Лежащи мами - 50

• 32 069
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Мили момичета, имам нужда от малко подкрепа и опит от вас.
В момента съм в 23+5 гестационна седмица и съм с поставен серклаж. При поставянето шийката беше 1.1 см, а сега е намаляла до 0.66 см.
Почивам постоянно, спазвам стриктен леглови режим, поставям Циклогест ректално и вземам всички изписани лекарства – Магнерот, Фракси 0.6, Аспирин протект, Азакс, Акутирокс, Глюкофаж, витамини и добавки.
Преди дни имах и Гарднерела, която лекувам сега.

Признавам, че ми е много трудно – физически и емоционално. Страх ме е, но и се надявам всеки ден да е победа за бебчето ми. 💕
Ще се радвам да ми пишат жени, които са в подобна ситуация ( дано да няма такива)– как успяхте да задържите, как се справяхте и как поддържахте духа си?

Благодаря предварително на всяка, която ще отдели време да ми пише.
Здравей, в 16та седмица започнаха при мен проблемите с шийката. Скъсяване от 4см на 2.5см и разширение 2см, първо с лекарства запазихме дължина и се затвори, но после явно спряха да действат и рязко от 25мм стигнах до под 1см дължина на шийката. Последваха 5 дни на системи в болница и серклаж на горещо. Лекарства, лежане, колкото и да е смешно за някои медитация и визуализиране на положително развитие на ситуацията. Серклажа направиха в 19та седмица, в 36та го махнахме, за да пробвам за естествено раждане, изкарах 23 дни без конец, без контракции и с твърда шийка и в петък в 39та седмица секцио се роди моето щастие 3900гр, 51см.
Преди поставянето на серклаж нямах бактерия сега след поставянето микробиологията отчете Гарднела. Лекувам я в момента с антибиотик. За щастие нямам контракции. Благодаря ви много.
Ооо и аз бях чиста цялата бременност и като махнахме серклажа имаше клебсиела пневмония и ентерококи по конеца и от влагалището - ентерококи и липса на лактобацили. Успяхме с един курс антибиотик да ги изтребим.
Аз просто не мога да разбера защо се скъсява и със серклажа.

# 706
Здравейте,момичета.Вчера ме приеха с фунелинг(шийка като функя) и едва оставаща от нея 5мм.В 26та седмица съм с близнаци.Сега ще сън на антибиотик и евентуално песар в понеделник.Контракциите не ги усещам.Какво да очаквам според вас?Ще мога ли поне още две седмици да задържа?

# 707
Здравейте,момичета.Вчера ме приеха с фунелинг(шийка като функя) и едва оставаща от нея 5мм.В 26та седмица съм с близнаци.Сега ще сън на антибиотик и евентуално песар в понеделник.Контракциите не ги усещам.Какво да очаквам според вас?Ще мога ли поне още две седмици да задържа?
Сложете песар и лежете да искарате поне до 33-34 това са почти безопасни седмици и няма последици и не се седи много в ковиоз. Молете се и се надявайте антибиотика да подейства най вероятно е инфекиция някаква причинила скъсяването щом не сте усещале контракции!

# 708

В 27 г.с. ми сложиха песар - имах фунелинг, но шийката беше 24 мм. Беше се скъсила от около 30 мм последния месец. Сложете си песар - държи и е много бърза процедура. Говорете с лекуващия АГ за кортикостероид на терапия за отваряне на белите дробове на бебетата, ако тръгне по - ранно раждане. Аз си направих такава в 28 г.с.

# 709
Здравейте, момичета!Ще бъда благодарна, ако пише някоя от Вас, което след надвишаване на болнични от ЛКК е ходила на Телк за удължаване по време на брвненност. Интересува ме как протича самата процедура. Аз се снедя в Майчин дом Варна, а те не изпращат на Телк и трябва сама да си подготвям документите и да ходя до Рзок Варна да ги подавам. Разбрах, че личен лекар може да даде налраяменке за ТЕЛК, ако от ЛКК отказват.

# 710
Здравейте, до коя седмица сте слагали утрогестан? Аз почвам 36 г.с. и ми казаха да го слагам до датата на секциото.

# 711
Здравейте, до коя седмица сте слагали утрогестан? Аз почвам 36 г.с. и ми казаха да го слагам до датата на секциото.
До началото на 35г.с

# 712
И на мен ми каза докторката да го слагам до денят на махането на серклажа ,което ще е в 37г.с. Simple Smile

# 713
До към края на 36гс, след това ми казаха, че вече няма какво да задържаме и ако тръгне раждане, тръгне. Но аз го приемах през устата последните седмици, защото имах инфекция отдолу и не беше ок много много да се барника там.

# 714
И при мен беше така, приемах го последните седмици през устата заради песара и го спрях в 36 г.с. Издържах си до плановото секцио в 38 г.с.

# 715
Здравейте,  бременна съм в 35 седмица- тази сутрин ми падна част от тапата и започнаха контракции. След консултация с АГ ми казаха да лежа и да сменя магнерод с коринфар, нямам и разкритие.

Понеже не се сетих да попитам АГ според вас само легнала ли може да съм, става ли на стол ? Има ли някакви забрани освен писането на корема ?

# 716
Здравейте, сложиха ми песар в 30 седмица и ме предупредиха че ще имам засилено течение , което е на лице. Вече съм 34 та седмица и тъй като съм с близнаци е възможно да не дочакам датата за секцио. Въпросът ми е към вече родилите, как разбирате с това течение че водите ви са изтекли, притеснявам се че няма да разбера ако тръгнат да изтичат постепенно.

# 717
До колкото знам, ако има изтичане на води, те изтичат постоянно. Няма легнала, няма седнала, то си тече постоянно. Аз също съм с песар и понеже много лежа, в тези моменти не усещам течение. То се появява, когато стана и се раздвижа, разходя се малко повече и започва мокренето.

# 718
Влизам като нова в темата с малко притеснение. Имам едно раждане в 35г.с (не заради скъсена шийка, просто изтичане на води), втора бременност сега съм е 33+3 и на 12.11 бях на ФМ шийката беше 43мм, днес на прегледа се оказа 28мм което много ме изплаши. Нямам контракции, нямам проблеми (освен ГД които владея с режим) до този момент не съм имала ограничение на движението, АГ каза, че шийката е затворена, главата е високо горе на бебето и не наложи строг леглови режим, но много се притесних. Пия магнезиев диаспорал досега по 1 на ден, сега ще е 2х1. От тази седмица има ли как да издържа до 37г.с.? Някакви мерки още да предприема?

# 719
Здравейте! И при мен се оказа нещо подобно само, че аз съм 29 г.с. шийката ми беше 43 мм на последния преглед, а сега се е  скъсила до 30 мм и размекнала. Приеха ме и за задържане, понеже по време на прегледа лекаря установи, че имам чести контаркции тип Braxton и околоплодните води са ми в повече. Принципно наблюдавам всяка промяна в тялото ми и недоумявам, как съм пропуснала контракциите. Относно предпазните мерки,  ми казаха да почивам повече и чести прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт