Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 263
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Моята пералня е с кратка програма 20 мин. Много рядко я ползвам, но все пак има дрехи и за нея.
Допълнително включвам изплакване и центрофуга, т.е. удължавам я до към 30 мин.
Нямала съм случаи на неизпрани дрехи, но и самите те преди прането са били почти чисти.

# 406
На 20мин програма пера всякакви деликатни материи, включително лен. Също и спортните дрехи, но с препарат за спортни.

# 407
Какъв е препарата за спортни дрехи?

# 408
# 409
Преди много,много години (като млада домакиня ) именно от тук разбрах,че кратката програма (моята беше 30 Мин) не е пране а плакнене😄 кой ти е мислил и разсъждавал за подобни неща...даже през ум не ми беше минало че иска време за топла вода, че прах ще се разтваря...ехеее

# 410
Мазнини петно върху тениска - сложих му сол, напръскани със спот за петна и после с тест гел - оставих да престоят и после в пералнята. Обаче петното е оцеляло. Тениската вече е суха и чак сега се видя. Нямам шанс да го премахна, нали?

# 411
Много пъти съм писала. За мазно петно - талк. Посипвам и държа една нощ. На сутринта изтупвам и дори няма нужда от пране. И на прано петно съм успявала, но не винаги. Само да не е гладено.

# 412
Не е гладено. Талк от къде купуваш?

# 413
От аптека.

# 414
От баба знам - мазно петно третирам на сухо  с веро и после в пералнята.

# 415
  • София
Здравейте,
Имам издран теракот (от влачене на чугунен радиатор от хора, които трябваше да го изнесат..) едни черни черти, които не се измиват с търкане с циф. Някаква идея как мога да опитам да ги премахна? На пипане не се усеща да има нараняване (вдлъбната линия), но стоят черни линии.

# 416
С магическа гъба? Обаче ако имат гланц плочките ще го свали

# 417
Щом няма нараняване, значи е някакъв материал отгоре, примерно боя от радиатора. Обаче това че са черни не ми се вързва с теорията. Всеки случай ако потъркаш с лакочистител нищо лошо няма да стане, така че защо да не опиташ?

# 418
  • София
Благодаря за предложенията. Ще пробвам.

# 419
Ако е изцапано а не надрано магическа гъба трябва да го махне наистина. Радиаторите обикновено са от този сивия чугун, той е тъмен та може и от него да са тези черти, малко като от графит приличат ако е така.

Общи условия

Активация на акаунт