Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 268
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Мааалко преигравате за прането на ръка. Все някога се налага да се изпере нещо, то ръце, та чак робуване.

# 376
Не помня наистина кога за последно съм прала на ръка, честно...
Аз честно си казвам, нито лъжа, нито преиначавам.
Не знам защо така мислиш, но твое право си е...весело лято!

# 377
Защото някои неща не се ли тръкнат на ръка, не могат да се изперат хубаво.
Маратонки търкам с четка за зъби и след това пускам в пералнята

# 378
Не пера на ръка. Но всяка нова цветна дреха винаги първо изпирам на ръка. Да имам представа пуска ли или не.

# 379
  • Mediterraneo
Аз не преигравам, наистина няма нещо, което пера на ръка. Имам един пробит леген, с който вадя прането от пералнята, даже няма къде да накисна нещо, че да го пера на ръка. Наистина. На почивка дори гащи и чорапи не пера, влизат си в торбата с мръсното пране и си чакат пералнята. Освен бански със студена вода и без препарат, нищо друго не съм прала сигурно от 25 години, когато нямах пералня и перях денонощно бебешки дрехи на ръка...

# 380
А какво правите за дрехи, кърпи и т.н., които пускат боя и не могат да се перат с другите дрехи в пералнята, че ще ги боядисат? Има ли някакъв трик или и те трябва да се перат само на ръка?

# 381
Ползвам ги все по-рядко и по-рядко ако установя такова нещо, поради това че трябва да ги пера отделно на ръка Grinning
Това за дрехите, приемам че много са ми харесали щом съм ги запазила и че искам да продължа да си ги нося. За кърпи не си струва просто. Отиват с най-тъмното пране и ако оцелеят - оцелеят. Или ако имам повече неща в подобен цвят - с тях, но е тегаво защото тогава трябва да гледам те да се съберат за пране заедно, т.е. определя ми какво да нося че да отиде то за пране. Правя го това с червени, но червеното е сравнително често срещан цвят в гардероба ми, не ми е проблем да събера поне половин пералня само с червени и червеникави неща.
Знам за съществуването на цветоулавящите кърпички, знам и че се ползват често, но аз съм си наумила че не са ми достатъчно надеждни и предпочитам да си разделям прането.

# 382
Нямам пускащи. Една синя хавлия само която след море ми беше боядисала цялата пералня..ми хвърлих а, за какво ми е.

Правилно сортиране цветово е достатъчно. Напр.черна дреха пуска червена боя, багрилото е такова, за това се слага черно с червено, и т.н.и т.н.Simple Smile

Обувки да търкам....не. В пералнята.

# 383
Точно прането на нова дреха имам впредвид под пране на ръка. всички купуваме дрехи, та точно те е добре да се изпират на ръка. Не е нужно да имаме легени, мивките са затова. Хубав ден, дами.

# 384
И на мен не ми се налага да пера на ръка, даже не знам какво би било толкова важно и спешно, че да не си изчака пералнята. И кожена чанта съм прала там, много пъти.
Една нова или тъмна дреха ако пуска в тъмната пералня, как изобщо разбирате че е пуснала?

Излъгах, на ръка пера само копринени шалове, но тях ги нося много рядко.

# 385
Кой какво разбира под тъмна пералня. Аз слагам там и сиво, например. Вярно, че сивото ще си остане сиво от нещо черно, пуснало, но ще е мръсно сиво. Кой както си прецени.
Малко спам. Упорито пера за пръв път дреха задължително и отделно, откакто гледах един епизод на "Доктор Хаус". Едно момче имаше странни и необясними симптоми и се оказа, че новата му дреха е доставена в магазина от превозно средство, в което преди това е пренасяна някаква отрова- инсектицид или тор- не си спомням. Малко вероятно, но ...

# 386
Извинете за директния въпрос, но и менструалното бельо ли чакате да пуснете, когато напълните пералнята? Пера на момента, особено ако има протичане. Също и с петно от храна по дреха или покривка. На момента го търкам със сапун за петна и после в пералнята

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 11:44 от Г-жа Рамацоти

# 387
И аз пера на ръка,когато се налага.
Особено след един гаф с една носия на детето.

# 388
Аз всеки ден пускам пералня, така че реално не е някакво епично чакане стогодишно, както излиза...

Няма правилен начин кой как и кога и какво да си пере. Има субективен и всеки си е намерил неговият, тук само се споделя той какъв е, не си мерим пералните, поне аз така разбирам темите във форума.
Нито аз искам да накарам друг да прави като мен, нито, извинете, ми е важно друг как процедира.

# 389
Аз имам две цветни категории дрехи - светли цветни и тъмни цветни, та си ги пера със съответната категория без проблем. Винаги при цветни слагам и кърпички, определено имат ефект.
Отделно пера само такива, които изискват различен режим - вълна, деликатни - пак според цвета.
Цветните кърпи ги пера отделно от останалото цветно пране, както и белите кърпи - отделно от останалото бяло.
Отделно си е спалното бельо. Уточнявам, че сме двама, няма малки или големи деца при нас.
При този начин на сортиране на седмица обикновено се пускат поне 5 перални, а зимата и повече, че са по-обемни дрехите.
На ръка пера инцидентно единични копринени материи (ако са повече, пера ги на деликатно в пералнята и нито една не е увредена) - блузи, няколко шала. Естествено, ако някоя дреха е поразена с нещо, което изисква незабавна предварителна обработка, я обработвам, но после не я пера на ръка, а пускам пералня - все има какво, рядкост е да няма.  
Въобще, свела съм до минимум прането на ръка в изключително редки случаи и не мисля да си променям практиката. Даже мисля как да я омързеливя повече (не само с прането) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт