Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 265
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
При нас положението е:

Скрит текст:
Празният кош за пране са най-хубавите 5 секунди за цялата седмица!
Върнахме се от почивка. Пуснах 5 (пет!) перални. Тъкмо а-ха изпразних коша и ММ се сети, че забравил да сложи още едни дрехи за пране.
Оммм

А между другото, вместо кош, ползвам ето това и съм много доволна  Grinning

# 391
Пет перални, по 6 кила да са, са 30 кила дрехи... Какво сте ги правили? Освен да делиш на много подвидове пране...

# 392
Пет перални, по 6 кила да са, са 30 кила дрехи... Какво сте ги правили? Освен да делиш на много подвидове пране...
Хм, в кг не съм ги мерила. Май пералнята е за 5, но не съм сигурна.
То не съвсем всичко беше от почивката, просто сега се досъбра.
Ами 1 чаршафи, 2 цветно, 1 черно, 1 бяло
Ама идеята е, че тъъъкмо всичко натамъних и изпразних коша, и хоп - той плесна нови неща вътре Grinning

# 393
+1 за кутията
И аз използвам подобна кутия.
Много ми е удобна и е с колелца.

При нас положението е:

Скрит текст:
Празният кош за пране са най-хубавите 5 секунди за цялата седмица!
Върнахме се от почивка. Пуснах 5 (пет!) перални. Тъкмо а-ха изпразних коша и ММ се сети, че забравил да сложи още едни дрехи за пране.
Оммм

А между другото, вместо кош, ползвам ето това и съм много доволна  Grinning

# 394
С празен кои за пране и с празна мивка трудно излизам на повърхността - 2 възрастни, 2 малки деца. Колкото и да пера, Колкото ида пускам миялната, все нещо ще се намери.още повече, че аз и ММ спортуваме 5 дни в седмицата. Ужас е!

# 395
Тая борба с коша за пране просто няма надделяване... Не е от това че сте много хора, при един човек пък, особено ако мрази да пуска пералня с много малко пране в нея, пак не е работа Grinning Винаги има, защото чакам да се съберат че да ги пусна заедно. Т.е. шансът изобщо някога да го видя празен тоя кош клони към 0 Grinning Случвало се е единствено ако ще отсъствам за повече време и съответно няма за кога да ги чакам да се събират, но не ме кефи да пера така и го избягвам. Съответно винаги има по нещо чакащо събратята си там Grinning

# 396
Вече има перални с малки барабани и кратки 15-минутни програми. Ако не ти се пере някоя дреха на ръка, пускаш на кратка програма и готово.

# 397
  • На брега на реката
Това пък, как да го разбирам?

От кога качественото пране зависи от броя на дрехите? Дали е една или 15, няма значение. Пере се според цвета, материята и замърсеността.
Как ще изпереш дреха, носена цял ден и примерно изпотена, за 15 мин.? Кога ще се разтвори препарат, кога ще стопли водата, кога ще изпере, кога ще изплакне?

Тези кратките програми са ми за нови дрехи или евентуално за доизплакване и пак не ми е достатъчно. Самата програма изплакване е над 30 мин!

Аз също водя неравна борба с коша за пране и той винаги побеждава. В повечето случай е благодарение на ММ. Blush

# 398
Според един познат техник, количеството дрехи има значение. Триенето една в друга спомагало за по-доброто изпиране. Все едно на ръка само да размахваш напред назад дрехата в легена или да я потъркаш. Доколко е прав, не зная, но има логика.

# 399
  • На брега на реката
Съгласна съм,  но до някъде.
Едно време, препаратите бяха много пенящи се и се залагаше на триенето на дрехите.
Съвременните препарати, съдържат ензими, който вършат част от работата. Останалото е механичното триене на тъканите.
В предишния ми пост обаче, имах предвид не самото количество дрехи, а отнесено спрямо в времето.

Една или две дрехи = 15 мин, а за 10 бр?
Потребителката пише :
Вече има перални с малки барабани и кратки 15-минутни програми. Ако не ти се пере някоя дреха на ръка, пускаш на кратка програма и готово.
Значи, няма значение колко е замърсена, щом е една, мяташ в пералнята за 15 мин.
За мен, това не е пране, а от сорта като да мине през вода!

Нека всеки си пере както иска, аз казвам, че за мен е неприемливо!

# 400
Моята пералня, доста стара вече, има кратка програма 30 минути. Ползвала съм я само за дрехи, прани, но стояли дълго в шкаф или гардероб. За освежаване.

# 401
На мнението на Буболина съм.
15 мин.е преплакване, нищо повече.

# 402
Аз тази програма я ползвам  само за нови дрехи, покривки, хавлиени кърпи или сезонни за освежаване, ако имат нужда  - носена дреха, дори и за няколко часа, а обичайно толкова се и носят, не с дни, не бих прала на нея.

# 403
  • На брега на реката
Така е, Тета.
То след тази програма дрехата пак си е мръсна, но вече е и не добре изплакната, та има добавени и препарат за прене и евентуално омекотител.
Пък после оплаквания, че алергии, дерматити или дрехите миришат. Ами..

W, за изпрани и неносени дрехи от гардероб е супер.

# 404
15 мин програма освен да ги намокри, какво друго може да направи?
Моята програма за изплакване с центрофуга е по-дълга

Общи условия

Активация на акаунт