Лежащи мами - 50

• 32 044
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! И при мен се оказа нещо подобно само, че аз съм 29 г.с. шийката ми беше 43 мм на последния преглед, а сега се е  скъсила до 30 мм и размекнала. Приеха ме и за задържане, понеже по време на прегледа лекаря установи, че имам чести контаркции тип Braxton и околоплодните води са ми в повече. Принципно наблюдавам всяка промяна в тялото ми и недоумявам, как съм пропуснала контракциите. Относно предпазните мерки,  ми казаха да почивам повече и чести прегледи.

Нямам увеличени води (спазвам режим за ГД), не е омекнала, няма отваряне. Реално другия преглед ми е на 12.12, после на 16.12 съм на тонове и пак казаха, че ще ме погледнат. Не се видяха и никакви контракции на прегледа, не усещам също да имам, втора бременност ми е надявам се да ги разпозная, но знам ли.

# 721
Здравейте, сложиха ми песар в 30 седмица и ме предупредиха че ще имам засилено течение , което е на лице. Вече съм 34 та седмица и тъй като съм с близнаци е възможно да не дочакам датата за секцио. Въпросът ми е към вече родилите, как разбирате с това течение че водите ви са изтекли, притеснявам се че няма да разбера ако тръгнат да изтичат постепенно.

Аз както си лежах усетих пукане, беше доста странно, защото все едно бебето ме ритна много силно и изведнъж се подмокрих. Реално не ме е ритало, просто се е спукал мехура. Заради песара водите не изтекоха обилно като чешма, както беше при първото ми раждане без песар, а на порции изтичаше и намаляваше. Дните преди да се случи усещах ужасна тежест в таза и болка в симфизата, болеше ме много като ходя, като се завъртам, едвам ставах, най-вероятно тогава е слязло и бебето надолу. И при двете раждания мехурът ми се спука, докато си лежа. Няма как да го сбъркате, според мен.

# 722
Успех момичета, всичко ще бъде наред. И аз бях от лежащите мами и знам колко е тегаво. Като видях темата не се сдържах да не ви пиша.

# 723
След повече от четири и половина години борба за дете, преминала през изследвания, процедури и много чакане, най-после забременях, кървене 3 пъти до 12 г.с., минала бронхит, преди малко повече от 2 седмици лежах за задържане, след като откриха на ФМ, че шийката ми е 8-9мм. Влязох спешно в Токуда, сложиха ми песар и там стоях 6 дни, като бях и на няколко антибиотици заради бактерии/инфекции... И сега съм в изключително тежък момент – в 23-та гестационна седмица, при контролен преглед установиха, че част от околоплодния сак е във влагалището, въпреки че почти нямам болки и симптоми, ме изпратиха вкъщи на стриктен режим с лежане и медикаменти, като лекарите са откровени, че ако успеем да задържим бременността още около 4 седмици, шансовете за бебето ще са значително по-добри. Някой друг сблъсквал ли се е с нещо подобно? Би ли имало положителен изход?

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 20:48 от bb1_

# 724
bb1, не съм била в точно същата ситуация, но искрено Ви пожелавам да успеете да задържите минимум 4 седмици, а ако са повече още по - добре.
Мислете само положително, нищо не е загубено.

# 725
Здравейте, аз съм в 21г.с. като вече съм на легло и от днес пия Коринкер. Това е втора бременност, след като изгубих една в 19г.с.
Имам контракции от много рано, като през декември започнаха по силни. На 04.12 шийката ми беше 35см, на 23ти вече 20см...
В неделя ми предстои слагате на песар и често казано съм доста изплашена след това за болки и как ще се справя с пазенето на леглото.. цяла седмица лежа и от днес съм със зверско главоболие. Надявам се да стигнем този път възможно най-далече

# 726
Здравейте, аз съм в 21г.с. като вече съм на легло и от днес пия Коринкер. Това е втора бременност, след като изгубих една в 19г.с.
Имам контракции от много рано, като през декември започнаха по силни. На 04.12 шийката ми беше 35см, на 23ти вече 20см...
В неделя ми предстои слагате на песар и често казано съм доста изплашена след това за болки и как ще се справя с пазенето на леглото.. цяла седмица лежа и от днес съм със зверско главоболие. Надявам се да стигнем този път възможно най-далече

Ще стигнете, орисвам Ви - Бог е с Вас!❤

# 727
Здравейте. Аз съм в 16 г с
Още от 12 г с мерим шийката
Беше 2.78 веднага минах на ЦИКЛОГЕСТ ректално. След 14 дни стана 3.78 много се зарадвах. След 14 дни 3.44 после 3.04 и сега пак е 2.78.  Как става това не знам
Лежа постоянно
Най много да сготвя и веднага лягам
Цял ден лежа чудя се накъде да се завъртя вече съм схваната от болки в гърба ребрата.
Предстои ми и песар.
Имам едно преждевременно в 31 г с и бебето ми почина. Сега съм страшно уплашена. Но , тогава не ми мереха шийката.
Сега новите лекари мерят изписват разни неща ама не виждам смисъл.  Сякаш се скъсява и увеличава когато си реши.
Магнезии пия , но шпа и още много неща
Все имам болки ниско долу в дясно
Не знам защо и на какво се дължи.
И до колко ще избутам
Този път е по сложно …….
Може би защото съм запозната с всичко
Преди не беше толкова …
И сега и да не мърдам даже …… шийката пак се мени когато си иска. Не знам какво вече да направя за да държи повече време и седмици и психически да съм окей.
Това е голям тормоз и стрес.
Успех и кураж ви желая и дано стигнем до успешен финал 🍀

# 728
Здравейте , аз съм една бивша лежаща мама родила през 2021г . Сега отново съм бременна в 6г.с. Тъй като лекарят, който ме следеше през първата ми бременност се отнесе доста пренебрежително към мен и моят проблем . Бих искала да попитам има ли сред Вас следящи се при д-р Апостолова в Токуда ? С първата ми бременност съм била при нея на рутинен преглед и останах с добро впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт