Отговори
# 345
Пита се колко задачи Георги е решил вярно, ако има и такива, които не е решавал и е получил 0 точки за тях. Седем верни задачи не може да е.
5х-3у=11
5х=11+3у
11+3у трябва да се дели на 5. У трябва да е 3 или 8.
При три се получава 5х-9=11
Х=4 верни решени задачи. Общо решени 7 от 15.
При у равно на 8
5х-3*8=11
х=7. Обаче 7+8=15, а той не е решил всичките 15 задачи.
Отговор 4 верни 20 точки и 3 грешни -9 точки = 11.

# 346
Динчо, писала съм, че е решавал общо 7, от тях - 4 верни и 3 грешни. 8 изобщо не е решавал.
Моята логика и решение са малко по-простички. Търси се нечетен брой задачи (верни и грешни).
1 вярна задача + 1 грешна задача = 5-3= 2 точки
11 - 5 (за една вярна задача)= 6 точки от останалите задачи. 6:2= 3
3+1 = 4 верни
3 грешни
4*5+3*(-3)+ 8*0= 20-9= 11

# 347
Мама Ру, написала съм моето решение, не съм коментирала твоето.

# 348
Да, въобще не съм обърнала внимание, че има и нерешени.

# 349
Мама Ру, написала съм моето решение, не съм коментирала твоето.
Извинявай. Не съм видяла поста преди твоя, отвори ми направо на твоя пост. 🤗

# 350
Моля за решенията на следните задачи:

1. Точките M и N са среди съответно на АВ и CD. Ако лицето на четириъгълника ABCD е 12 кв.см, то лицето на MBND в кв. см е : а) 3 ; б) 4 ; в) 6 ; г) друг отговор

2. Сборът на три различни дроби с числители, равни на 1 , е 1. Намерете страната на квадрат, чието лице е равно на произведението на реципрочните числа на тези дроби.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 16:08 от Лукреция

# 351
Мама Ру, няма проста и сложна логика 😁
11+3=14, 14:2 значи е решил 7 вярно и 7 грешно. Една грешна повече. 7*5-8*3=11, но той не решавал всичките. 

Лукреция,

# 352
Моля за решенията на следните задачи:

1. Точките M и N са среди съответно на АВ и CD. Ако лицето на четириъгълника ABCD е 12 кв.см, то лицето на MBND в кв. см е : а) 3 ; б) 4 ; в) 6 ; г) друг отговор

2. Сборът на три различни дроби с числители, равни на 1 , е 1. Намерете страната на квадрат, чието лице е равно на произведението на реципрочните числа на тези дроби.

SMBND=1/2.SABCD

# 353
Задачите, за които последно поисках помощ  вероятно са от това помагало на Регалия.

Ако някой го има, ще поискам отговорите! Ако го имате на pdf формат може да го копирам!

# 354
Моля за съвет. Кой сборник би бил подходящ за завършващ шестокласник. Движи се между 3 и 4 в училище. Майка му ме помоли да се занимавам с него това лято, иначе е записан вече на курсове от септември. Няма как да откажа, много близка приятелка ми е. Та моля за съвети.

# 355
Моля за съвет. Кой сборник би бил подходящ за завършващ шестокласник. Движи се между 3 и 4 в училище. Майка му ме помоли да се занимавам с него това лято, иначе е записан вече на курсове от септември. Няма как да откажа, много близка приятелка ми е. Та моля за съвети.

Аз лично много харесвам сборниците на Коала Прес: https://www.book.store.bg/p209268/sbornik-po-matematika-za-6-klas.html

# 356
  • София
Архимед

# 357
Книга за ученика на изд. Архимед също е подходяща. В store bg има по няколко страници приложени, можеш да се ориентираш.

# 358
  • София
За лятото по-скоро ти трябват тестове върху целия материал и в  движение да обясняваш. Иначе трудно би стигнало времето. За целта е много удобен сборникът на Архимед, Книга за ученика. След всеки дял има обобщаващи тестове + още двайсетина (не помня точно колко, може и повече да бяха) върху всичко , тоест нещо като изходно ниво. Линкът по-долу  е към старото издание (синьо, с жълт многоъгълник) ,  май има и по-ново, ама  едва ли има смисъл, щом все са по новата система. Погледни ги тестовете и ще прецениш сама.
http://matematikazv.weebly.com/6-1082108310721089.html

Luthien, тук е целият, текущи задачи,  тестове по раздели, общи тестове, май само без отговорите е - ама те на Динчо не й трябват. Simple Smile

# 359

На Коала Прес и Сборник по математика за 6 клас 1365, по-сложни задачи има в Сборника на Алашка.

Общи условия

Активация на акаунт