Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря много.
Питах, понеже гледам че някои хора свалят самите уплътнения.

# 571
С препарата за почистване на съдомиялни, с който почиствам веднъж на няколко месеца. На гъбичка слагам малко препарат, с който почиствам уплътненията и след това останалия, на празна машина, на програмата за почистване или на високите градуси, ако нямаш такава. Два или три пъти годишно.

30-минутна програма на висока температура дали е достатъчно дълга?

# 572
  • Mediterraneo
Аз по принцип мия на час и половина, но за почистване пускам 2 часа и половина програма на висока Т. Ама и кратка програма би била достатъчна според мен.

# 573
Моля за идеи как да изпера бяла ветровка, от Декатлон е. Не знам каква е материята, но много трудно се изпират замърсяванията по ръкавите например. Само в пералня с препарат не се изпира хубаво.

# 574
Какво правите при много замърсени, понякога прашни и кални, миришещи и потни дрехи? Имам предвид дали ги накисвате предварително в леген за 1-2 часа и малко да се поизперат на ръка, и след това да ги пуснете в пералнята? Или направо ги пускате в пералнята? Един член от семейството ми има навика да носи дрехите си до вмирисване, а дънките му са под всякакъв въпрос. Не ми дава да изпера дрехите му в пералнята. Така и с чаршафите му. Повече от 1 месец лежи на тях и миришат ужасно. Така правя, както описах в процедурата. Един път от едни негови чаршафи, които ги пуснах в пералнята, без накисване, засмърдя цялата пералня и трябваше да я почистя със специален препарат за чистене на перални. Така цялата пералня до търкането на уплътненията, отделението за препарати и мястото, където седи това отделение, филтъра ги почистих детайлно. И се махна тази миризма. Измъчих се тогава много и половин ден ми отне. Много време ми отнема тази процедура с накисването на дрехите му и търкането на ръце. Не желая да се ститне до там пак да замирише пералнята.

# 575
Този член да си ги пере сам тогава..вмирисаните дрехи.

Иначе, когато са много прашни някои дрехи работни, ги пускам първо без препарат на 15 минутната програма, да им обере праха, и после на редовна програма. Или на програма с предпране.

Тие вмирисаните се пускат на 60 градуса и дълга програма, иначе има риск да ги извадиш все така вмирисани, само намокрени, и де факто - мръсни.

# 576
Няма как да ти се усмърди пералнята ако переш на дълга програма, с висока температура, с допълнителни изплаквания и хубав препарат. Освен ако не е много скапана някоя.

И да, едно предпране без прах и със студена вода също ще помогне. Студената вода добре отмива потта.

# 577
Ако живея в едно домакинство с този член на семейството, хич няма да се съобразявам с неговите "странности", просто ще събирам дрехите и бельото за пране своевременно. Вече опропастените, ако има такива, просто бих изхвърлила и бих започнала на чисто.
Относно прането - бих прала задължително с предпране, прах и дълга програма на висока температура.

# 578
Използвам прерарат Savex за цветно пране и Galgon 4in1. А дънките му не мога да ги пера на 60 градуса. Ще се свият и избледнеят.
Нямам програма за допълнително изплакване. Стара е пералнята. Beko WML 50821. А мога ли в частта на отделението за предпране да сложа пак течен перилен препарат Savex?
Благодаря за отговорите. С този мъжки член много се карам за едно от тези неща. Един път му събрах всички дрехи за пране и после  какъв скандал ми вдигна. Изказа се, че харча ток и вода и дрехите му не са били толкова мръсни. И за утре какво щял да облече за работа.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 12:36 от Анонимен_7

# 579
Много мръсни неща пера с предпране, ако се налага и втори път пускам пералнята. Прах,  60 или 90°С, най-дългата програма и високи обороти центрофуга. Не се е случвало още, нещо да не се изпере.

# 580
Странно мислене..щели да избелеят. Вмирисани и лъщящи по-добре ли е, от чисти и леко избелели?
Сама признаваш, че миришат на лошо. Вярвам разбираш, че това не е вариант?

# 581
За миризмата може да опитате да сложите оцет във водата.
Честно не мога да си представя ,че някой в къщата, в която живея и аз няма да си смени дрехите и ще спи в едни и същи вмирисани чаршафи, пък и ще ми се кара.  Да не дава Господ да ми се случи!

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 14:15 от ravi

# 582
Използвам прерарат Savex за цветно пране и Galgon 4in1. А дънките му не мога да ги пера на 60 градуса. Ще се свият и избледнеят.
Нямам програма за допълнително изплакване. Стара е пералнята. Beko WML 50821. А мога ли в частта на отделението за предпране да сложа пак течен перилен препарат Savex?
Благодаря за отговорите. С този мъжки член много се карам за едно от тези неща. Един път му събрах всички дрехи за пране и после  какъв скандал ми вдигна. Изказа се, че харча ток и вода и дрехите му не са били толкова мръсни. И за утре какво щял да облече за работа.
Смени течния препарат с прахообразен, течният не е подходящ за силно замърсени дрехи. И не, предпрането няма как да се получи с течен. Т.е. може, но ще трябва да дебнеш кога ще пусне пералнята вода за основното пране, за да налееш дозата за него, иначе ще я вземе с предпрането. 
Ако човекът е възрастен, възможно е да има някои отклонения, за които да се погрижиш, но пък казваш, че работи...не ще да е толкова възрастен.
При всички случаи не бих го оставила да командва прането и да вдига скандали, просто ще ги игнорирам и ще си върша, каквото знам.  Ако дрехите му са чак толкова недостатъчни, че да няма с какво да отиде на работа, когато са изпрани, в което се съмнявам, просто вземете допълнителни 2-3 ката и поне този му "аргумент" ще отпадне.

# 583
  • Mediterraneo
Това не може да е истина, пореден трол се вихри май.
Чак пък толкова, не го вярвам. Пералнята сигурно и тя не е почиствана, откакто е пералня, каквито и мръсни дрехи да переш, няма да се вмирише заради мръсните дрехи. За мъжкия член даже не ми се отваря дума.

# 584
Дори няма и да си помисля да пера такива дрехи, директно в контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт