, за които това да гледат “хляб и зрелища“, скандали, сеири, нагласени игри, и като цяло изцяло манипулирани формати, което не ги впечатлява толкова, защото има кого да попържат и с кого да се сравняват /от рода на “има и по-зле“ от моето битие/житие/, както и такива, за които това да поразмърдат малко мозъчните си клетки и да попресмятат брой гривни, стратегии, съюзи и т.н. е упражнение свише - така да е, съгласна съм.
Аудиторията на “Ергена“ и “Биг Брадър“ никога няма да оцени и разбере такъв тип предаване - като “Сървайвър“ и “Островът на 100те гривни“. И го казвам без грам ирония, подигравка или каквото и да било друго, казвам го защото го мисля, и защото за мен това винаги е било тъжно, още от Сървайвърско време. Още оттогава този формат не беше долюбван именно защото “някакви хора си говорят на плажа“ не предизвиква интерес, който да може да се съревновава с този, породен от разправиите между “момите“ в “Ергена“, гащите им, силикона им, обидите им, или пък с някакви сеири в ББ и участниците в него, за които може да прочетеш основно в жълтите медии. И в това няма нищо лошо, ТВ пазара затова е широк, за да има място за всеки, за всички.
Разбира се, има много хора, които гледат всичко, и това също е добре, защото така най-добре можеш да направиш сравнение за себе си и хората около себе си - за продукти, сценарий, каст, продукция ако щеш, и т.н., и т.н.
Та, от редови зрител до редови зрител има разлика.
И затова казах, че и съм, и не съм съгласна с теб.
Защото и себе си имам за редови зрител, но аз и под натиск /дори и физически Blush/ не бих си причинила някои формати, които пък се харесват от други. И те редови зрители.

По същата причина за мен е необяснимо и защо “Бягство към победа“ не е от най-харесваните и гледани формати. След като и като регламент, и като замисъл, и като дължина и пълнеж на епизодите е топ. Дори и като участници.

# 632
  • София
Аудиторията на “Ергена“ и “Биг Брадър“ никога няма да оцени и разбере такъв тип предаване - като “Сървайвър“ и “Островът на 100те гривни“.
....
По същата причина за мен е необяснимо и защо “Бягство към победа“ не е от най-харесваните и гледани формати. След като и като регламент, и като замисъл, и като дължина и пълнеж на епизодите е топ. Дори и като участници.
Гривните според мен (а и много други хора с които комуникирам), окончателно загубиха този "ореол" на предаване за "Интелигентни хора" в момента когато излъчиха онзи "разговор" във лагер 2 (аз лично по-голяма простотия не мога да си представя, за  мен това е най-голямото телевизионно дъно от години насам).
А за "Бягството" първо ще кажа, че съвсем скоро гледах една анкета (не знам дали са я публикувулаи още) в която зрители оценяват харесване и ангажираността си към предаване, сюжет, участници и т.н, и в нея "Бягството" има най-високи резултати. Проблемът при тях е, че ги излъчват във Петък и Събота, които дни за по-младата аудитория не са най-подходящия времеви слот (и тук пак ще повторя, че доста малка част от аудиторията в България има достъп и ползва опциите за отложено гледане на телевизия). Ако ги излъчваха например Вторник и Сряда (или Четвъртък), и с една по-добра рекламна стратегия, съм убеден, че щяха да имат доста по-голяма гледаемост. Аз (ако четат тук) бих им дал идея да добавят online контент, като например викторини и/или предизвикателства със награди от местата на всеки епизод. Така биха си вдигнали допълнително интереса и ангажираността на младите, ама да очакваме подобно нещо от БТВ май е прекалено много Joy

# 633
  • Другата България
Скрит текст:
Аудиторията на “Ергена“ и “Биг Брадър“ никога няма да оцени и разбере такъв тип предаване - като “Сървайвър“ и “Островът на 100те гривни“.
....
Гривните според мен (а и много други хора с които комуникирам), окончателно загубиха този "ореол" на предаване за "Интелигентни хора" в момента когато излъчиха онзи "разговор" във лагер 2 (аз лично по-голяма простотия не мога да си представя, за  мен това е най-голямото телевизионно дъно от години насам).
Скрит текст:
А за "Бягството" първо ще кажа, че съвсем скоро гледах една анкета (не знам дали са я публикувулаи още) в която зрители оценяват харесване и ангажираността си към предаване, сюжет, участници и т.н, и в нея "Бягството" има най-високи резултати. Проблемът при тях е, че ги излъчват във Петък и Събота, които дни за по-младата аудитория не са най-подходящия времеви слот (и тук пак ще повторя, че доста малка част от аудиторията в България има достъп и ползва опциите за отложено гледане на телевизия). Ако ги излъчваха например Вторник и Сряда (или Четвъртък), и с една по-добра рекламна стратегия, съм убеден, че щяха да имат доста по-голяма гледаемост. Аз (ако четат тук) бих им дал идея да добавят online контент, като например викторини и/или предизвикателства със награди от местата на всеки епизод. Така биха си вдигнали допълнително интереса и ангажираността на младите, ама да очакваме подобно нещо от БТВ май е прекалено много Joy
А, може, всеки с мнението си.
Не само за “дъно“.
За мен лично по-голямо дъно от нагласените формати на Тупарев няма, манипулациите му и т.н.
Затова хората сме различни, защото представите ни за нещата са различни.

# 634
Аз лично съм много учудена да се споменава въпросният разговор като най-голямата простотия на фона на колко сезона вече Игри на волята. Там са простотия до простотията, чак не могат да се степенуват. Всички са топ.

# 635
  • София
Аз поне така съм възпитан, никога да не приемам за нормално някакъв "bully" (извинявам се за чуждицата, но Българският превод: побойник тук не е подходящ) да тормози един час младо момиче със разпит "имало ли било проникване". Такова нещо дори Тупарев не си е позволявал, и още повече се учудвам сега, че се намират хора които косвено защитават това, като изместват темата в друга посока Hands ClapHands ClapHands Clap

# 636
  • Другата България
А аз не съм, с Дидо се знаем отдавна, той е ТОП фен на ИВ, и затова вероятно критиките към конкурентното предаване са в реда на нещата. За него.
Благодарна съм му, че поне спря да “критикува“ в темата, защото останалите потребители се дразнят, и с право.
Но за мен е нормално всеки да има различно мнение за формати, продуценти и прочие.
Аз поне така съм възпитан, никога да не приемам за нормално някакъв "bully" (извинявам се за чуждицата, но Българският превод: побойник тук не е подходящ) да тормози един час младо момиче със разпит "имало ли било проникване". Такова нещо дори Тупарев не си е позволявал, и още повече се учудвам сега, че се намират хора които косвено защитават това, като изместват темата в друга посока Hands ClapHands ClapHands Clap
Е, тъкмо те защитих, хайде да не започваме с “възпитанието“, че ....
Защото за мен е далеч от “възпитано“ да се кефиш на всичката гавра /воглаве с епитетите и изразните средства/, които Тупарката използва сезони наред спрямо хората, които му правят рейтинга, и да прокламираш колко велик формат е ИВ, а същевременно да се възмущаваш от един конкретен сегмент в ПЪРВИ сезон на друг ТВ формат.
И не визирам теб, разбира се, по принцип говоря, че и други не спират с този “разпит“, изцяло режисиран от продукцията. Тупарев очерни хора с какви ли не внушения и манипулации, сега НН ни пречи....
Но пак казвам - всеки с разбиранията си.

Сега вече е към теб.
Един час.....Joy посмали малко, и ние гледаме.
А гаврата със и обидите по Фейгин и Мани относно онзи “саботаж“ колко време продължиха?
Колко епизода по-точно?
И това само на прима виста се сещам, та, нека всеки да си има мнение, без да намесваме личните качества и възпитанието на инакомислещите. Blush

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 17:22 от Merri_An

# 637
Аз съм си доста разглезен покрай оригиналния Сървайвър, а и наскоро имах неблагоразумието да гледам Австралийския и от тогава летвата е високо вдигната.
Иначе подхождам с търпение, но ако сравня Гривните с например Скритият Идол там отново има голяма разлика в полза на втория.

Когато се заговори, че ще го има формата нямах никакви очаквания, но с промота и интервюта много вдигнаха очакванията за стратегически сезон, нещо което лично според мен е доста далеч.
А и моите предпочитания са бързи, стегнати предавания, показващи най-важното. Все пак се радвам, че има и хора, на които не им идва перфектно.
При мен може и да е насищане от толкова много неща, които следя в момента

# 638
  • София
Ааа, не така и Гривни и Игри и Ергени следя. 🤣 ББ за фон, защото ми е скучен. Значи, за да не гледам нещо е много зле положението.

# 639
  • Другата България
Ванка, за мен също е далеч от перфектно.
Но на фона на ИВ и последния им сезон, е в пъти предпочитано за гледане /подчертавам, за мен/.
Ааа, не така и Гривни и Игри и Ергени следя. 🤣 ББ за фон, защото ми е скучен. Значи, за да не гледам нещо е много зле положението.
Да, затова казах, че изключвам хората, които гледат всичко.
Цитат
Разбира се, има много хора, които гледат всичко, и това също е добре, защото така най-добре можеш да направиш сравнение за себе си и хората около себе си - за продукти, сценарий, каст, продукция ако щеш, и т.н., и т.н.
И се радвам, че има и такива хора, и могат да направят сравнение между формати, сезони и пр.

