Лежащи мами - 50

• 28 703
  • 679
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Dani_mam По същия начин се държа и аз. Когато мърда или рита и съм изправена имам чувството, че всеки момент ще излезе... Когато легна ми олеква. Прочетох темата и се възхищавам на  силата която имате момичета 🙏 Дано всички бебчета изчакат безопасна седмица.

# 556
Здравейте, мами, как сте? Аз да ви попитам, как ви вървят шийките? Аз съм с песар, лежа си, пия си хапчетата и в 34 г. с. Съм с шийка 20 мм, а уж преди две седмици беше 28 мм. Много се надявам да издържи още 3 седмици и май доктора ще вади госпожицата. По измерванията от днес тя е около 2500

# 557
  • Благоевград
Нормално е вече да започва да се скъсява и подготвя за раждане. Не се притеснявай.

# 558
Аз съм в 26 г. с. с песар, поставен на шийка около 2см. Последно ми я измериха 2.4 см, колкото успяха, защото с песара е по-трудно меренето. Лежа, но и ставам от време навреме да се раздвижда вкъщи, имам си контракции, пия доста лекарства, слагам и Утрогестан и просто се надявам да стигна и аз поне до прилична седмица. Имам чувството, че с песара повече усещам контракциите отдолу на шийката, докторката каза, че е нормално, променял ъгъла и т. н.

34 г. с. с шийка 2  см ми изглежда като мечта. 😁

# 559
Здравейте, пиша за кураж и позитивни мисли. След няколко неуспеха преминахме към инвитро и съм в 16+5 г.с. Вчера ме изписаха от Токуда след серклаж. Шийката за месец се скъси от 3.70 до 2.92 см и за още 12 дни след това започна фунълинг и вторник направихме серклажа. Всички МБ са ми отрицателни, уреа,мико, хламидия, имам и Фертилити тест в Геника от преди 6 месеца, та не е това причината, а или ми е такава шийката, или заради кюретаж по мед.причини.
От самото начало бях с кървене, хематом, отлепяне, но се резорбира… просто едно след друго, нямаме момент почивка и радост… Толкова много чакаме и искаме тази малка госпожица, само да е здрава и да се роди около термин, но 20 седмици ми се струват толкова много….Страхувам се от инфекция, ще следим МБ на 4 седмици и кръв на 3, знам, че направиха всичко възможно и другото е Божа работа, но вчера след изписването имах и диария вероятно заряди АБ или Кормагнезин-а. Приплака ми се от спазмите да не влоша фунълинга…
Знам, че звуча хаотично, знам, че и повечето минавате през подобни изпитания, но ми е толкова трудно понякога да съм позитивна и да мисля само хубави неща и всички ми се карат. Дори не смея да се привържа към нея, за да запазя разсъдъка си, ако нещо стане. Само й повтарям, че я обичаме и чакаме, но да седи на топло още…

# 560
Здравейте, пиша за кураж и позитивни мисли. След няколко неуспеха преминахме към инвитро и съм в 16+5 г.с. Вчера ме изписаха от Токуда след серклаж. Шийката за месец се скъси от 3.70 до 2.92 см и за още 12 дни след това започна фунълинг и вторник направихме серклажа. Всички МБ са ми отрицателни, уреа,мико, хламидия, имам и Фертилити тест в Геника от преди 6 месеца, та не е това причината, а или ми е такава шийката, или заради кюретаж по мед.причини.
От самото начало бях с кървене, хематом, отлепяне, но се резорбира… просто едно след друго, нямаме момент почивка и радост… Толкова много чакаме и искаме тази малка госпожица, само да е здрава и да се роди около термин, но 20 седмици ми се струват толкова много….Страхувам се от инфекция, ще следим МБ на 4 седмици и кръв на 3, знам, че направиха всичко възможно и другото е Божа работа, но вчера след изписването имах и диария вероятно заряди АБ или Кормагнезин-а. Приплака ми се от спазмите да не влоша фунълинга…
Знам, че звуча хаотично, знам, че и повечето минавате през подобни изпитания, но ми е толкова трудно понякога да съм позитивна и да мисля само хубави неща и всички ми се карат. Дори не смея да се привържа към нея, за да запазя разсъдъка си, ако нещо стане. Само й повтарям, че я обичаме и чакаме, но да седи на топло още…

С шийка 2,3 см изкарах до планово секцио само с песар и лежане. Точно в Токуда. Кой ти направи серклажа

# 561
Доцент Мария Атанасова. Каза, че ако фунълинга стигне до шева слагаме и песар за допълнителна защита. Знам, че тя направи всичко възможно.

С шийка 2,3 см изкарах до планово секцио само с песар и лежане. Точно в Токуда. Кой ти направи серклажа

# 562
Моята шийка беше 18мм с фунелинг в 28гс и изкарах до 37+5гс без песари и серклажи, но лежах в болница плътно 2 месеца (до 36+2). Фунелингът изчезна още седмица след приемането в болница. Лежах почти постоянно и бях на терапия с кормагнезин и утрогестан. В последствие и по-силни лекарства, заради постоянните контракции. Последния 1 месец го изкарах с шийка 1см и разкритие 1см. и все пак успях да добутам до доста добра седмица. Всичко ще е наред, сега ви се струва много, но ще мине бързо и ще си заслужава. Още повече, че при вас серклажът ще държи нещата с още по-голяма сигурност.

# 563
Благодаря за куража! Моля се и аз да стигнем 36 г.с. Ще лежа ако трябва и месеци в болницата, само да се роди жива и здрава и да е добре.
Радвам се, че при вас всичко е минало така успешно! ☺

Моята шийка беше 18мм с фунелинг в 28гс и изкарах до 37+5гс без песари и серклажи, но лежах в болница плътно 2 месеца (до 36+2). Фунелингът изчезна още седмица след приемането в болница. Лежах почти постоянно и бях на терапия с кормагнезин и утрогестан. В последствие и по-силни лекарства, заради постоянните контракции. Последния 1 месец го изкарах с шийка 1см и разкритие 1см. и все пак успях да добутам до доста добра седмица. Всичко ще е наред, сега ви се струва много, но ще мине бързо и ще си заслужава. Още повече, че при вас серклажът ще държи нещата с още по-голяма сигурност.

# 564
Благодаря за куража! Моля се и аз да стигнем 36 г.с. Ще лежа ако трябва и месеци в болницата, само да се роди жива и здрава и да е добре.
Радвам се, че при вас всичко е минало така успешно! ☺

Спокойно ще стигнеш лежи и никакво движение до 34 г.с.се вече води безопасно

# 565
Писала съм в темата, но и сега ще се повторя за да ти вдъхна кураж. Знам през какво преминаваш, знам колко голям е страха. Аз бях със серклаж поставен в 14+1, лежах плътно до 38+5, девойката си дочака секциото. Вече е на два месеца и ме прави дива калинка 😅
Та вярвай, знам колко дълго ти се вижда времето но аз поне се опитвах да си поставям малки цели- да вляза в следващата гестационна седмица, после до 28- ма си казвах да стигна поне, до 30- та и така лека полека времето минаваше. Молех се и вярвах че бог ще запази детенцето ми въпреки прогнозите на някои лекари че може и да не износя, всеки момент можел да се спука мехура и тн. Факт че имаше такъв риск но когато една малка душичка е решила да дойде, бог я пази и ще си дочака момента на топло в коремчето на мама!

# 566
Кураж, момиче! Моята история е подобна. Кървене в 6 седмица, тогава започна и лежането при мен. Добутаме до 12 седмица и започнахме да махаме лекарствата около Коледа. Тъкмо се успокоих и в началото на годината доктора започна да се съмнява за шийката. Така в 24 г.с сложихме песар, в 26 влязах за наблюдение в болница с твърд корем. През цялото време лежане, лежане и молитви. Сега съм в 35 г.с и също обяснявам на моята госпожица, че трябва да построи още малко на сигурно и топличко. Както са те посъветвали вече, поставяй си малки цели и си давайте награда с мъничето когато ги достигнете. Пътя е дълъг и тежък, но ще си струва. Всичко ще е наред!

# 567
Благодаря на всички за положителните думи истории! Всеки ден си казвам, поне до 28-ма да издържим. Това ми е първата цел. После ще увеличавам малко по-малко ♥

# 568
Здравейте, дами
В 20 гс ми измериха шийката 33мм, като в 17гс е била също 32-33 мм, в 13 гс 36мм.
Докторката последния път ми заговори за песар, дори ми взе МБ, за да има готовност след 2 седмици. Като ме пита за инфекции и ми каза да лежа повече и да не ходя на работа. Преди да забременея лекувах уреаплазма, но последните ми изследвания от урина 8-9 гс и цервикален секрет (взет 13 гс) са отрицателни. МБ също е ок, но съм с умерени/редуцирани лактобацили и слагам Лактажин/гинофилус.
Старая се да лежа и почивам, но все още ходя на работа през седмицата, като съм на изключително щадящ режим- някои дни отивам за по 3-4 часа, ако не се чувствам ок се прибирам. Но генерално когато съм обездвижена имам повече стягания като ставам, а когато съм в офиса например, се чувствам по-добре- стоя на стол и си вдигам краката, ставам да се разтъпча на 30-40 мин.
Въпреки че лекарката каза да не ходя на работа, аз наистина се чувствам по-добре в офиса.
 Опасно ли е такова поведение с 33мм според вас?
На 22ри май съм на ФМ и пак ще я мерим.

# 569
аз бях в 18г.с. с шийка 32мм, после в 19 г.с. 30мм и ми казаха само да лежа и понякога за малко да излизам на слънце, а последния ми прегред беше в 24г.с. и пак ми я измериха и излезе 31,5мм, и ми каза д-ра малко по-вече да се раздвижа, да излизам на двора всеки ден за кратки разходки, вече имам ФМ в 29+2 когато съм (т.е. ще е 06.06), много съм притеснена за тази шийка не знам просто все се моля да издържа поне до 36г.с. и да се успокоя имам още 10 седмици до тогава 😓
Здравейте, дами
В 20 гс ми измериха шийката 33мм, като в 17гс е била също 32-33 мм, в 13 гс 36мм.
Докторката последния път ми заговори за песар, дори ми взе МБ, за да има готовност след 2 седмици. Като ме пита за инфекции и ми каза да лежа повече и да не ходя на работа. Преди да забременея лекувах уреаплазма, но последните ми изследвания от урина 8-9 гс и цервикален секрет (взет 13 гс) са отрицателни. МБ също е ок, но съм с умерени/редуцирани лактобацили и слагам Лактажин/гинофилус.
Старая се да лежа и почивам, но все още ходя на работа през седмицата, като съм на изключително щадящ режим- някои дни отивам за по 3-4 часа, ако не се чувствам ок се прибирам. Но генерално когато съм обездвижена имам повече стягания като ставам, а когато съм в офиса например, се чувствам по-добре- стоя на стол и си вдигам краката, ставам да се разтъпча на 30-40 мин.
Въпреки че лекарката каза да не ходя на работа, аз наистина се чувствам по-добре в офиса.
 Опасно ли е такова поведение с 33мм според вас?
На 22ри май съм на ФМ и пак ще я мерим.

Общи условия

Активация на акаунт