Лежащи мами - 50

• 28 633
  • 679
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и от мен, момичета.
След години пауза се завръщам в темата и аз.
Бременна съм в 27г.с. с шийка 2,8см.Аз държах на серклаж, но тъй като в 25г.с.шийката ми беше 4см., следящият ми АГ отказа, въпреки че с първата ми бременност от 26г.с бях с контракции и скъсяване.(3.2 см.в същата седмица тогава).
Сега като по часовник отново в същата г.с.започнаха контракции, като за разкош придружени с постоянни менструални болки.
Пия магнерот 4х2, но шпа ми беше казано само при нужда, защото омеквала от него Госпожа Шийка.(Пия и други хапченца, но те нямат общо с тази ситуация)
Не вярвам магнеротът особено да помогне, тъй като по принцип матката ми е много чувствителна(и обърната, ако това има отношение).
Изобщо не се чувствам добре, не толкова заради лежането, колкото заради постоянните болки и контракции.
Мисля, че АГ смята, че преувеличавам и не се впряга много, но мен наистина ме боли.
Той твърди, че е от местенето на бебенцето, но това са си абсолютно менструални болки.
Следя се при АГ на когото имам пълно доверие и който е един от корифеите в следенето на рискови бременности.
Въпреки това, в мен се зароди идеята за евентуална консултация с д-р.Христов от "Надежда", с цел песар.
Не познавам технологията и като цяло имам нужда от странично мнение.
Ще съм благодарна, ако се включите Simple Smile
Имах много контракции от много ранна седмица, почнах да пия Коринфар 2х1 много ми помогна, също бях с шийка 30мм после се скъси до 16мм, може да обсъдите с АГ за Коринфар

# 676
Аз бях преди три седмици в 26 г.с. с 29 мм, също с болки, изписаха ми само утрогестан и магнерот, но за мое щастие подейства. Вече е 33 мм в 29 г.с., също съм с постоянни контракции, пазя леглото и чакам следващия преглед.

# 677
Към 27 г.с. шийката се скъси от около 3 см.на 2.4 см и имаше образувана фуния. Веднага ми сложиха песар. Бях 3 дни в болницата - Токуда за следене. Вливаха ми банки с магнезии и отделно в 28 гс направихме терапията с кортико инжекциите за белите дробове на бебчо превантивно. Пиех магнерот 3 по 2, утрогестан ректално, алеракт . Родих си с планово секцио, нямах нито една контракция като цяло. При мен скъсяването беше от натежаването на бебчо.
Самото слагане на пресата отне 5 минутки. Като цяло не е нужно и да сте в болницата, но е по - добре да се наблюдават нещата няколко дни. И да не бяха искали да го слагат аз щях да настоявам за да ми е спокойно. Според мен говорете пак за песар да се сложи. Нищо не е като процедура ,а си е спокойствие.

Бременна съм в 27г.с. с шийка 2,8см.Аз държах на серклаж, но тъй като в 25г.с.шийката ми беше 4см., следящият ми АГ отказа, въпреки че с първата ми бременност от 26г.с бях с контракции и скъсяване.(3.2 см.в същата седмица тогава).
Сега като по часовник отново в същата г.с.започнаха контракции, като за разкош придружени с постоянни менструални болки.
Пия магнерот 4х2, но шпа ми беше казано само при нужда, защото омеквала от него Госпожа Шийка.(Пия и други хапченца, но те нямат общо с тази ситуация)
Не вярвам магнеротът особено да помогне, тъй като по принцип матката ми е много чувствителна(и обърната, ако това има отношение).
Изобщо не се чувствам добре, не толкова заради лежането, колкото заради постоянните болки и контракции.
Мисля, че АГ смята, че преувеличавам и не се впряга много, но мен наистина ме боли.
Той твърди, че е от местенето на бебенцето, но това са си абсолютно менструални болки.
Следя се при АГ на когото имам пълно доверие и който е един от корифеите в следенето на рискови бременности.
Въпреки това, в мен се зароди идеята за евентуална консултация с д-р.Христов от "Надежда", с цел песар.

# 678
Благодаря много за съвета!
Може ли информация кои лекари поставят песари в Токуда.Нямам ясна представа към кого мога да се обърна.
Благодаря предварително!
Към 27 г.с. шийката се скъси от около 3 см.на 2.4 см и имаше образувана фуния. Веднага ми сложиха песар. Бях 3 дни в болницата - Токуда за следене. Вливаха ми банки с магнезии и отделно в 28 гс направихме терапията с кортико инжекциите за белите дробове на бебчо превантивно. Пиех магнерот 3 по 2, утрогестан ректално, алеракт . Родих си с планово секцио, нямах нито една контракция като цяло. При мен скъсяването беше от натежаването на бебчо.
Самото слагане на пресата отне 5 минутки. Като цяло не е нужно и да сте в болницата, но е по - добре да се наблюдават нещата няколко дни. И да не бяха искали да го слагат аз щях да настоявам за да ми е спокойно. Според мен говорете пак за песар да се сложи. Нищо не е като процедура ,а си е спокойствие.

# 679
Сега ще ви разкажа накратко моята история, за да ви успокоя и да вярвате в себе си и телата си.
Първа бременност 2019 година - кървене в 5-та г. с., отлепяне на сакчето в 10 г. с. и пак кървене и то обилно. След това имаше затишие, докато в 24 г.с. шийката ми се оказа 1.5 см с голяма фуния и пролабирал мехур, плюс много контракции. Лежах 2 седмици в болница и 3 месеца на легло, пиех коринфар, магнерот, диаспорал, витамини, слагах утрогестан. Беше много тегаво и рисково всичко, заради постоянните контракции. В 28 г. с. сложихме кортикостероиди, резултатът- вдигнах ТСХ, кръвно, бях с риск за прееклампсия. Родих в 36+0 г.с., спука ми се мехура вечерта, нямах инфекция, явно шийката не е издържала вече, а и плацентата ми беше 3-та степен още в 31 г. с.  Родих за час и половина. Детето се роди живо и здраво 2800 грама, 46 см. Стоя ден и половина в кувиоз, изкара по-тежка жълтеница, към днес е почти 6 годишен младеж, много здрав и умен, а почти не е и кърмен. Имахме някои затруднения с проговарянето, но са в миналото.

Втора бременност 2025 година пак с момче - прецапвания в 5 и 6 г. с. В началото шийката беше 3.8 см. В 12 г. с. след консултация с Христов, той искаше да ми прави ЕТКО серклаж. Нещо не ми вдъхна доверие този човек, държанието му беше все едно сме на конвейр и айде следващата за серклаж. Следящата ме АГ в болница Щерев - д-р Арабаджи каза категорично серклаж не, ще сложим песар ако се наложи. Направих консултация и с д-р Ибрям, също каза, че е много рисков тоя серклаж, плацентата ми е ниско и може голяма беля да стане, а после може да имам и много разкъсвания на шийката, плюс че тези интубирания и упойки не са така безобидни в тези ранни седмици. Послушах ги и им се доверих, моята интуиция също ми казваше да не правя този серклаж. В 20 г. с. шийката ми беше вече 3 см, въпреки поставянето всяка вечер на Утрогестан. В 23 г. с. се скъси под 2 см, тогава започнах коринфар, магнезий в още по-ударни дози, поставиха ми песар, след който изкървях като на цикъл. Не ми се мисли след серклаж какво щеше да е. Лежах 3 дни в болницата, прибрах се в нас и имах ужасни контракции, слагах дори индометацин свещички, от който веднага ми минаваха, но не трябваше да го слагам повече от 7 дни. След това шийката се закрепи, дори стана 2.7 см с песара. Въпреки това лежах, но ставах по-често и сама си се обслужвах, за разлика от първата бременност, когато само лежах стриктно. В 28 г. с. имах стафилококова инфекция, която лекувахме с антибиотичен крем, изчисти се за седмица, после слагах вагинален пробиотик. Този път дори не сме слагали кортикостероиди, защото следящите ме АГ бяха сигурни, че няма нужда, а и да избегнем страничните ефекти. Вече имало нови проучвания и не било ок за бебето да се правят повече от веднъж курсове с кортикостероиди - водело до хиперакривност в ученическа възраст и т. н.  Тази бременност ми беше по-гадна откъм неразположения - болки във маточните връзки, таза, симфизата. Поне кръвно не съм вдигала. В крайна сметка в 36+5 г. с. (според феталните специалисти бях в 37+4) ми се спука мехура, още бях с песара. Махнаха ми го и зейнаха 5 см разкритие. И този път родих бързо- за 2 часа живо и здраво бебче 3430 грама и 51 см. Бързо се адаптира, не е стоял в кувиоз и не беше с толкова тежка жълтеница като първия ми син. Възстанових се по-бързо отдолу и се радвам, че послушах интуицията си да не правя този ЕТКО серклаж, който звучи доста страшно, а Христов дори твърдеше, че няма да изкарам и до 28 г. с...

Така че момичета, вярвайте в себе си. За миг не съм си мислела, че няма да успея. Да, беше ме страх, имах депресивни моменти заради лежането, но знаех, че накрая всичко ще бъде наред. А и следящите ме АГ ми вдъхваха много кураж, което също е много важно.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 21:25 от Flower_94

Общи условия

Активация на акаунт