Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 257
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Имам опит с порцеланова мивка, на която имаше подобни черти. Много време мина докато се усетим, че са от титаниевия часовник на половинката. Титанът, бидейки по-мек от порцелана, действа все едно молив върху хартия. Обаче нищо не можа да махне чертите, нито Циф, нито Роли... Накрая половинката се сети за най-ситната възможна шкурка (Р1000) и с нея стана. Но много бързо се изхабява. Късаш малко парченце, чистиш 1-2 сантиметра и после друго. И така.

# 421
  • София
Много благодаря на всички, отново Simple Smile

# 422
  • София
Здравейте,
Тениска залята с някакъв доматен сос от спагети. Седяла така около пет дни. Киснах веднъж с Вениш и веднъж със сапун за петна от ДМ. Още се вижда. Детето много държи на тази тениска, иначе хич нямаше да се занимавам. Имате ли идея с какво още да третирам?

# 423
Обезмаслител, Спот или смес от равни части веро, кислородна вода и сода

# 424
Мазнини петно върху тениска - сложих му сол, напръскани със спот за петна и после с тест гел - оставих да престоят и после в пералнята. Обаче петното е оцеляло. Тениската вече е суха и чак сега се видя. Нямам шанс да го премахна, нали?
    Обезмаслител на Меглио върши чудесна работа за мазни петна, дори в случаите когато е изпрано и останало.

# 425
А петно от шоколадов сладолед върху бяла тениска как да махна? Памучна е.
Пробвала съм със сапуна за петна от ДМ, с обезмаслител и спрей за петна, но не се маха.
То детето не може да пази и да не се цапа, но какви ли не петна се махат. Това не ще

# 426
  • Пловдив
Много пъти съм писала. За мазно петно - талк. Посипвам и държа една нощ. На сутринта изтупвам и дори няма нужда от пране. И на прано петно съм успявала, но не винаги. Само да не е гладено.
Имам петно върху тапициран стол. На няколко дни е вече.
Първосигнално наръсих със сол.
Имаше ефект, по-бледо е, но още е там.
Талк-ът ще помогне ли?

# 427
А петно от шоколадов сладолед върху бяла тениска как да махна? Памучна е.
Пробвала съм със сапуна за петна от ДМ, с обезмаслител и спрей за петна, но не се маха.
То детето не може да пази и да не се цапа, но какви ли не петна се махат. Това не ще
Клири 2 ми помогна с шоколад

# 428
miraluba, опитай, не пречи. Най-вероятно ще го махне. Но след като го посипеш, леко понатисни с пръст. Щом е тапицерия, вероятно не е гладка, добре да влезе между влакната.

# 429
  • Пловдив
miraluba, опитай, не пречи. Най-вероятно ще го махне. Но след като го посипеш, леко понатисни с пръст. Щом е тапицерия, вероятно не е гладка, добре да влезе между влакната.
Да, има текстура. Благодаря!

# 430
Само да кажа, че сегашния Спот не е какъвто беше преди време. Аз вече се отказах да го купувам, последните две бутилки си бяха чиста водица. Третирам петна от различно естество-ефект нула.

# 431
Само да кажа, че сегашния Спот не е какъвто беше преди време. Аз вече се отказах да го купувам, последните две бутилки си бяха чиста водица. Третирам петна от различно естество-ефект нула.
Не знам твоят защо така, но моят го купих преди месец, може и два да са - засега нямам неизчистено петно с него. Чистя главно салфетки и покривки (бели, памук или лен) от всякакви хранителни петна - тази сутрин последно чистих от малини, че правих малинова торта (салфетките са престояли през нощта и тази сутрин ги прах, не веднага). И шоколад чистих миналата седмица - без проблем.
Някои препарати са неподходящи за петна с определен произход, дори и да почистват други, виж състава и евентуално според произхода на петната потърси информация кое точно им действа.

# 432
Купих си подложки за хранене, не знам от какво са, изглежда като някскъв плат, но са двърди. Накапахме ги веднага с лютеница и домат от салата и не знам как да ги почистя. Мокрих ги, не се махат петната.

# 433
Купих си подложки за хранене, не знам от какво са, изглежда като някскъв плат, но са двърди. Накапахме ги веднага с лютеница и домат от салата и не знам как да ги почистя. Мокрих ги, не се махат петната.
То си зависи и от материала с какво може да се чисти, но пробвай с препарат за петна първоначално откъм опаковата страна, за да видиш дали не разяжда или обезцветява материала, ако са цветни.
С намокряне петна няма да се махнат, естествено.

# 434
Вчера изцапах бяла рокля с пасирани къпини.  Напръсках със спот и веднага изчезна петното.

Общи условия

Активация на акаунт