Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 242
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Тези подложки за хранене, ако се цапат и създават такъв сорт ядове, са направо за боклука. Сега да кажем ще изчистиш петната, ама след всяко ядене ли такъв екшън?

# 436
Не знам твоят защо така, но моят го купих преди месец, може и два да са - засега нямам неизчистено петно с него. Чистя главно салфетки и покривки (бели, памук или лен) от всякакви хранителни петна - тази сутрин последно чистих от малини, че правих малинова торта (салфетките са престояли през нощта и тази сутрин ги прах, не веднага). И шоколад чистих миналата седмица - без проблем.
Някои препарати са неподходящи за петна с определен произход, дори и да почистват други, виж състава и евентуално според произхода на петната потърси информация кое точно им действа.
И моят Спот е от месец-два. Справи се с голямо петно чуден мазен патладжан с доматен сос, чак не повярвах, мислех, че тези дънки са за боклука.

# 437
Не знам има ли разлика, но моят Спот е спрей, а имаше и друг, но предпочетох на спрей, че ако има по-дифузни петна, да ги обработвам по-лесно.

# 438
Странно, че при мен не чисти...или е от зареждането в магазина, лоша партида...не мога да си го обясня. Подчертавам, че цял живот съм чистила със Спот и съм била доволна, просто с последните две бутилки на петната нямаше никаква реакция.

# 439
  • Sofia
Нарязана на кръгчета коркова тапа и поставена в купа с плодове или зеленчуци/стайна темп./ пречи за бързото им разваляне и мушички.
Изпробвано,действа 👍🏻

# 440
  • софия
Нарязана на кръгчета коркова тапа и поставена в купа с плодове или зеленчуци/стайна темп./ пречи за бързото им разваляне и мушички.
Изпробвано,действа 👍🏻
Ако не е нарязана, не действа ли?
(Не се заяждам, стана ми интересно, а и ми е по-естетично Simple Smile)

# 441
  • Sofia
Нарязана трябва да е.
Така беше показано в клипа,така го направих и има ефект.
Имам много плодове и зеленчуци,които няма как да прибера в хладилник и в тази жега щяха вече да са за изхвърляне.

# 442
И каква е магията на корковата тапа? Thinking Някакво научно обяснение има ли?

# 443
И каква е магията на корковата тапа? Thinking Някакво научно обяснение има ли?
Вероятно абсорбира излишната влага, която предразполага към гниене, съответно като последица - и мушици, които пък катализират процеса на ферментация - само предположение, далеч съм от тези науки.

# 444
Коркът не абсорбира влага, той е напълно водонепроницаем и затова се използва за тапи.  Нямам представа защо би имал ефект. Няма и миризма, нито отделя нещо, иначе щеше да разваля виното.

# 445
Има си нещо явно. Както при картофи ако сложиш някоя и друга ябълка покълват по-бавно отколкото без нея.

# 446
За съжаление много от съвременните тапи са полимерни.

И възниква въпроса - добре нарязана, добре има нещо. Ама това нещо колко време работи? Не изветрява ли?  Надали ще работи една година. Ще трябва да се реже нова тапа, но колко често?

# 447
  • Sofia
Това не разбрах и аз 🤔
Може би трябва нови да се режат.
Добре,че ги събирам от години и имам завидно количество 😀

# 448
  • софия
Намерих клипче

Може е да не се режат. Ще потърся още защо, как и кога се сменят/сменят ли се.
Цитат
Some say the absorbent material soaks up any extra moisture as produce ripens, which is what attracts fruit flies in the first place. That's what the classic French cookware company Emile Henry alleges; they cleverly adapted the old trick into an all-in-one cork and ceramic fruit bowl.

# 449
Дами, имам нужда от помощ.. Носих няколко тениски, които бях запасала в дънките си и предполагам, че дънките са ги оцветили. Всичките тениски имат на абсолютно същите места петна.. Тениските не ги видях, че са с петна и ги изпрах.. Сега ги натърках с перилен препарат и ги оставих да постоят, но ме е страх, че съм ги засипала. Има ли някаква хитринка или препарат, който да купя, за да успея да премахна петната? Тениските са розови, ако има значение. Благодаря предварително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт