Лежащи мами - 50

• 32 085
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Моят серклаж беше направен в 26г.с.Куървене много оскъдно два дни след серклажа без болки .На следващия ден ми казаха да лежа и на втория ден да се разхождам .Вече съм в 32 г.с. като докторката постоянно ми казва да не се залежавам но да внимавам и да не вдигам тежко .Аз разбира се лежа доста .Та нямах забрана от кратки разходки . Simple Smile Simple Smile
Дамите със серклаж, имахте ли кървене след него и трябваше да лежите след това като ви изписаха?

# 691
При мен взе да настъпва раждане и ми го махнаха по спешност в 37г.с.

# 692
Бяхме говорили с доктора за махане в 37, после решихме направо на секциото в 38+5 да го свалим и така действахме.

# 693
Четох, че колагенът подпомагал шийката и подобрявал структурата и. Препоръчайте ми колаген,който сте пили при проблеми с шийката.

# 694
Четох, че колагенът подпомагал шийката и подобрявал структурата и. Препоръчайте ми колаген,който сте пили при проблеми с шийката.

На допелхертц

# 695
Някой друг да е пил колаген по време на бременност, заради шийката?

# 696
Аз имам колаген от преди бременността и като се сетя, пия. Някой път слагам и в супи, като бульон, тъй като е телешки.
Купуван е от Iherb.

# 697
  • София
Някой друг да е пил колаген по време на бременност, заради шийката?

Аз пия колаген всеки ден заради скъсяване на шийката- някъде от 16-та седмица. Взимам на Допелхерц.

# 698
Виждате ли подобрение в шийката, откакто го пиете?

quote author=Violetka91 link=topic=1654603.msg50352031#msg50352031 date=1760943871]
Аз имам колаген от преди бременността и като се сетя, пия. Някой път слагам и в супи, като бульон, тъй като е телешки.
Купуван е от Iherb.
[/quote]

# 699
Мили момичета, имам нужда от малко подкрепа и опит от вас.
В момента съм в 23+5 гестационна седмица и съм с поставен серклаж. При поставянето шийката беше 1.1 см, а сега е намаляла до 0.66 см.
Почивам постоянно, спазвам стриктен леглови режим, поставям Циклогест ректално и вземам всички изписани лекарства – Магнерот, Фракси 0.6, Аспирин протект, Азакс, Акутирокс, Глюкофаж, витамини и добавки.
Преди дни имах и Гарднерела, която лекувам сега.

Признавам, че ми е много трудно – физически и емоционално. Страх ме е, но и се надявам всеки ден да е победа за бебчето ми. 💕
Ще се радвам да ми пишат жени, които са в подобна ситуация ( дано да няма такива)– как успяхте да задържите, как се справяхте и как поддържахте духа си?

Благодаря предварително на всяка, която ще отдели време да ми пише.

# 700
В момента съм в 23+5 гестационна седмица и съм с поставен серклаж. При поставянето шийката беше 1.1 см, а сега е намаляла до 0.66 см.
Почивам постоянно, спазвам стриктен леглови режим, поставям Циклогест ректално и вземам всички изписани лекарства – Магнерот, Фракси 0.6, Аспирин протект, Азакс, Акутирокс, Глюкофаж, витамини и добавки.

Признавам, че ми е много трудно – физически и емоционално. Страх ме е, но и се надявам всеки ден да е победа за бебчето ми. 💕
Ще се радвам да ми пишат жени, които са в подобна ситуация ( дано да няма такива)– как успяхте да задържите, как се справяхте и как поддържахте духа си?

Имаш ли контракции? Те основно скъсяват шийката, както и бактериалните инфекции. Би трябвяло ако се дължи на бактерия скъсяването, след лечение да се стабилизират нещата. Ако пък усещаш контракции, си трябва стабилна токолитична терапия. Ако разберете какво скъсява шийката и се вземат мерки, ще задършиш положението. Аз лежах 3 месеца с първото дете и 3 месеца и половина с второто с много контракции и скъсена шийка. С първото нямах нито серклаж, нито песар  с второто ми сложиха песар. Тежко е, но не трябва да падаш духом, на мен всяко вълнение ми предизвикваше контракции, защото бях със свръхчувствителна матка. Обсъди с АГ ако трябва малко в болница да те вземат и да те поналеят, за да нямаш контракции, някои жени не усещат, че имат контракции.
Иначе се разсейвах с книги, Нетфликс и малко поработвах в легнало положение. Също се възползвах да си поспя за месеци напред.

# 701
Привет и от мен!
И аз съм вече част от лежащите мами.
Имам скъсена шийка и доста контракции. Имам чувство, че се повлияват само от Коринфара. В 23 г.с. ме приеха в болница с болезнени контракции за 12 дни, в които вливаха магнезий и гинипрал. Шийката се беше скъсила от 37 на 34 мм. Преди това пиех Магнерот 3х2 и но-шпа 3х2. След като ме изписаха започнах и Коринфар 2 х 1/2. Сега, при следващия преглед, в 27 седмица, се установи доста голямо скъсяване на шийката - 20 мм. АГ реши да сложим песар.
Сложихме го преди 2 дни и ще поостана в болницата, за да овладеем контракциите. Вливат ми отново гинипрал и магнезий. Увеличихме и Коринфар - 1/2 таблетка сутрин и 1 цяла вечер. Казаха ми само лежане, като ставането е само до тоалетна и за хапване. Опитвам се да не го мисля много, но ми е доста притеснено дали ще изкараме до безрискова седмица. Усещам, че контракциите се засилват, когато започна да се притеснявам.
Та, относно хигиената - Влизам за много бърз душ и лягам пак. Направо при всяко ставане ми е притеснено. Вие как успявате да се изкъпете и изсушите косата, след като не трябва да стоите дълго седнали? Ами обезкосмяването? На мен ми трябва цяла вечност за да се изгладя там долу 😀

Пожелавам на всички мами пухкаф и щастлив финал. Heart

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 13:06 от sf123

# 702

Здравей, в 16та седмица започнаха при мен проблемите с шийката. Скъсяване от 4см на 2.5см и разширение 2см, първо с лекарства запазихме дължина и се затвори, но после явно спряха да действат и рязко от 25мм стигнах до под 1см дължина на шийката. Последваха 5 дни на системи в болница и серклаж на горещо. Лекарства, лежане, колкото и да е смешно за някои медитация и визуализиране на положително развитие на ситуацията. Серклажа направиха в 19та седмица, в 36та го махнахме, за да пробвам за естествено раждане, изкарах 23 дни без конец, без контракции и с твърда шийка и в петък в 39та седмица секцио се роди моето щастие 3900гр, 51см.

# 703

Здравей, в 16та седмица започнаха при мен проблемите с шийката. Скъсяване от 4см на 2.5см и разширение 2см, първо с лекарства запазихме дължина и се затвори, но после явно спряха да действат и рязко от 25мм стигнах до под 1см дължина на шийката. Последваха 5 дни на системи в болница и серклаж на горещо. Лекарства, лежане, колкото и да е смешно за някои медитация и визуализиране на положително развитие на ситуацията. Серклажа направиха в 19та седмица, в 36та го махнахме, за да пробвам за естествено раждане, изкарах 23 дни без конец, без контракции и с твърда шийка и в петък в 39та седмица секцио се роди моето щастие 3900гр, 51см.
Преди поставянето на серклаж нямах бактерия сега след поставянето микробиологията отчете Гарднела. Лекувам я в момента с антибиотик. За щастие нямам контракции. Благодаря ви много.

# 704

Преди поставянето на серклаж нямах бактерия сега след поставянето микробиологията отчете Гарднела. Лекувам я в момента с антибиотик. За щастие нямам контракции. Благодаря ви много.
Ооо и аз бях чиста цялата бременност и като махнахме серклажа имаше клебсиела пневмония и ентерококи по конеца и от влагалището - ентерококи и липса на лактобацили. Успяхме с един курс антибиотик да ги изтребим.

Общи условия

Активация на акаунт