# 640
Аз съм си доста разглезен покрай оригиналния Сървайвър, а и наскоро имах неблагоразумието да гледам Австралийския и от тогава летвата е високо вдигната.

Аз като развален грамофон, все ще се чудя, как някой, който гледа и харесва Survivor US и AU ще защитава подобията на Бтв. Та качеството на шоутата им е друга галактика спрямо нашите. Пробвах го преди 15-16 години. След Survivor Palau, China, Micronesia или който и сезон да беше по същото време тръгнах да гледам и нашия паралелно. Еми, беше ужасно, даже повече от ужасно, те осраха формата до пречупване на всякакво бъдещо желание в мен да погледна какъвто и нов сезон да ми се опитват да направят.

Разбирам хора, които не знаят английски, никога не са гледали чужди вариации, да им харесва нашия Сървайвър (или сега тея Гривни), ама други дето са гледали толкова много и да "милеят" едва ли не за нашия формат винаги ми е било много странно.

Иначе супер, че си почнал и Австралийският вариант. Аз бих казал, че последните 5-6 години той е доста по-добър от Американския. Малко ми идват дългички епизодите / сезоните им, но от към gameplay, стратегия, игри, ако ще и дух на самото шоу се доближават максимално до оригиналния Сървайвър до 2010-14. Американците много взеха да експериментират и променят нещата след Ковид-а, взеха да губят точки в моите очи.

# 641
Със сигурност БТВ имат много вина за провалените Сървайвър и сега Островът
Не мисля, че Островът е провал. Предаването е страхотно и е направено много добре.
Ако тези смехотворни рейтинги с извадка от няма и 1000 души са ни някакъв критерий... закъсали сме го.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 20:57 от diziler

# 642
  • Другата България
На мен пък ми е странно как все още има хора, които намират за странно други хора да харесват различни неща от тези, които те самите харесват.
Независимо от причини и обстоятелства.

Фифо е станал баща, има си дъщеричка. Heart
Много да са щастливи, браво, страхотна новина!

# 643
За мен няма база на сравнение между нашия и американския Сървайвър, защото единственото общо са базовите правила и името.
Също така смятам, че Гривните изобщо не са провал, интересно е и определено е качествено. Ако БТВ всяка година си сменя ракетата-носител за риалитита, не мисля, че ще успее да нацели нещо правилно. Надявам се форматът да не е твърде скъп и да позволява да се прави, докато си избие разхода.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 09:26 от Clouded

# 644
  • Другата България
Скрит текст:
....
А за "Бягството" първо ще кажа, че съвсем скоро гледах една анкета (не знам дали са я публикувулаи още) в която зрители оценяват харесване и ангажираността си към предаване, сюжет, участници и т.н, и в нея "Бягството" има най-високи резултати. Проблемът при тях е, че ги излъчват във Петък и Събота, които дни за по-младата аудитория не са най-подходящия времеви слот
(и тук пак ще повторя, че доста малка част от аудиторията в България има достъп и ползва опциите за отложено гледане на телевизия).
Скрит текст:
Ако ги излъчваха например Вторник и Сряда (или Четвъртък), и с една по-добра рекламна стратегия, съм убеден, че щяха да имат доста по-голяма гледаемост. Аз (ако четат тук) бих им дал идея да добавят online контент, като например викторини и/или предизвикателства със награди от местата на всеки епизод. Така биха си вдигнали допълнително интереса и ангажираността на младите, ама да очакваме подобно нещо от БТВ май е прекалено много Joy
Пропуснах вчера, но сега се сещам.
Понеже многократно твърдиш горното, може ли да кажеш на каква база го правиш?
Нещо официално като проучване, статистика, нещо, на което да стъпва това твое твърдение?
Защото за мен то категорично не е вярно, поне що се отнася до лични наблюдения и четене по темите не само в този форум.
Казвала съм и друг път, аз живея в най-бедния регион на Европа, не на България /доказано статистически, за съжаление/. Но дори и при нас има доставчици на нет и ТВ, при това от години /над 10/, които предлагат тази опция, дори при последното ми преподписване периодът е 1 седмица връщане назад. И говоря не само за областните градове, говоря и за селата, доставчикът разширява и обхват, и дейност непрекъснато /за моя говоря, а той дори не е единствен/.
Това при нас, в “дивия Северозапад“, какво остава за големите градове, защо да нямат достъп хората до интерактивна ТВ? Доколкото знам и А1, и Виваком предлагат такава опция?
По темите като чета масово срещам “гледам Х директно, У връщам на запис“ /не само за ИВ и О100Г/, за сериали също. Да не говорим и за удобството /за мен/ да си настроиш приемника да се включи в определен час и да ти запише предаване по твое желание.
Та, пак да питам - на какво се базира горното ти твърдение?

Общи условия

Активация на акаунт