Домашна помощница

• 7 089
  • 73
  •   2
Отговори
# 45
Имам два робота - един за стъкла, за прозорци, чисти ги перфектно и един робот прахосмукачка. Този робот е само за поддържащо почистване, пускам го всеки ден. Помощницата си чисти с мощна прахосмукачка и мие с мопа. Пране и простиране си е моя грижа. Робота за прозорци  също.
Ние инвестирахме в най-viral моделът прахосмукачка робот, с AI - сама си мие мопа, сама си изхвърля контейнера с боклук, има сензори и камери да проверява колко е чист подът и докато не е перфектно, се връща. Едновременно смуче и мие. Има и камера. Въобще е супер. Мога да я препоръчам, ако някой има интерес.
В тази връзка, аз съм за роботизиране на дома и домакинската работа. Вкъщи каквото може е роботизирано. Не знаех, че има робот за прозорци и приемам препоръка за вашия. Кой модел е?
Ако има и за чистене на прах, супер хаха

Иначе, понеже съм автор на темата, аз си реших проблема с детегледачка и инвестиране в тази прахосмукачка. Единствено останаха прах и сгъването на дрехите, тоалетната общо взето всеки ден я минавам, а прахосмукачката отделно влиза всеки ден с мопа и мие долу. С мъжа ми се организираме. Мислех, че за мен ще е по-добре да имам жена, която чисти, докато аз гледам сина ми, но да имаш детегледачка в София, където си сам, без нито една баба, си е game changer. Идва два пъти в седмицата за 4-5 часа и някой петък вечер, за да отидем с мъжа ми на среща. 20 лв на час взима, през реномирана агенция я избрахме и наехме. Не я сменям за нищо на света. Освен всичко друго, така се върнах и към частната ми практика и общо взето, тя като идва или работя (ходя в Интернет кафе) или ходя на някаква бюти процедура. Иначе редовно получавам криви погледи, като споделя, че имаме детегледачка, странно ми е защо и в началото често се замислях дали не съм.лоша майка. Обаче погледите идват основно от дами, които гледат детето си спи помощта на баба, така че вече го превъзмогнах. Щастливата майка, която има и нейни си неща, е най-добрата майка Simple Smile

Та, за съфорумки, които се колебаят - гчжена, която чисти или детегледачка - изберете второто, ако нямате баба особено. Simple Smile

# 46
Аз искам линк към прахосмукачката.

# 47
  • София /Абсурдистан
https://www.emag.bg/robot-za-pochistvane-na-prozorci-hutt-w66-za … 535/pd/DP85ZPMBM/

Това ми е роботчето. Даже не сипвам вода вътре, а направо пръскам с препарат на прозореца.
И аз искам линк за робота прахосмукачка. Точно това, което описвате е скъпо, но си заслужава.

# 48
А може ли препоръка и за детегледачката? Този робот, дето пише, че е за прозорци може да чисти и мие пода също?

# 49
  • София /Абсурдистан
По принцип е само за стъкла. Може да мие и плочки на стената на банята, за под не съм пробвала и не знам. А за душ кабина - ако е от полукръглите-не може. Повърхността трябва да е гладка и равна. Машинката е предназначена за миене на стъкло, все пак.

# 50
И аз се нареждам да чакам за робота прахосмукачка. Аз имам един от лидл, който е много базов и вече на години, но си вършеше работата. Обаче го дадох на майка ми и тя забравила да го сложи да се зарежда и вече не иска да се включи изобщо, та имам нужда от нов..

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 19:37 от DreamingOfSummer

# 51
  • София /Абсурдистан
Защо не го занесете на сервиз? На моят веднъж му смениха батерията и си работи.

# 52
Тук няма сервиз, трябва евентуално да го пращам до София.

# 53
Детегледачката е от агенция Розита. Моята не си я давам Grin

А роботчето дали ще стане за душ кабина, която е реално квадрат?

# 54
KPP, може ли линк за робота?

# 55
  • София /Абсурдистан
Детегледачката е от агенция Розита. Моята не си я давам Grin

А роботчето дали ще стане за душ кабина, която е реално квадрат?
Да. Има и сензори за рамки.

# 56
KPP, може ли линк за робота?
Мъжът ми го поръча и нямам идея от къде, но е Roborock последния модел, ако напишеш в Google, ще излезе

# 57
Roborock S8 MaxV Ultra?

# 58
# 59
Точно се абонирахме за една от големите фирми за почистване, за София става въпрос, веднъж в седмицата идват две ромки, но доста възпитани, чистят къща 140кв, 2 бани, два големи френски прозорци, два обикновени, прах, прахосмукачка, моп, стълбище, кухня(плот, прах), като чистят само общите помещения, не и спалните, в спалните не ми е комфортно да се влиза, едно антре, което е остъклено също. Веднъж в месеца в абонамента е включено и основно почистване. Всичко това го правят за 40 мин двете и плащаме по 110лв веднъж в седмицата. Сега осъзнавам, че не знам дали сме попаднали на изгодна оферта и че може да има и много по изгодни, но съм пробвала и с домашни помощници, много е трудно да се намери читава, която да е тук всеки понеделник примерно в еди колко си часа, все им отнема по повече време, а на мен ми е съклет някой да се мотае покрай мен толкова дълго време и сега пробваме това с абонамента как ще е. Спряхме се на съответната фирма понеже също сме я изпитвали в миналото и за други услуги и са били коректни и качествено работят поне в сравнение с други подобни на пазара, които не ни направиха добро впечатление.
Редактирам се да добавя, че прахосмукачки, уреди, препарати -всичко си е от тях, което е страхотно улеснение също

Общи условия

Активация на акаунт