Отговори
# 720
Мама Ру, 6 ти е вярна.
На 7 верният отговор е Г, който не си снимала..Confused

# 721
Динчо, благодаря. Снимката не е моя, така ми я пратиха.

# 722
  • Бургас/София
Момичета, не съм сигурна, може да е на Клет, защото в Просвета не го видях и не е на Архимед.
Може ли да питам нещо за шести клас? Питаха мен, да не подведа.

6 задача
а) а= -5
б) а= 66
в) а= 10,1
г) а= 7,07
д) а= -12
7 задача Не е отговор Б) според мен, но не съм сигурна кой е верният. Клоня към А), но така ли е?
Верният отговор е В). Нулата е нито положително, нито отрицателно число.

# 723
  • София
Не е  В, изброените  числа (отрицателни + 0) са точно НЕположителни. Тоест твърдението е  вярно. Вероятно вдясно, както е предположила по-горе Динчо, просто има и  подточка Г, която не е хваната в снимката и която  съдържа грешното твърдение.

х>0 положително
х>=0 неотрицателно
х<0  отрицателно
х<=0 неположително

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 22:57 от Просто русалка

# 724
На снимката липсва подточка г, която гласи:
Ако p=-66, то -p e отрицателно число.

# 725
  • Бургас/София
Наскоро се сблъсках челно с такава задача и ми отне доста време да осъзная, че има разлика как е зададен въпроса. Тук търсят числа , които  не  са положителни. А нулата е неположителна. Grinning Утре ще потърся задачата и отговора с обясненията към нея.

# 726
Наскоро се сблъсках челно с такава задача и ми отне доста време да осъзная, че има разлика как е зададен въпроса. Тук търсят числа , които  не  са положителни. А нулата е неположителна. Grinning Утре ще потърся задачата и отговора с обясненията към нея.
Кати, Динчо е права - има подточка Г), която е верният отговор, но не ми беше изпратена на снимката първоначално, затова и аз се чудих между А и В.
И да ви питам нещо. В подточка А е изброена и нулата и се твърди, че това са рационални числа. Нулата обаче рационално число ли е? Съвсем се обърках.

# 727
  • София
Мама Ру, всички числа , които могат да се представят като отношение а/b (b=/= 0)  ,са рационални.Като го смъкнеш това определение на ниво 6 клас,  то  стигаме до това, че всички отрицателни (и цели, и дробни), нулата и всички положителни (отново и цели, и дробни)  представляват множеството на рационалните числа.

Ако следваме правилото, то нулата, за която питаш, може да се представи като отношение а/b ( при b=/= 0), примерно 0/6, значи е рационално число.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 06:52 от Просто русалка

# 728
Здравейте! Може ли малко помощ за тази задача за 10 клас .

# 729
  • София
Ема, снимката е лоша. В дясно не е ясно коренът какво обхваща. Снимай условието пак!

# 730
Здравейте! Може ли малко помощ за тази задача за 10 клас .
Така отрязана задачата е малко странна Thinking някакви степени да има горе дясно? (съмнява ме някак тази скоба там)

Делим на 2.
Определяме допустимите стойности.
х+2>=0    => х>=-2 и
3х+1>=0  =>х>=-1/3
т.е. х >=-1/3
х=-1/3 не е решение (лявата страна става 0, дясната е число различно от 0...)
и х=-2 не е решение

можем да делин на корен от х+2 и на корен 3х+1
...

Често се решават с полагане, но така снимана задачата, нещо не се сещам...

# 731
Здравейте може ли помощ за задачи за 8 клас
и плюс тези

# 732
Здравейте! Благодаря Ви, че въпреки лошата снимка сте коментирали. Опитах всичко - делене, полагане, директно смятане и не става нищо. Ще я изпратя отново.

# 733
Според мен има нещо пропуснато в това уравнение. Има ли отговори?

# 734
Според мен има нещо пропуснато в това уравнение. Има ли отговори?
Според мен също има някакъв проблем самата задача. Има отговори единия е -7 (невъзможен, защото е извън ДМ) и 2/11... Това са дали като верни отговори в сборника.

Общи условия

Активация на акаунт