Завършваме ДЕВЕТИ КЛАС

• 30 657
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Направих резервацията, на името на Ра, големия покрит вътрешен двор /нали пушачи?/, 17,30, вероятно една от двете маси вляво от входа. Няма как да не се вижда от вратата.

# 511
  • София
Честити спортни успехи на момичетата! Да са здрави и все така целеустремени!
Рени, браво на девойката .
СС1 скоро да виждаме нашето момиче на стълбичката под звуците на химна.

Аз пак за дипломите и оценките с въпрос. Днес си говорехме с една приятелка за дипломата за средно образование и се оказа, че и двете не сме наясно.
При кандидатстване влизат ли в балообразуването оценките по БЕЛ в дипломната или само оценката от ДЗИ БЕЛ.
Ако влиза, от всички класове 9-12 се прави средно аритметично или само 11-12 клас.
Същият въпрос и за математиката, когато е техникум.
А бе въобще,  въпросът е да се ядосва ли за 5-ците БЕЛ и МАТ за годината на синчето, или да диша спокойно , тъй като няма да му трябват оценките от периода 8-10 клас.
Дано да е ясно за какво става въпрос, че нещо се омотах още на питането.Sunglasses

# 512
  • Майничка
Да не се ядосва.
В дипломата са само средноаритметични на годишни оценки от 11-12 клас. ДЗИ БЕЛ не влиза, но е балообразуваща за много специалности.
Ако нещо не е учено в 11 и 12 клас, тогава може да се гледа оценка от 8-10 клас.

# 513
Мисля, че за България никъде няма да трябват оценките от 8-10 клас точно по БЕЛ и математика, най-малкото, защото те се изучават и във втори гимназиален етап. За чужбина не знам. Може и да фигурират в някоя академична справка.
По другите предмети обаче е много вероятно някоя от оценките от първи гимназиален етап да потрябва. Поне в бг университет. Случва се, когато в балообразуването влиза оценка по предмет, който не се изучава в 11-12 клас. Тогава се взема оценката от първи гимназиален етап.
Например за ТУ един от балообразуващите предмети е физика или ИТ. Моят син няма да учи нито един от тези предмети в 11-12 клас и тогава ще вземат оценката му от притурката за първи гимназиален етап, където тя ще е средно аритметично от 8-10 клас.

# 514
Рени79, добре си се завърнала.
За другото, просто остави нещата така, и да се ядосваш, и да се нервираш, файда нема. Не си заслужава да сте в оптегнати отношения. Отпусни се, остави го да се справя сам, все в един момент ще обърне посоката.

Мандаринче, щом един път си го играла туй, нищо не пречи да го повториш, Joy представям си как ти обясняваш а отсреща те гледат две прискляпващи

Днес е било пълен цирк, от сутринта ме издразни една, но се очакваше донякъде, нищо, че сърдитка се е обяснявала като на разпит. Единия зор мина, остана утре да мине всичко както трябва, и вече ще дишаме спокойно. Най - важното е, че по Физика най накрая днес сколаса да и провери предпоследния тест от преди два месеца. И докато смятах, че класната ще е на място, напоследък мнението коренно ми се промени. Дано преди да завършат 12 - ти клас нещата се променят, иначе децата ще са тотал щета.

# 515
  • София
Поздравления за успехите на наборките, супер са!
Засега доколкото знам балообразуващи от
 8-10 клас са само оценките по биология и химия, за нашия набор при това - за Медицински университет. Математика и БЕЛ само от 11 и 12 клас имат значение. Пресен пример от м.г. с баткото, който взе, че се стегна в 11 и 12 клас и си оправи успеха и каквито 5 ци имаше от 8-10 клас, нямаха никакво значение като балообразуване, било за ФМИ, било за кандидатстване в чужбина.  Единствено се вписват в академичната справка от 9 клас, когато се кандидатства за чужбина, но не мисля, че за Европа имат някакво значение, потвърдиха за различни страни, мога да потвърдя за Нидерландия. Обсъждахме наскоро в темата за набор 2004.
Голямо отпускане в една част от наборите в 9 клас, и наборката в тая група. И аз чакам кога ще дойде времето за стягане, но не знам при девойките как е. При младежите мога да кажа от 11 клас Smiley
Утре хубаво ще поизбистрим темата Satisfied

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 20:49 от bora

# 516
Ааа, Нинка, я се включи, кажи при вас как беше. То ако има де, тя твоята кака сто про е била кротка. Надали ти е създавала таквиз главоболия пубертетски.

Ако има други мами, да свиркат, да кажат кое, кога, как. Току виж открием ключа за бараката.

# 517
  • София
"Моят" вирус ще обиколи цялото семейство. Снощи слагах кърпи с оцет на ММ. Много трудно се сваля тази температура.
Днес тийна вдигна 38,1 към 7 и го заведох в спешното към ДКЦто. И повече ще вдигне. И тази нощ няма да спя.

# 518
Ан, изпотръшкала си ги. Дано скоро се оправите. Ко туй нещо, докато беше само ти, ся всички сте болни, дано няма усложнения.

Във вечерните новини чух, докато се размотавах, че сега имало някаква си - маймунска шарка. Казаха, че първият случай тук е мъж, да но човекът нито е обратен, нито е пътувал извън страната, и се чудят как се е сдобил с нея.
Само за такваз шарка не бях чувала досега. Какво ли ще чуем докато сме живи? Край нямат тез модернизации.

# 519
  • София
Четох за шарката. Имаше преди години, най-вероятно преди ковида.

Не знам какво е това чудо дет си го лепнах.
Алекс не е вдигал температура. Тичам от време на време с термометъра. Млад организъм, по-бързо се справя, а не като дъртите си родители.

След ДКЦто минахме с тийна през Била. Седнахме в Неделята. Пих фрапе и ми стана тежко на стомаха. После и торта ядох.
Скрит текст:
Претоварих си жлъчката. Влетях в 00. После се бъзиках с ММ
- Ако не е нещо инцидентно, утре ще повръщаш! (аналог със симптомите, които ни морят)
- Аз ли????
Притесни се момчето.

# 520
  • София
И моята щерка вчера сутринга ме събуди новината, че има 38.5 темпаратура.

# 521
  • София
Ох, момичета, да се оправят болните около вас и вие самите! Дано е нещо дето минава по-леко и бързо.
Дано тази гадост не ни се лепне у дома, че вече съм на вълна бански и джапанки, да не стане компреси и Апчета. Пу-пу, както казваше баба ми.
Вчера се прибра в 19.30ч. и учи за някаква пиеса, която ще правят. После е писал по немски до 11.30, аз разбира се в 10.30 отнесох плувката.
Мами на седмо класици, стискаме палци за утрешния изпит на децата! Да са спокойни и да пишат с размах и вдъхновение! Успех и късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 522
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Оценките от 8-10 клас влизат като академична справка в чужбинските университети. Това обикновено е с тежест 10 % от крайната. За БГ никой не се интересува от тях или почти никой.
Моята се отпусна в 11 клас (доста 4-5) и сега ближе рани, че няма да й стигне дипломата, за да влезе в желаната Психология в СУ.
В събота прави нов ТОП за НБУ. Изкара 87 точки. 100% е вътре поне в този университет.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 08:48 от ninanb

# 523
Да не се отпускат, поне по предметите, които си мислят, че ще им трябват.
За медицина в България ще им трябва химия и биология 8-10 клас по новото балообразуване, което бе разбрах за кои точно ще влезе в сила, защото не ни е в полезрението.
За набора е важна физиката 8-10, защото ще му е балообразуваща, ако се насочи към ТУ или към физическия факултет на СУ. Затова съм му казала, че е все тая колко ще има по-другите предмети, но по физика му трябват шестици, така че да внимава.
Изпратих вчера младежът към София. В събота и неделя е държавното по гимнастика. Ще отскочим и ние да гледаме, че може и бенефис да е.

# 524
  • София
Стон, 8-10, защото няма профил физика при вас или...?

Общи условия

Активация на акаунт