АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 767
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
При нас режимът бавно, но славно започва да се избистря, вече спи от 12 до 6 нощем и сякаш коликите отшумяват. Въпреки това последните няколко дни определено са скок в растежа, защото ядеше като разпран през час и половина, два и дозата от 110 не му стигаше и гълташе по още 30-40-50 мл. Сякаш и това утихна, но беше направо екстремно как му вадя шишето от устата и той вече крещи за още.

Аз тренирам от миналия понеделник. Нямам възможност в момента извън вкъщи и правя упражнения от канала Pregnancy and Postpartum TV, който и JayRay спомена. Понеже си нося килограми отпреди да забременея, като цяло съм в лоша форма и дори базови неща са ми трудни, но миналата седмица успях да правя тренировката всеки ден, днес даже направих 2 модула вместо 1. Определено за седмица имам напредък в начина, по който се чувствам и в изпълнението на някои упражнения. След още седмица-две смятам, че ще съм в доста по-добра форма. Неволният ми фастинг също върви, днес даже първото ми ядене беше в 15ч.

Иначе записвам се и аз в клуба на "зациклилите". На 53тия ден от раждането, цикълът се появи, също както с първото ми дете. Язък за количествата кърма дето са изпълнили фризера, файда няма по отношение на цикъла. Joy

Ако на някой му е интересно в скрит текст ще оставя линкове към упражненията, които правя:
Скрит текст:
Плейлист със 7-дневно предизвикателство: https://www.youtube.com/playlist?list=PLRuFBUMIEg8BMRwx6JwidcGlfzOarIDuS
Видео номер 3 е загрявката, която правя всеки ден преди всяка тренировка. Миналата седмица на ден правех по един модул и след това разтягане: https://www.youtube.com/watch?v=JLuf-Mi9-z4&list=WL&inde … cyandPostpartumTV

От днес освен видеото за съответния ден правя и видео номер 9 (йога) като втори модул и вероятно в неделя ще почивам, вместо да правя само йогата, както направих вчера.

В минути, миналата седмица съм правила по 20 минути на ден, от тази седмица по 30, общо всичко със загрявката и разтяжката. Имам запазени и други плейлистове от същия канал с идеята да ги правя по-нататък, когато тази 7-дневна програма ми стане лесна. Дали ще е след месец, два или повече, не знам, но се надявам да стигна до там. Това лято сме канени на две сватби и редно да приличам на човек. Grinning

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 18:44 от Faerlina

# 136
При нас съня е много различен. Вечер или спи цяла нощ или се събужда за 1, 2 хранения.. През деня ако сме навън спи мноого. Ако сме в къщи се буди през 20 мин и е крив. Трябва да легна с него и цицата да му е наблизо, за да спи спокойно.
Незнам, колко хранения правим не съм ги засичала, но в повечето слупеи ме ползва за биберон.
Мисля много по темата за плажа. Живеем до морето. Каката много обича да ходи на плаж(няма кой да я закара освен мен) Страх ме е толкова малък да го водя на плаж. Юли месец ще е на 3месеца. Обмислям да рискувам поне 1,2 пъти за два часа, заради каката да отидем.

# 137
При нас съня е много различен. Вечер или спи цяла нощ или се събужда за 1, 2 хранения.. През деня ако сме навън спи мноого. Ако сме в къщи се буди през 20 мин и е крив. Трябва да легна с него и цицата да му е наблизо, за да спи спокойно.
Незнам, колко хранения правим не съм ги засичала, но в повечето слупеи ме ползва за биберон.
Мисля много по темата за плажа. Живеем до морето. Каката много обича да ходи на плаж(няма кой да я закара освен мен) Страх ме е толкова малък да го водя на плаж. Юли месец ще е на 3месеца. Обмислям да рискувам поне 1,2 пъти за два часа, заради каката да отидем.
Ооо, не ни е близо плажа, но всички го обожаваме и Гърция ни е резервирана за третия месец на малчо още от бременноста. Големия също беше на 3м когато го водихме в Испания.
Сега една идея даже повече се вкарвам в мисли от преди като чета тук. Иначе не сме ходили в Гърция до сега, но ще я видим как е.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 23:50 от ^LadyBug^

# 138
  • София
Нито нас с ММ, нито баткото ще лишим от море. Юли и август сме решили да ходим за по седмица (малката ще е на около 4-5м). То дали ще се пържим в София на слънце или на морето ми е все тази, за мен разлика няма, но на морето поне е приятно. Няма да сме в хотели, на наше си място, та и за хигиена не се притеснявам. Храната и без това ние винаги си я готвим. Ако можехме и от сега щяхме да се изнесем до есента натам, но имаме и други задачки. В подходящи часове и с подходящи бански и защита (чадъри) не виждам проблеми. Аз съм с мнооооого бяла кожа с доста бенки и с малката ще сме само на сянка и без това (аз не се пека от години), с таткото ще се редуваме кой ще е с баткото във водата, че тази жаба вадене няма от там.

Следобед ни е традиция на морето да водим баткото на разходка в един парк и да поиграе на площадка. Там е под дървета, до морето и подходящо през почти целия ден. Всякакви занимания има, а гледам тези месеци е и една идея по-лесен за дълги разходки и ще се възползваме за повече време навън вечерно.

# 139
Ти си машинка! Браво Simple Smile
Знам канала и правех йогата за бременни два пъти в седмицата. Сега след раждането съм стигнала до упражнения веднъж, а днес беше вторият ми опит ...пуснах си първата тренировка от 7 дневното предизвикателство 🥵 Тези клекове и напади ми бяха доста трудни.
При нас режимът бавно, но славно започва да се избистря, вече спи от 12 до 6 нощем и сякаш коликите отшумяват. Въпреки това последните няколко дни определено са скок в растежа, защото ядеше като разпран през час и половина, два и дозата от 110 не му стигаше и гълташе по още 30-40-50 мл. Сякаш и това утихна, но беше направо екстремно как му вадя шишето от устата и той вече крещи за още.

Аз тренирам от миналия понеделник. Нямам възможност в момента извън вкъщи и правя упражнения от канала Pregnancy and Postpartum TV, който и JayRay спомена. Понеже си нося килограми отпреди да забременея, като цяло съм в лоша форма и дори базови неща са ми трудни, но миналата седмица успях да правя тренировката всеки ден, днес даже направих 2 модула вместо 1. Определено за седмица имам напредък в начина, по който се чувствам и в изпълнението на някои упражнения. След още седмица-две смятам, че ще съм в доста по-добра форма. Неволният ми фастинг също върви, днес даже първото ми ядене беше в 15ч.

Иначе записвам се и аз в клуба на "зациклилите". На 53тия ден от раждането, цикълът се появи, също както с първото ми дете. Язък за количествата кърма дето са изпълнили фризера, файда няма по отношение на цикъла. Joy

Ако на някой му е интересно в скрит текст ще оставя линкове към упражненията, които правя:
Скрит текст:
Плейлист със 7-дневно предизвикателство: https://www.youtube.com/playlist?list=PLRuFBUMIEg8BMRwx6JwidcGlfzOarIDuS
Видео номер 3 е загрявката, която правя всеки ден преди всяка тренировка. Миналата седмица на ден правех по един модул и след това разтягане: https://www.youtube.com/watch?v=JLuf-Mi9-z4&list=WL&index=4&ab_c … cyandPostpartumTV

От днес освен видеото за съответния ден правя и видео номер 9 (йога) като втори модул и вероятно в неделя ще почивам, вместо да правя само йогата, както направих вчера.

В минути, миналата седмица съм правила по 20 минути на ден, от тази седмица по 30, общо всичко със загрявката и разтяжката. Имам запазени и други плейлистове от същия канал с идеята да ги правя по-нататък, когато тази 7-дневна програма ми стане лесна. Дали ще е след месец, два или повече, не знам, но се надявам да стигна до там. Това лято сме канени на две сватби и редно да приличам на човек. Grinning

Иначе аз успях вече да претопля малката ,то в това време да се чуди човек как да се облича,а какво да остава за бебе. Като цяло гледах да спазвам правилото както съм аз + 1 , но явно не ѝ е Ок.
На море и ние смятаме да ходим и сме си запазили за Гърция през средата на септември. Дано да е хубаво времето и всичко да е наред ♥️
Аз лично не смятам да мажа Ная със слънцезащитен крем до 6мес възраст.

# 140
Pelt04, машинка не съм, но съм постоянна. Grinning И мен ме съсипват някои упражнения, определено най-много усещам в момента краката.  Няма да лъжа, тегаво ми е, някои неща не мога да ги изпълнявам изобщо, но само за 8 дни усещам, че се чувствам по-добре и по-силна въпреки мускулната треска.

Както ми повтаря дъщеря ми: "Давай, давай, оте (още), оте, мамо!" И ти можеш, пелт! Simple Smile

# 141
Така.
Господинът е на 6 седмици и от 2 дни е пълен кошмар. Рязко си намали дневния сън. Днес е станал в 8 сутринта и до сега 22:40 е спал общо 3 часа, 2 от които в количката. Освен това през почти цялото си будно време реве като заклан. Особено вечер. Понеже съм сама с двете деца се наложи да го оставя да се дере докато изкъпя сестра му. А, и най-веселото е, че си върна две хранения през нощта🙄. Вкъщи е пълна кочина, а аз тепърва ще стерилизирам и ако не припадна някъде може да си ударя един душ. Не знам защо го наричат "отпуск" по майчинство, то си просто оцеляване.
Оплаках се😜

Вие как сте? Оцеляване

# 142
Всеки ден различно...вчера беше ужасно след хиляди уговорки и заплахи каката заспа в 16ч🫥...малката ту спи,ту се буди,дремва за малко....и от 17до 22 рев и разнасяне....
Включих еспумизан от вчера

# 143
  • София
Аз вчера бях сама с двамата вечерта. ММ има хоби, на което ходи всяка седмица поне веднъж и го няма по 3-4 часа и се прибира чак за приспиването на големия. Та като взех малкият в дъжда от градина с количката ни се провали ходене на площадка. Но после мина сравнително ок. Малкият сготви вечеря с мен, хапнахме, малката зяпаше нещо през прозореца. После къпане първо на бебето, после на баткото. После трябваше в тандем да ги приспивам (за първи път!), те пък откъртиха за 10мин и двамата. Ииии ММ се прибра и го хванаха извънредно на call, че имаха спешен случай в работата. Сега се притеснявам да не ми се върне днес това спокойствие от вчера Joy

Малката вечер спи, ама аз 100 пъти се будя. Нещо ми се разби съня последните 2-3 нощи. Обаче вместо почивка - пия кафе, малката заспа и почвам домашните задължения. После се надявам да са се вдигнали малко облаците и на разходка. А днес дребосъчка навършва 2 месеца Heart Eyes

# 144
  • Варна
И моят юнак има месечината днес, става на 1 месец 🍰🎂🍭🥳 само дето още не сме го изкарали заради прословутите 40 дни, на които се оказа, че баща му много държи 🙄
За съжаление вкъщи и баткото и мм са с вирус някакъв и умирам от страх да не се зарази и бебо Sad дано наистина кърмата го  опази Simple Smile

# 145
  • София
Я кажете тези дето сте с по-големи момичета, кога почна да им расте хубаво коса?
На малката вече опада каквото можа, отзад е с едно леко плешиво петно, отпред е като чичак, но виждам вече малко коса се подава (зяпнала съм я тъкмо тука докато пия кафето и мисля глупости 😀). Супер тънка изглежда, ама синът беше с такава тънкаж до почти 2г възраст. Нещо с момичето се надявам да не е чак до тогава и да може по-рано кукуригу и опашки да правя 😀

# 146
Чичак 😁😁😁. Развесели ме.
Ако сте с гъсти коси ти и бащата не го мисли толкова.
Да ви попитам един неудобен малко въпрос. Правихте ли секс след лохиите? . И ако да- болеше ли ви? Адска болка и неуспешен опит....
Аз още чакам цикъл, дано дойде скоро.

# 147
JayRay, каката се роди с доста малко коса и чааак към годинката започна да оформя някаква прическа. Сега синът ми се роди със супер много коса, каката сигурно чак към 9ти месец е имала толкова, колкото той има от раждането. Иначе и двамата в новородения период приличат на чичаци, ама определено повечето коса на малкия, му придава по-добър вид сега. 🤣 Каката имаше плешиво петно, той засега няма, но това вероятно е защото спи по корем. Борих се с него над 45 дена, защото знам, че е най-безопасно по гръб, каката така съм я отгледала, но това диване просто не желае да заспи по гръб и това е. Но още от 30тия ден добре си държи главата, виждам през деня като спи по корем, че сменя посоката на главата без проблем (понякога даже и бибата успява да пренесе в устата сменяйки посоката), та започнахме и нощем да го слагаме по корем и оттогава спим и сме си върнали разсъдъка. Проверявам го поне по 10 пъти през деня и нощта дали диша и сигурно ще е така докато започне да се обръща сам и тогава вече ще ми е една идея по-спокойно.

Ние правихме секс за пръв път някъде след 30тия ден (след лекарско разрешение). Първите два пъти бяха не особено успешни и дори приятни, но след това се подобриха нещата и вече нямам дискомфорти. При нас си беше съвсем като първи път, защото аз имах забрана от началото на бременността, та почти бях забравила какво е. 🤣

# 148
Каката се роди с малко коса ...общо взето към две г.започна да прилича на момиченце като на черта прическа... ..но е тънка и расте бавно,отделно се къдри отзад и изглежда още по-къса.....с баща й сме с хубави коси ...защо така стана 😁да видим малката ....

# 149
  • София
Ехх значи май другата пролет ще се надявам на прически 😀 Таткото е с гъста коса, дано вземе нещо от там Grinning

При мен не е имало някакъв дискомфорт. Повече психически ми е трудно да се отпусна, че все слухтя за някое дете да не е будно Grinning Баткото много обичаше да прекъсва в неподходящи моменти и все ревеше.

Общи условия

Активация на акаунт