Лежащи мами - 50

• 28 708
  • 679
  •   1
Отговори
# 540
До 20 гс шийката ми беше 34/35мм. Бях със серклаж и песар , но не заради скъсена шийка, а защото се беше отворила. С такава дължина ми казаха, че няма никакъв проблем въпреки седмиците, но при мен си беше с тази дължина още от 11гс.
От серклажа до края само на легло, до банята и нещо за хапване. Разходката ми беше единствено за прегледи. Вече в 34гс си позволих да отида до магазина да избера количка, някакви дрешки, легло и други неща. Всичко това се случи за горе дол час, през цялото време бях на тръни и си казах, че повече няма да го правя, но не съжалявам сега.
Една скъсена шийка каквото и да се прави не може да се възстанови ( за сегашната бременност) с повече от 2/3мм ,целта е да не скъсява докато не дойде момента.
Всичко ще бъде наред!

# 541
психически не знам как ще издържа, няма да мине лесно още съм на половината 😢

# 542
психически не знам как ще издържа, няма да мине лесно още съм на половината 😢

Разбира се, че е трудно. Струва ти се, че времето изобщо не минава, сякаш е спряло. Поставяй си малки цели, стъпка по стъпка. Лично аз се разсейвах с гледане на сериали, след известно време дрешки, консумативи и гледане на видеа за бебе. И хоп времето отлетя неусетно.

# 543
Здравейте момичета. Днес в 22+4 г. с ми поставиха песар, имах ужасно парене след процедурата. Сега като станах от следобеден сън, паренето продължаваше, особено на входа на влагалището, обаче имам и кървене като при цикъл, но не е алена кръв. Предупредиха ме, че може да ми зацапа, но не мислех, че чак такова количество. Свързах се лекарката, каза утре да ида ако продължава, днес е нормално да има, тъй като са засегнати кръвоносни съдове на влагалището. Някоя от вас имала ли е кървене след поставяне на песар?

# 544
и аз съм със скъсена шийка в 18г.с , от 44мм на 32мм и в 19+2 имах пак прегред 30мм, ако продължава да се скъсява казаха ми, че ще сложат песар, при вас колко мм е шийката? и имахте ли признаци? аз имах кървене + контракции

# 545
  • Благоевград
и аз съм със скъсена шийка в 18г.с , от 44мм на 32мм и в 19+2 имах пак прегред 30мм, ако продължава да се скъсява казаха ми, че ще сложат песар, при вас колко мм е шийката? и имахте ли признаци? аз имах кървене + контракции

Отворена ли е шийката, провериха ли? Моята беше 33 мм, но беше отворена още в 10 г.с. и като минах ФМ направихме серклаж.

# 546
Паренето е нормално, защото песара е с дезинфектант. На мен също ми пареше в деня на поставяне, но не съм имала кървене и не са ми споменавали, че може да има такова. При мен процедурата не мина много приятно и безболезнено.
Здравейте момичета. Днес в 22+4 г. с ми поставиха песар, имах ужасно парене след процедурата. Сега като станах от следобеден сън, паренето продължаваше, особено на входа на влагалището, обаче имам и кървене като при цикъл, но не е алена кръв. Предупредиха ме, че може да ми зацапа, но не мислех, че чак такова количество. Свързах се лекарката, каза утре да ида ако продължава, днес е нормално да има, тъй като са засегнати кръвоносни съдове на влагалището. Някоя от вас имала ли е кървене след поставяне на песар?

# 547
Скъпи момичета,искам да ви дам кураж!🩷
Втора бременност със серклаж, шийката ми беше 36мм,като вече накрая стана 33мм.,30мм.
За бременността влизах общо 3 пъти в болницата.
1 път за серклаж,след 1 седмица за задържане,че бебето беше слязло ниско,в 28 седмица пак същото...дори ми правиха терапия за дробчетата.
Бремеността ми мина в страх,притеснения и мисли,не беше изобщо лека.
Просто шийката ми беше податлива на лесно скъсяване и омекване.
Постоянно броях дните и седмиците и колко малко ми остава.
Но спазвах строг режим на легло,къпах се вече накрая със стол в банята от страх.
На 08.04 станах мама на момиченце с планово секцио в 37+3 седмица.
Казвам ви, всичко си заслужава и като видиш малкото човече олеква,след време и ще се забрави.
Приемете режима като почивка преди голямото шоу,гледайте филми,четете книги.
Както си мислих кога ли ще мине това време-ето,че мина...🥰 И още не мога да повярвам 😊
Желая успех на всички и пухкав финал,жените сме герои-няма да се предавате! 🩷

# 548
  • Варна
Привет, момичета. И аз вече съм в отбора на лежащите. Имах сравнително лека и безпроблемна бременност до 30 г.с. когато ме приеха с болезнени контракции в болницата. Установи се скъсена шийка 2.6 и в епикризата пише: външният орифициум пропуска върха на пръста. След седмица лежане, магнерот и но шпа 3по 2 таб. на прегледа шийка 2.2
Притеснява ме, че Аг казва само почивка и никаква друга терапия, а бебка върви дребна 😒

# 549
Dalinda011, честита радост! 💐
Flower_94, къде правихте процедурата? Как се чувствате към днешна дата?

# 550
В болница Щерев, следящата ми АГ ми го постави. Снощи ме приеха в болницата за наблюдение. Днес кървене нямам, остатъчно прецапване само и то 3-4 капки зс целия ден, но сутринта имах болезнени контракции, които имах и преди песарът, но вкъщи ги бяхме овладяли с нифедипин. Снощи заради системите с магнезий не съм го пила и тази сутрин имах ужасни контракции. След като изпих нифедипина, плюс банка магнезий и инжекция спазмалгон се успокоиха. Ще видим до кога ще ме държат.

Dalinda011, честита радост! 💐
Flower_94, къде правихте процедурата? Как се чувствате към днешна дата?

# 551
Привет, момичета. И аз вече съм в отбора на лежащите. Имах сравнително лека и безпроблемна бременност до 30 г.с. когато ме приеха с болезнени контракции в болницата. Установи се скъсена шийка 2.6 и в епикризата пише: външният орифициум пропуска върха на пръста. След седмица лежане, магнерот и но шпа 3по 2 таб. на прегледа шийка 2.2
Притеснява ме, че Аг казва само почивка и никаква друга терапия, а бебка върви дребна 😒
Здравей
Аз влязох в болница в 28 гс с шийка 18мм. и фунелинг (беше тръгнала да се отваря). С терапия с кормагнезин и утрогестан вагинално се закрепи и след около 2 седмици беше вече 22мм. без отваряне. Попитайте за утрогестан, доколкото знам той възстановява шийката донякъде. Щом пропуска върха на пръста, това означава че има 1см разкритие, но аз карах с 1см разкритие и 1см шийка 1 месец, така че спокойно. В крайна сметка лежах до края и добутах до 37+5 гс. Лежане и спокойствие. За меренето на бебето, няма как да е точно с ехограф.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 22:10 от Dani_mam

# 552
  • Варна
Dani_mam Благодаря за информацията 🙏 Вторник съм на преглед и щях да питам точно за терапия с която да подпомогнем шийката. Старая се да лежа и почивам. Усещам и тежест, бебето е много ниско седалищно, което допълнително утежнява положението.

# 553
Някоя от вас имала ли е разстройство след вливане на няколко банки Кормагнезин? Вече втори ден вкъщи, каквото ям и почти веднага в тоалетната. Само сухите неща ми понасят. Пия пробиотици и т. н. Горе долу за колко време минава? Последната банка доста бързо ми я пуснаха, за да могат да ме изпишат и след нея е ужас.

# 554
Dani_mam Благодаря за информацията 🙏 Вторник съм на преглед и щях да питам точно за терапия с която да подпомогнем шийката. Старая се да лежа и почивам. Усещам и тежест, бебето е много ниско седалищно, което допълнително утежнява положението.
Да, и аз така го усещах още от 5-6 месец. Много е неприятно и постоянно се държах отдолу, сякаш усещах, че ще изпадне бебето. Като лежах, това чувство отминаваше. Успех, всичко ще бъде наред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт