Лежащи мами - 50

• 28 804
  • 680
  •   1
Отговори
# 510
Дами, въпросът ми е към тези от вас, които имат песар. Усещате ли тежест ниско долу като станете? Бебока явно стои ниско и много бързо усещам дискомфорт и натискане, а и честичко ми се пишка.

# 511
Дами, въпросът ми е към тези от вас, които имат песар. Усещате ли тежест ниско долу като станете? Бебока явно стои ниско и много бързо усещам дискомфорт и натискане, а и честичко ми се пишка.

Честото пишкане е характерно за абсолютно всички бременни в напредналите седмици. Аз бях със серклаж и песар от 21г.с. Дискомфорт усещах около 32/33гс, но не мога да кажа дали е било от самият песар или просто от главата на бебето. В коя седмици си и това има значение.
Ако имаш някакво притеснение или силен дискомфорт, аз бих те посъветвала да сподиш с АГ-то си.

# 512
Със серклаж съм,нямам песар
В 33г.с.,тази тежест е по-скоро срамната кост,а честото пишкане е от напредването или ако бебето е с краката надолу,рита точно там 😊

# 513
Ох, да, много рита надолу и чувството е наистина неприятно. Тревожи ме, да не стане проблем с тези ритници. Иначе съм в 26 седмица, но почти през цялото време лежа и вероятно и връзките не са свикнали да държат тежестта на коремчето. След вечеря мъничето реши да се намести и сега ми олекна 🤗

# 514
Моето дете май около твоите седмици беше с краката надолу,и като ме риташе много ме болеше,често ходене до тоалетна също, защото рита точно в пикочния мехур.
После се обърна с главата надолу и всичко си беше наред. 😊
Ох, да, много рита надолу и чувството е наистина неприятно. Тревожи ме, да не стане проблем с тези ритници. Иначе съм в 26 седмица, но почти през цялото време лежа и вероятно и връзките не са свикнали да държат тежестта на коремчето. След вечеря мъничето реши да се намести и сега ми олекна 🤗

# 515
След 30г.с усещах на моменти прорязваща болка, ритане, тежест.. вече накрая все едно със шиш ме бодеше. Не се отрази на серклажа! Предвид, че беше вече главично с какво човъркаше там нямам идея. И пишкането е нормално, редовно пишках по няколко пъти преди да изляза. Мисля, че няма повод за притеснение. Но ако не си спокойна нека те погледнат.

# 516
Здравейте,на някой изписвали ли са ИНДОМЕТАЦИН супозитории? 🤔
В 33г.с.съм,днес бях на преглед и АГ ми изписа това,да слагам през ден за 1 седмица.
Но в листовката пише ужасни неща 🤔

# 517
Аз бях на нормален индометацин. Беше изписан за спиране на контракциите. Не съм чела страничните ефекти умишлено. В моя случай помогна

# 518
Колко време и как го приемахте?
В коя седмица? 🤔
Аз бях на нормален индометацин. Беше изписан за спиране на контракциите. Не съм чела страничните ефекти умишлено. В моя случай помогна

# 519
Ако не ме лъже паметта 2и триместер и половината на трети.  До разрешената максимална седмица, пиех при нужда, но имах  максимум разбира се ( без схема), след това за 2 седмици мисля трябваше да сменя с друго, което пък довеждало до пристрастяване и можеше само четвъртинки да пия.
С двоен серклаж, чести контракции и стриктен леглови режим изкарах до 38гс.

# 520
Момичета, пиша за да вдъхна смелост на тези от вас, които лежат или им предстои.
Със серклаж от 14 г.с. и стриктно лежане, добутах до плановото секцио в 38+5 и вече съм мама на една малка принцеса. Въпреки всички трудности в последните три седмици от тежък грип, високо кръвно, лежане в болница и постоянен стрес че няма да си дочакаме секциото, все пак устискахме!
Знайте че всичко си струва, лежах шест месеца без няколко дни и бих лежала още толкова, за този финал!
Благодарна съм на д-р Христов, който направи серклажа, на д-р Вецев който следи тази проблематична бременност, на целия екип който беше на раждането. На всички вас пожелавам търпение и сила, лежането в един момент свършва, важен е резултата!

# 521
Момичета, пиша за да вдъхна смелост на тези от вас, които лежат или им предстои.
Със серклаж от 14 г.с. и стриктно лежане, добутах до плановото секцио в 38+5 и вече съм мама на една малка принцеса. Въпреки всички трудности в последните три седмици от тежък грип, високо кръвно, лежане в болница и постоянен стрес че няма да си дочакаме секциото, все пак устискахме!
Знайте че всичко си струва, лежах шест месеца без няколко дни и бих лежала още толкова, за този финал!
Благодарна съм на д-р Христов, който направи серклажа, на д-р Вецев който следи тази проблематична бременност, на целия екип който беше на раждането. На всички вас пожелавам търпение и сила, лежането в един момент свършва, важен е резултата!

Честито, бъдете здрави с малката принцеса.
Определено след като прегърнеш детето си осъзнаваш , че всичко е имало смисъл и дори си готов да минеш през всичко това отново и отново.

До Момичета които са едва в началото на това предизвикателство със стриктния режим на легло и тези, които вече са към края. Ще издържите до безопасни седмици, бъдете спокойни, слушайте лекарите си, те определено знаят много. В началото е трудно, но в даден момент свикваш. Поставяйте си малки цели като например да издържа до 20 гс, след това до 23 и тн. Аз лично след като стигнах 35гс се успокоих много. Когато постигаш целта си имаш и стимул, когато изпълниш и последната си цел осъзнаваш колко бързо е минало това време в леглото.

Бъдете здрави момичета и с желание всичко се постига.❤

# 522
Честита рожба и успешен финал! 😊🥰
Бъдете здрави и бързо възстановяване!
Серклажа преди секциото ли го махнаха?

И аз искам да вдъхна смелост и кураж,на тези които са в началото.
Втора бременност ми е със серклаж,нямах си и на идея че ще трябва да мина отново през това,но вече с дете на 6г.,което изключително много разбира ситуацията каква е.
Вече съм в 34г.с.,след няколко седмици ми предстои секцио.
Помня като бях 20 седмица и си казвах-офффф още толкова ми остава,а сега се чудя,кога мина това време...
После всичко се забравя и знаеш,че си е заслужавало когато видиш една малка усмивка,едни мили очички и когато гушкаш едно пухче 🥰
Тази бременност съм много по-спокойна,пия си хапчетата,спазвам си режима...,въпреки трите пъти,в които влизах в болницата.
Просто приех всичко като почивка,преди голямото недоспиване и шоу 😄
Успех на всички! 🥰

# 523
В 33г.с.съм,днес бях на преглед и АГ ми изписа това,да слагам през ден за 1 седмица.
На мен също са изписвали индометацин за спиране на контракции. По-скоро за спиране на болезнени контракции. И аз се изплаших като прочетох, че не се препоръчва за бременни, но при мен нямаше проблем. Не знам дали имаше и някакъв ефект от него конкретно, тъй като бях на доста неща за спиране на болезнени контракции. Но при всички случаи се изписва за кратко - няколко дни и то при нужда. Бях някъде около 32 33 гс и аз.

# 524
Аз съм в 33г.с.,изписа ми ги за 1 седмица,нямам болезнени контракции...пия сумати неща за тях и лежа...
Явно е превантивна мярка 🤔
Супозитории ли бяха?
Благодаря! 😊
На мен също са изписвали индометацин за спиране на контракции. По-скоро за спиране на болезнени контракции. И аз се изплаших като прочетох, че не се препоръчва за бременни, но при мен нямаше проблем. Не знам дали имаше и някакъв ефект от него конкретно, тъй като бях на доста неща за спиране на болезнени контракции. Но при всички случаи се изписва за кратко - няколко дни и то при нужда. Бях някъде около 32 33 гс и аз.

Общи условия

Активация на акаунт