Лежащи мами - 50

• 28 677
  • 679
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте! В 19г.с. съм, вчера ми измериха шийка 33мм, имам една плитка конизация с ток преди години. Следя се в Надежда, АГ каза, че е супер и повече няма какво да я мери. Приемам само магнезий 2х1.
Аз се притеснявам, ще отида за второ мнение, но е чак след 20 дни. Дали имам повод за притеснение и докога е добре да се проследи според вас?

# 661
Здравейте! В 19г.с. съм, вчера ми измериха шийка 33мм, имам една плитка конизация с ток преди години. Следя се в Надежда, АГ каза, че е супер и повече няма какво да я мери. Приемам само магнезий 2х1.
Аз се притеснявам, ще отида за второ мнение, но е чак след 20 дни. Дали имам повод за притеснение и докога е добре да се проследи според вас?
Здравей, моята шийка точно в 19 г.с много бързо от 40 мм стана 10 мм и се отвори, но аз може да съм си специфичен случай. Още преди забременяването ме предупредиха, че не е много добре и трябва да се следи, че е възможно да се отвори. След серклажа в 19 г.с, чак в 32 г.с. ми казаха, че вече няма какво да ѝ се следи.

# 662
  • Благоевград

Направете консултация с доктор Христов, така и така сте в Надежда. Той най-добре ще прецени ситуацията.

# 663

---

Леко несериозно е да не се следи. При мен до 27 г.с. нещата бяха добре и след като бебето почна да натежава, шийката започна по - бързо да се скъсява и беше станала и фуния. Та ми сложиха песар

# 664
Имали мами раждали естествено със серклаж?

# 665
Здравейте, лежащи мами, кураж и прегръдки за всички! Вече чакам 6-ти престои в болница заради контракции, които вървят от два месеца и се засилват периодично. Вече ми е супер неудобно и в болницата ме научиха наизуст 😭 Лежа от 28 г.с. и съм с песар и шийка 17 мм. Има ли и някой друг "редовен" в болница? Вече ми се плаче само от мисълта да пиша на докторката ми и да трябва да ида до спешен кабинет. Знам че е глупаво, но мисля, че ме гледат с насмешка и не ме вземат много насериозно лекарите вече (да, знам, че има и по-големи проблеми от моя), но това допълнително ми действа психически, наред с постоянния страх и контракции 😭😭

# 666
Здравейте, лежащи мами, кураж и прегръдки за всички! Вече чакам 6-ти престои в болница заради контракции, които вървят от два месеца и се засилват периодично. Вече ми е супер неудобно и в болницата ме научиха наизуст 😭 Лежа от 28 г.с. и съм с песар и шийка 17 мм. Има ли и някой друг "редовен" в болница? Вече ми се плаче само от мисълта да пиша на докторката ми и да трябва да ида до спешен кабинет. Знам че е глупаво, но мисля, че ме гледат с насмешка и не ме вземат много насериозно лекарите вече (да, знам, че има и по-големи проблеми от моя), но това допълнително ми действа психически, наред с постоянния страх и контракции 😭😭

Хей, стегни се, по-добре да те гледат някакви непознати с насмешка (въпреки, че работата им е да те лекуват и да се грижат за теб) отколкото ТИ да претърпиш загуба, която за тях няма да означава нищо, а за теб ще е ужасно много.
Аз лежах само седмица в 19 г.с. с шийка 10мм, направиха серклаж, само лежа вкъщи, пия си магнезия на максимум и гледам да не се паникьосвам от нощните контракции. Бебчето ми го мерят над 2кг и следящия ме лекар вече е по-спокоен, въпреки, че каза стискай още 2 седмици, че са важни за мозъка. Станаха ми много такива стискания, които са добре за нещо, но помагат.
Стискай и ти момиче, бъди спокойна, те са длъжни да те приемат колкото пъти е необходимо, ти имаш важна мисия и трябва да осигуриш най-доброто за твоето дете, а кой как те гледа, какво говори...пускай го да минава покрай теб, защото аз съм чувала и изпитвала думите им "амииии, случва се", но те не са се прибирали вкъщи с моята мъка.
Горе главата, кажи им колко са страхотни и не можеш да живееш без тях и затова отново си там 😃 Остават ти по-малко седмици отколко са минали, не се отчайвай.

# 667

Хей, стегни се, по-добре да те гледат някакви непознати с насмешка (въпреки, че работата им е да те лекуват и да се грижат за теб) отколкото ТИ да претърпиш загуба, която за тях няма да означава нищо, а за теб ще е ужасно много.
Аз лежах само седмица в 19 г.с. с шийка 10мм, направиха серклаж, само лежа вкъщи, пия си магнезия на максимум и гледам да не се паникьосвам от нощните контракции. Бебчето ми го мерят над 2кг и следящия ме лекар вече е по-спокоен, въпреки, че каза стискай още 2 седмици, че са важни за мозъка. Станаха ми много такива стискания, които са добре за нещо, но помагат.
Стискай и ти момиче, бъди спокойна, те са длъжни да те приемат колкото пъти е необходимо, ти имаш важна мисия и трябва да осигуриш най-доброто за твоето дете, а кой как те гледа, какво говори...пускай го да минава покрай теб, защото аз съм чувала и изпитвала думите им "амииии, случва се", но те не са се прибирали вкъщи с моята мъка.
Горе главата, кажи им колко са страхотни и не можеш да живееш без тях и затова отново си там 😃 Остават ти по-малко седмици отколко са минали, не се отчайвай.

@Hristi Yana, много благодаря за милите думи! Успех и кураж пожелавам и аз до края ❤️

# 668
Момичета, понеже тук разбирате от шийки, в 27 г.с. измериха 29 мм, като понеже съм със стягания ми изписаха магнерот 3 по 2, утрогестан вагинално и алеракт. Това го откриха на ФМ, като АГ се съгласи с терапията и каза да приемам препаратите до 30 г.с. (тогава имам час при него).
Как ви се струва, много ли е зле, имам ли повод за притеснение? Той каза, да не се притеснявам.
Имам прегледи всяка седмица при тази която ме следи по НЗОК и още една фетална по друга причина, та ще ми я преглеждат реално всяка седмица, но все пак се притесних. До сега винаги ми е била около 32-34 мм.

# 669
Момичета, понеже тук разбирате от шийки, в 27 г.с. измериха 29 мм, като понеже съм със стягания ми изписаха магнерот 3 по 2, утрогестан вагинално и алеракт. Това го откриха на ФМ, като АГ се съгласи с терапията и каза да приемам препаратите до 30 г.с. (тогава имам час при него).
Как ви се струва, много ли е зле, имам ли повод за притеснение? Той каза, да не се притеснявам.
Имам прегледи всяка седмица при тази която ме следи по НЗОК и още една фетална по друга причина, та ще ми я преглеждат реално всяка седмица, но все пак се притесних. До сега винаги ми е била около 32-34 мм.

Здравей, като човек с 10мм шийка в 19та седмица и 2.5см разкритие ще ти кажа следвай си терапията, нямаш повод за притеснение. Прекрасно е че всяка седмица ще се следи. Ако имаш и правена скоро микробиология и е чиста си направо шампион за мен. Не се стресирай, защото влияе на бебче. Наистина нямаш повод за притеснение според мен.

# 670
Нямаш повод за притеснение, спокойно. Пази се и си пиймагнерота. И на мен в 27-28гс ми измериха 29мм шийката, на следващия преглед друг лекар я измери 32, после 34, после пак 32..а бях с funneling и контракции от 20гс. Тоест и всеки лекар и апаратт мерят различно. Ако не беше спешното секцио в 37+5 щяхме да си дочакаме термина сто процента. Дишай и се радвай максимално  Hug

# 671
Благодаря Ви, момичета. Извинявайте, знам че тук сте по-сложни и неприятни случаи, просто много се притесних, защото все нещо не е наред цялата бременност, сега само това ми липсва. Почивам главно, разхождам се малко, защото като съм права и получавам стягания. Моя АГ също каза че може да е еднократно измерване и да е от апарата. Ще видим на следващия преглед какво ще.покаже. Иначе имах симптоми на инфекция, но МБ излезе чиста преди няколко дни.

# 672
Здравейте има ли някоя мама с късен серклаж в 27 г. с.
Как протече при вас бремеността . лежах 8 дена в болница като за един ден шийката се скъси  с 1.5 и стана 8 мм и направиха серклаж .
Докторката казва че мога да ходя до магазин и някоя кратка разходка , но мен доста ме е страх и ще изчакам да мине прегледа след седмица ,за да видим има ли динамика .
При изписване Серклажа държи , шийка 25мм .
Успех на всички лежащи мами до сладкия пухкав финал Simple Smile

# 673
Имали мами раждали естествено със серклаж?
Да, на същия ден, в който родих, трябваше да ми махат серклажа. Бебка избърза с няколко часа, но всичко беше наред.

# 674
Здравейте и от мен, момичета.
След години пауза се завръщам в темата и аз.
Бременна съм в 27г.с. с шийка 2,8см.Аз държах на серклаж, но тъй като в 25г.с.шийката ми беше 4см., следящият ми АГ отказа, въпреки че с първата ми бременност от 26г.с бях с контракции и скъсяване.(3.2 см.в същата седмица тогава).
Сега като по часовник отново в същата г.с.започнаха контракции, като за разкош придружени с постоянни менструални болки.
Пия магнерот 4х2, но шпа ми беше казано само при нужда, защото омеквала от него Госпожа Шийка.(Пия и други хапченца, но те нямат общо с тази ситуация)
Не вярвам магнеротът особено да помогне, тъй като по принцип матката ми е много чувствителна(и обърната, ако това има отношение).
Изобщо не се чувствам добре, не толкова заради лежането, колкото заради постоянните болки и контракции.
Мисля, че АГ смята, че преувеличавам и не се впряга много, но мен наистина ме боли.
Той твърди, че е от местенето на бебенцето, но това са си абсолютно менструални болки.
Следя се при АГ на когото имам пълно доверие и който е един от корифеите в следенето на рискови бременности.
Въпреки това, в мен се зароди идеята за евентуална консултация с д-р.Христов от "Надежда", с цел песар.
Не познавам технологията и като цяло имам нужда от странично мнение.
Ще съм благодарна, ако се включите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт