Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 271
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Кожа на слънце не се суши.
Пробвай да ги мажеш с крем, дано омекне

# 361
Кожата се омекотява с омекотител или с кокосово масло. Щом са детски обувки аз бих намазала обилно с кокосово масло и оставила да попие добре ден-два. Иначе мои обувки от естествена кожа омекотявам с тампон с омекотител обилно отвътре.

# 362
С глицерин няма ли да омекне?
 Нямам личен опит, само смътни спомени от чуто.

# 363
Здравейте момичета, имам един доста глупав въпрос: как почиствате сандали с текстилна горна част? Не смея да ги сложа в пералнята, защото може би ще ще се разлепят, а в същото време отгоре доста се зацапаха, че са светли.

# 364
Изпери ги на ръка с четка.

# 365
Тези спортни сутиени не можете ли да ги накиснете в леген с топла вода и прах за ръчно пране за 1 час, да ги тръкнете с ръце по няко пъти, да ги изплакнете хубаво от праха и готово. После да ги пуснете на центрафуга в пералнята на ниска степен да се изцедят и да се подсушат малко.
Моите ежедневни сутиени ги пера на ръка. Кърпи за ръце, когато ми трябват и нямам повечи кърпи, а ще пусна пералнята чак след 2-3-4 дни. Аз не чакам да се насъберат кърпи за ръце и да започна да ги пера. Хвърлям вечерно време кърпа и на следващия ден я накисвам за 1 час и я изпирам. Така и със сутиените. Не чакам да се съберат 2-3 броя и да започна да пера.

# 366
Клири 2 ли беше за ръжда на тоалетна чиния?

# 367
Не пера нищо на ръка. Да си съсипвам кожата на ръцете ..мне.
Достатъчно кърпи имам, че да изкарам до прането.
Пералнята разглеждам като уред който имам за да ми служи, а не аз да робувам Simple Smile

# 368
Клири 2 ли беше за ръжда на тоалетна чиния?
Cif ми е оправял такъв проблем.

# 369
  • София
Cif- последния път като купих много се разочаровах- млякоподобна течност,която нищо не прави
Преди време имаше Cif в синя опаковка- страхотен и икономичен беше

# 370
Тези спортни сутиени не можете ли да ги накиснете в леген с топла вода и прах за ръчно пране за 1 час, да ги тръкнете с ръце по няко пъти, да ги изплакнете хубаво от праха и готово. После да ги пуснете на центрафуга в пералнята на ниска степен да се изцедят и да се подсушат малко.
Скрит текст:

Моите ежедневни сутиени ги пера на ръка. Кърпи за ръце, когато ми трябват и нямам повечи кърпи, а ще пусна пералнята чак след 2-3-4 дни. Аз не чакам да се насъберат кърпи за ръце и да започна да ги пера. Хвърлям вечерно време кърпа и на следващия ден я накисвам за 1 час и я изпирам. Така и със сутиените. Не чакам да се съберат 2-3 броя и да започна да пера.
Не.

# 371
Има топки за пране на сутиени.

# 372
  • София
За втвърдената кожа начина е да се потопят във вода с оцет. Така си оправих съсипани ръкавици.

# 373
Аз купих ето тези за косми от котка:
 https://share.temu.com/O2wXHawmPPA
, но още не съм ги пробвала.
А иначе, да, сушилнята.
Как се справяте с космите от кучето по дрехите? Взех едни лепкащи дето се слагат в пералнята, но почти не обират космите

# 374
  • Mediterraneo
И аз като Тета споделям хитринка- не пера НИЩО на ръка НИКОГА. Изключвам ежедневното изплакване на бански лятото, че по 2-3 пъти ходим на басейн или плаж. Под изплакване разбирам точно изплакване- без препарат и със студена вода, стига им толкова. Не робувам на пералня, не робувам на дрехи и на обувки. Кожени обувки почиствам по други начини( добре, че тук нямаме нужда от такива и само аз имам 2 чифта, никой друг вкъщи няма кожени обувки), всички останали обувки влизат в пералнята на общо основание. Сутиени пък хептен няма как да тръгна да пера на ръка. Ако не оцелеят, значи не са били хубави, ама щерката има един спортен, който се пере 4 пъти седмично на 60 градуса вече 5 години и не мръднал Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт