АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 896
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
BNHP много полезно! Това за разклащането само настрани не го знаех.

Не се разтваря толкова лесно, но след време се хваща начина. Най-лесно е да се разбърка с вилица, но бутилките се драскат.

# 271
Миналата година като бяхме на круиз имаше доста малки деца и бебета. Аз обаче няма да го причиня на толкова малко дете. Ден и половина така клатеше кораба, че хората вървяха на зиг заг, повръща ти се постоянно, картината ти се върти, а като легнеш все едно си фиркан на кирка и всичко ти се слива. Кошмарна нощ беше, не знам децата как са го изтърпяли (ние бяхме без). После си говорихме с нашия сервитьор и той каза, че за екипажът не е много, ставало е в пъти по-зле.

Аз за плажа взех палатка с uv защита. Мисля да ходя до там с раница, не количка и малката в палатката и под чадъра.

Аз на корабче от Слънчев бряг до Несебър щях да си върна всичко, а не знам ако трябва цял ден да издържа да ме лашка на ляво- надясно.

# 272
Аз съм била на лодка за две вечери в Гърция,,,, невероятно преживяване, не спрях да повръщам... А за лошото и люшкането от мойта агентка знам, че колкото е по- голям кораба толкова по  не се усеща.
JayRay каква е тази палатка за бебета?
А това за млякото със стайната температура е вярно, наистина помага срещу колики.

# 273
Аз за стайна температура не съм чувала, но ако е по-висока от телесната. Знам, че много хора използват каните с 40 градуса, тогава трябва малко да се охлади.

И да добавя към преоръките беше и затопляне на корема, дали с масаж, дали тяло в тяло, просто да му е топличко.

# 274
  • София
Априлче, Еспимузана и Лефакса са с еднакъв състав - и двете са със симетикон. Лефакса уж бил по-добър (този от Германия). При нас имаше ефект, но имаше и запек.

Абсолютно има логика това, което казвате, но аз последните дни съм толкова ошашкана, че даже не ми светна да я попитам дали това е необходимо. Щом е казала й се доверявам, все пак е лекар. Иначе съм съгласна с вас, аз съм супер голям противник на всякакви лекарства особено пък даването им превантивно. Даже си бях казала в началото ще мъчим коликите с гушкане само, но вече съм толкова отчаяна, така се гърчи милото, че ще давам. След лефакса също си бях казала край на нещата със симетикон, но ще почваме еспумизана пък дано плюсовете са повече от минусите.

Ами принципно Панадол сваля до 30-40мин, макс час температура (поне за тези години така е било при синът ми). Та ако детето е с нормална температура да се тръгне да се сваля още повече няма логика. То не действа с натрупване, а ако е с цел превенция е абсурдно. Температура се сваля над 38.5 чак, при по-ниска се бори сам организмът, изгражда си антитела и не трябва да му се пречи. А детето може въобще да не вдигне и само да стане по-поспаливо (с баткото така беше при ваксините).

Аз примерно като възрастен фервекс, парацетамакс, Нурофен не пия за всеки случай, а вече при нужда. Така процедирам и с децата.

# 275
  • Варна
Тези с по-големите деца КАК се справите с опазването около ваксина Sad от 10 дена сме си вкъщи уж да се пазим, но си ходим по площадки през деня, то няма никой и без друго. Надвечер обаче всички излизат и аз тръпна да не кихне някой Sad само гледам лошо и ги пъдя любопитковците от количката. Има деца, които хич не се усещат и така си завират главите в количката 😡  Станала съм много антисоциална Sad
Утре сме на ваксини, бебко е на 45 дена и ще слагаме и коклюш. Но как се притеснявам Sad все едно ми е за пръв път  🫠

# 276
Тези с по-големите деца КАК се справите с опазването около ваксина Sad от 10 дена сме си вкъщи уж да се пазим, но си ходим по площадки през деня, то няма никой и без друго. Надвечер обаче всички излизат и аз тръпна да не кихне някой Sad само гледам лошо и ги пъдя любопитковците от количката. Има деца, които хич не се усещат и така си завират главите в количката 😡  Станала съм много антисоциална Sad
Утре сме на ваксини, бебко е на 45 дена и ще слагаме и коклюш. Но как се притеснявам Sad все едно ми е за пръв път  🫠
В моя случай по големите деца са ученици и даже и сами излизат а и не по детски площдки а игрища и все пак все викам по тях като целуват Калоян да не му се увират около муцунката. Вчера бяхме на ваксина и аз мн се притеснявах и гледах все на криво всеки и не давах да го доближават и така. Ще ми е някак си по спокойно на душата като минем и трите реимунизации и като цяло ваксините които са до 4 месец, после все пак има пауза до 7ми, ясно е че няма да успеем вечно да ги опазим, нооо колкото и до когато мога до тогава. Както някоя мама каза, да се радваме, че са летни бебета а ако бяха зимата... не ми се мисли.
Относно млякото аз никога не разклащам бутилката а само я въртя на страни, точно защото виждам всички балонпета които се получават и не ми допадат No Mouth това е въздух който нали всячести се опитваме да извадим и не вкараме в бебешките коремчета.
Относно правенето на вакуум, тук не мисля, че някой може да въздейства.
Някоя от вас все пак мисли ли да слага слънцезащитно мляко на бебето? Аз ще взема бански със защита, взехме и чадъри, но се чудя и за кремче. На Мустела харесах от всички препоръчани в аптеката (те бяха само 3 които ставаха де).

# 277
  • София
Марина, имаше ги миналата седмица в Лидл палатките. Иначе има и в Декатлон, май от къмпингарската секция са. Аз взех размер 120 на 120 и се сгъва в една чантичка, та не заемат почти никакво място. С нищо няма да мажа. Засега мисля, че достатъчно uv слоеве съм й взела. Наскоро една инфлуенсърка беше пускала някакво слънцезащитно, което уж ставало за бебета, но никъде по опаковката не пише да е безопасно за тях или малко деца (само за възрастни пишеше).

Аз не опазвам баткото. С хрема е, но ЛЛ каза ако малката е здрава да я водим. Нищо й няма засега и утре е на ваксината.

# 278
Майчета давайте съвети. Моето моммче днес е много крив. Отказва гърда. Само си хапе ръцете (попринцип си ги хапе и смуче от 2 3 седмици) забелязох, че отстрани на мястото на кучешките зъби има подуто с бяла точица. Няма как да е зъб, можеби автичка незнам.. Утре сме на консултация ще го покажа на лекарката. Как мога да го успокоя поне днес. Сега му направих малко адаптирано мляко изцока около 20мл и заспа. Стах ме е сега да не се научи на шише и да не иска изобщо гърдата

# 279
  • Варна
Майчета давайте съвети. Моето моммче днес е много крив. Отказва гърда. Само си хапе ръцете (попринцип си ги хапе и смуче от 2 3 седмици) забелязох, че отстрани на мястото на кучешките зъби има подуто с бяла точица. Няма как да е зъб, можеби автичка незнам.. Утре сме на консултация ще го покажа на лекарката. Как мога да го успокоя поне днес. Сега му направих малко адаптирано мляко изцока около 20мл и заспа. Стах ме е сега да не се научи на шише и да не иска изобщо гърдата
Има някаква кърмаческа стачка в третия месец. На теория само съм чела засега, че успешно кърмене се получава в просъница на бебето.
Иначе ако не искаш да ти откаже гърдата, мъчи го с на Avent natural response шишетата. Там усилието е като на гърда.
Аз слънцезащита няма да слагам още, не знам дали ще откараме до шестия месец чак, ама за сега държа.
Има ли някоя мама вече, която скоро ще минава на лятната седалка? Вчера я гледам моята дъщеря в коша за новородено, почти го е изпълнила... 59см я измериха днес, 6045гр., на 2 месеца и 3 дни. Коша ни е 70см някъде...

# 280
  • София
Тези беличките се водят кистички. Напълно безопасни са. Не трябва да се пипат, търкат или каквото и да е, изчезват самички. Баткото имаше 2-3 пъти такива. Иначе аз съм взела гризалки да си я дъвче, ама още не съм я давала.

В лятната ще я местя към 5-6м някъде. И нашият кош е около 70см, но при все че дрехи 6-9м се водят 74см мисля, че спокойно ще се побира до тогава там.

# 281
Тези с по-големите деца КАК се справите с опазването около ваксина Sad от 10 дена сме си вкъщи уж да се пазим, но си ходим по площадки през деня, то няма никой и без друго. Надвечер обаче всички излизат и аз тръпна да не кихне някой Sad само гледам лошо и ги пъдя любопитковците от количката. Има деца, които хич не се усещат и така си завират главите в количката 😡  Станала съм много антисоциална Sad
Утре сме на ваксини, бебко е на 45 дена и ще слагаме и коклюш. Но как се притеснявам Sad все едно ми е за пръв път  🫠

Никак вече не опазвам. 2 месеца я държах вкъщи и накрая щях да полудея. Нито на нея нито на него не мога да обърна внимание. В понеделник я пуснах на градина и се родих. Аз съм много по-спокойна, бебето е по-спокойно, всичко е супер. Като довлече сопол, ще ги лекувам и това е.
За слънцезащитен взех на Биодерма 0+ месеца и мажа само крачетата, че се подават от количката. Вече няколко дни няма реакция, много нежен крем. И цената му е добра - 30лв за 50гр😀

# 282
Калоян пък е с конюктивит или нещо такова. Не го чаках хич, позагледах го час-два видях и звъннах на ЛЛ, изписа Окуфлаш по 1,2 капки 3,4 пъти на ден. Почнах ги веднага и е по добре. Иначе все сълзеше оченцето и събираше лек секрет. Аз първо си помислих да не би  ещо слъзно каналче да се е отпушило, но видях и малко секрет и пратих баткото на аптеката.

# 283
Един ден след ваксината Вики е супер поспалива. До момента за деня има не повече от час и половина два сумарно будно време, чак почнах да се притеснявам. Мислех, че каквото има ще е на деня, а не на следващия. Дано това в причината и утре да отмине

# 284
И Алекс е така днес. Вчера бяха ваксините,но днес е по-поспалив. Температура няма ,37,2 е и не давам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт