АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 883
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ами принципно Панадол сваля до 30-40мин, макс час температура (поне за тези години така е било при синът ми). Та ако детето е с нормална температура да се тръгне да се сваля още повече няма логика. То не действа с натрупване, а ако е с цел превенция е абсурдно. Температура се сваля над 38.5 чак, при по-ниска се бори сам организмът, изгражда си антитела и не трябва да му се пречи. А детето може въобще да не вдигне и само да стане по-поспаливо (с баткото така беше при ваксините).

Аз примерно като възрастен фервекс, парацетамакс, Нурофен не пия за всеки случай, а вече при нужда. Така процедирам и с децата.

# 256
Абсолютно има логика това, което казвате, но аз последните дни съм толкова ошашкана, че даже не ми светна да я попитам дали това е необходимо. Щом е казала й се доверявам, все пак е лекар. Иначе съм съгласна с вас, аз съм супер голям противник на всякакви лекарства особено пък даването им превантивно. Даже си бях казала в началото ще мъчим коликите с гушкане само, но вече съм толкова отчаяна, така се гърчи милото, че ще давам. След лефакса също си бях казала край на нещата със симетикон, но ще почваме еспумизана пък дано плюсовете са повече от минусите.

Ами принципно Панадол сваля до 30-40мин, макс час температура (поне за тези години така е било при синът ми). Та ако детето е с нормална температура да се тръгне да се сваля още повече няма логика. То не действа с натрупване, а ако е с цел превенция е абсурдно. Температура се сваля над 38.5 чак, при по-ниска се бори сам организмът, изгражда си антитела и не трябва да му се пречи. А детето може въобще да не вдигне и само да стане по-поспаливо (с баткото така беше при ваксините).

Аз примерно като възрастен фервекс, парацетамакс, Нурофен не пия за всеки случай, а вече при нужда. Така процедирам и с децата.

# 257
И ние днес сложихме Ротарикс и шествалентната. Сложихме само куулпач едно малко резенче просто за охлаждане на мястото. И аз за 1ви път чувам за превантивно даване на Нурофен. Инапе вчера се запасих с Нурофен и ефералган свещички. На големия батко също сложиха ваксина. Другия месеца пак двамата заедно ще се ваксинират. С големия лежах в болница с ротавирус. Беше на почти 3г. Тогава още не бяха така нашумяли тези ваксини, въпреки това не сложих след това на номер 2, но сега така ми дойде от вътре да я сложим.
При тези от вас при които коликите не отшумяват дълго време с различки неща, защо не пробватв Инфкол. Изобщо не виждам в темата някой да го дава... освен аз Sweat Smile
С големия батко имахме адска 1ва 1 година, то колики ли не бяха, то зъби ли. Понеже нямаше спане и тогава мн се пишеше за английския Инфакол, поръчах 3 опаковки на една позната и край, приключиха коликите. Бг Инфакол не действаше. То не, че е Български де, но този който продават тук.

# 258
  • Варна
И ние днес сложихме Ротарикс и шествалентната. Сложихме само куулпач едно малко резенче просто за охлаждане на мястото. И аз за 1ви път чувам за превантивно даване на Нурофен. Инапе вчера се запасих с Нурофен и ефералган свещички. На големия батко също сложиха ваксина. Другия месеца пак двамата заедно ще се ваксинират. С големия лежах в болница с ротавирус. Беше на почти 3г. Тогава още не бяха така нашумяли тези ваксини, въпреки това не сложих след това на номер 2, но сега така ми дойде от вътре да я сложим.
При тези от вас при които коликите не отшумяват дълго време с различки неща, защо не пробватв Инфкол. Изобщо не виждам в темата някой да го дава... освен аз Sweat Smile
С големия батко имахме адска 1ва 1 година, то колики ли не бяха, то зъби ли. Понеже нямаше спане и тогава мн се пишеше за английския Инфакол, поръчах 3 опаковки на една позната и край, приключиха коликите. Бг Инфакол не действаше. То не, че е Български де, но този който продават тук.
Аз го пробвах, нямах ефект. Сега сме с лефакс, но честно казано не знам дали моята диета не и повлия повече от които и да е капки Simple Smile

# 259
Привет и от нас.
Ние днес бяхме На консултация и младежа получи 3 ваксини, ударно. Така процедира при нас педиатъра. Младежът като истински мъж порева за минута и това беше.
Док каза Панадол само ако вдигне температура.
Иначе на 2 месеца и 6 дни  младежа е 60 см, 6050 гр. Доволна съм от мерките, док също.
При нас има трепети с каката и баткото, защото другата седмица ги чакат матури, а те хич не са впечатлени.

# 260
  • София
Аз след газ бимбито нищо повече не давах, ама при малката не е имало особен зор освен едни 2-3 дни. Сега с пробиотика пак има доста пръцкане, но не е с рев и няма видимо изражение да я боли.

Аз на ротавирусната се чудя, защото при племенникът ми имаше ужасни болки в стомах, диария няколко дни и още “красоти” след нея. Друга доза не му сложиха. После се зачетох, че хич не е единичен случай, а е много често срещано. А тъкмо със стомаха й всичко е кротко и спокойно и да не ни вкарам някой таралеж в гащите. Баткото (да чукна на дърво) проблеми с ротавируси не е имал към момента и дано така се запази.

Иначе новото от тези дни - ръцете са нон-стоп в устата. Голям кеф да ги смуче. Хили се супер сладко като й говоря и опитвам да махна пръстите от устата, а тя ги засмуква с още по-голяма радост Grinning

# 261
Ротарикс каката има и сега ще сложа.

Предната лл на каката ми каза Панадол вечер ако взема да вдигне докато спим и също за болка и сега така ще направя.

Като стана дума за ваксини ще боцна и каката за варицела,мое решение.Не е карала, а сега е спряна и сега е момента,днес дадох капаро.

# 262
При нея коликите отшумяват. Пробвах когато имаше често да не й давам пет дни, положението не беше по- различно с медикаментите... Според мен не работят Simple Smile
Вчера малката направи два месеца и аз още чакам цикъл... Не съм кърмила. Дано не съм в критическата. Искам да ми идва вече и хормоните да се наместват.
За ваксините др седмица ми каза педиатърката,,,, когато ми бил термина тогава се биела, а не когато е родена.. Тези ваксини, които не са задължителни няма да й ги поставям.
Кога се ходело на ортопед?Тук в нашия град нямаме.

# 263
И аз питах нашата ЛЛ за другата ваксина, но каза другия месец. На ортопед ходихме като направи 1 м, така ни пишеше в епикризата от изписването. Ортопеда каза след това на 6м и на 1 ли 2 гид ли забравих Sweat Smile
Нашите мерки на точно 2м са 57см 5700гр. 130мл хапва 6+1 хранения. Имаме си големи бузки и пухкави само за хапабе крачета Two Hearts
Ръцете сами ги върти из устата си на юмруци. Иначе за завъртане май още не му се върти. Даже изкарах днес дневниците на батковците да видя те кога са се обърнали за 1ви път, но пише 3м, така че ще трепна в очакване. И той гука, усмихва се, най обича в банята с душа, като влезе там о всичко се успокоява. Милия, днес ще пропусне къпането. Иначе относно жегите... ние не харесваме климатиците и сме на отворени прозорци и според зависи от къде е слъ цето пускам и пердетата, та не е някакво директно течение. Предложих на ММ поне някакъв вентилатор да вземем. Има сега много симпатични и копмактни такива вертикални, но ще ида на място да преценя колко духат, как работят като цяло, че не сме с особено пространство вкъщи. Е сега след малко да падне още малко слънцето и излизаме малко на разходка, че само на прозореца като се показах и щеше да ме опържи слънцето Nature Sunny

# 264
Значи ортопеда ни се размина 😁
За главата, хич не обича да е по корем, все мрънка иначе уж я държи главата нагоре, но аз не я тормозя много, че рев.
Юмручетата са в устата даа,,, това им било цел и като я постигнат кеф,  не трябвало да ги спираме Simple Smile.

# 265
  • София
Нашата педиатърка не ни прати на ортопед и ехография на тазобедрените стави, защото в Токуда са ги правили и според нея сега на 1 или 2м нямало нужда. За ортопед по-нататък ще я заведем. Баткото също искам да мине този или другия месец (на 3г9м е), но при него е, защото ходи често на пръсти и започна да криви навътре стъпалото.

Ние сме си нагласили пътуванията според ваксините 😀 Само да няма изненади, но той баткото почти няма да ходи на градина (сега е спрян, че почна кашлица и да не ескалира, другата седмица пътуваме и то юни не остана).

# 266
Нашата педиатърка не ни прати на ортопед и ехография на тазобедрените стави, защото в Токуда са ги правили и според нея сега на 1 или 2м нямало нужда. За ортопед по-нататък ще я заведем. Баткото също искам да мине този или другия месец (на 3г9м е), но при него е, защото ходи често на пръсти и започна да криви навътре стъпалото.

Ние сме си нагласили пътуванията според ваксините 😀 Само да няма изненади, но той баткото почти няма да ходи на градина (сега е спрян, че почна кашлица и да не ескалира, другата седмица пътуваме и то юни не остана).
Много полезна информация, защото и аз раждах в Токуда. Познай дали съм чела епикризата? 😁
За море, пазаря мъжа ми уж за септември около Езерец искам. Ще търся апартамент лукс ( с всички удобства за дете), че иначе не иска. А за чужбина да не ставало и дума, а на мен на круиз ми се ходеше 😁

# 267
За коликите давам Панда и Еспумизан (само по веднъж, вечер го давам). С това бебе коликите не са много силни, но с батко му беше ужас и научих всички препоръки.

Важно е температурата на млякото да е добра, да не е по-топло или много студено. Като се храни, да не изтича от никъде мляко, да прави добър вакуум. Като се слага формулата, да не се разклаща нагоре-нафолу, а настрани, така не образува пяна. Да се храни леко надигнато. Ползвам само Мам бутилки антиколик, мият се и по-лесно и може да се стерилизират в микровълновата. Спането по корем помага, но то трябва да е само под наблюдение.

Така или иначе си зависи от детето, с батко му препоръките малко облекчиха положението, но пак си имаше много и болезнени.

# 268
BNHP много полезно! Това за разклащането само настрани не го знаех.

# 269
  • София
Миналата година като бяхме на круиз имаше доста малки деца и бебета. Аз обаче няма да го причиня на толкова малко дете. Ден и половина така клатеше кораба, че хората вървяха на зиг заг, повръща ти се постоянно, картината ти се върти, а като легнеш все едно си фиркан на кирка и всичко ти се слива. Кошмарна нощ беше, не знам децата как са го изтърпяли (ние бяхме без). После си говорихме с нашия сервитьор и той каза, че за екипажът не е много, ставало е в пъти по-зле.

Аз за плажа взех палатка с uv защита. Мисля да ходя до там с раница, не количка и малката в палатката и под чадъра.

Общи условия

Активация на акаунт