Отговори
# 705
  • София

Подходът към тези зaдачи е напълно еднакъв.
1. Разкривате скоби и т.н ( с ползване или не на формули за съкратено)
2. Привеждате многочлена  в нормален вид, но  имате предвид това, че параметърът се "причислява" към коефициента на даден едночлен.  Тоест примерно ако трябва да събера  9x^4 + mx^4  и знам, че m  e параметър, то сборът им е  (9+m).x^4, понеже коефициентите на двата са съответно 9 и m.
3. Отговаряте на въпросите, знаейки вече колко е  кофициентът пред всяка една степен на променливата.
! За коефициент се брои и свободният член, защото всяко едно число може да се предстви във вид на едночлен, примерно 6=6.x^0

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 19:49 от Просто русалка

# 706
Това задача за седми клас ли е, т.е. сега седми? Или е от преговор в осми?

# 707
  • София
Сега седми - помня, че миналата година  детето беше  в шести.

# 708
  • София
Здравейте!
Моля за помощ!
Извинявам се за късния час.
Ето я и нея:

Предварително благодаря!

# 709
В числителя прилагаме формулата за съкратено умножение и става
 (93+7)(932- 93 . 7 + 72)

Знаменателя това свободно 93 ли е или има втора степен? И това - 4 . 31 ми е съмнително... Дали е преписана правилно или е докарана до там?

# 710
  • София
Ами така е преписана от дъската.
Задачата е дадена на входно ниво в 8 клас.
Така е, както я виждате.

# 711
  • у дома
Трябва да е МГ,иначе не виждам как ще са взели и многочлени и ФСУ,за да решават такъв тип задачи.Такива има доста в Книга за ученика на Архимед,но дали въпросната е точно от там нямам идея.

# 712
  • София
Трябва да е МГ,иначе не виждам как ще са взели и многочлени и ФСУ,за да решават такъв тип задачи.Такива има доста в Книга за ученика на Архимед,но дали въпросната е точно от там нямам идея.
Е, то това е сигурно Simple Smile Задачите, които  е пускала тук в  предходни години (5-6 клас ),  винаги са били като за МГ.

# 713
Вариации, пермутации и комбинаторика. Взети са в два учебни часа, детето пропусна една седмица в училище по здравословни причини. Ще се наложи да помагам от разстояние. Та някой елементарно като за осми клас може ли да ме светне на лични, защото малката се срамува да помоли учителката за консултация, на която да й разясни пропуснатото?
Учебникът не е на "Архимед", но не е една разположение.

# 714
  • у дома
Вариации, пермутации и комбинаторика. Взети са в два учебни часа, детето пропусна една седмица в училище по здравословни причини. Ще се наложи да помагам от разстояние. Та някой елементарно като за осми клас може ли да ме светне на лични, защото малката се срамува да помоли учителката за консултация, на която да й разясни пропуснатото?
Учебникът не е на "Архимед", но не е една разположение.
Кой е учебника?

# 715
  • София
Мама Ру, в нета ги има  учебниците на Архимед, на Просвета и на Регалия като pdf.

# 716
Сега, когато са безплатни, би трябвало да ги има в интернет. На сайта на съответното издателство.

# 717
  • София
Сега, когато са безплатни, би трябвало да ги има в интернет. На сайта на съответното издателство.
Упоменатите конкретно и преди ги имаше в разни платформи Laughing, тоест още преди да станат безплатни.

# 718
Не споря, казвам само, че вече ги има и на сайтовете на издателствата.

# 719
Момичета, не съм сигурна, може да е на Клет, защото в Просвета не го видях и не е на Архимед.
Може ли да питам нещо за шести клас? Питаха мен, да не подведа.

6 задача
а) а= -5
б) а= 66
в) а= 10,1
г) а= 7,07
д) а= -12
7 задача Не е отговор Б) според мен, но не съм сигурна кой е верният. Клоня към А), но така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт