АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 071
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Дали някой би сподели какви признаци изчакахте при бебетата за захранване. Моето за сега само приема лъжичката без да бута с език, защото така му давам капките вит.Д от месеци и е свикнал вече и си слага неща в устата. Но съм объркана за седенето, уж до 6 месеца не трябва да седят щото да не им се натоваря гръбнака,  пък от друга страна да се започва захранването. Моят е изцяло на АМ, тъй че не мисля да чакам до 6 месеца, защото така или иначе не получава нещо кой знае колко ценно от АМ.

# 631
  • София
И аз съм в същата чуденка. Записвам час за ортопед през петия месец и ако всичко е наред, ще я пробвам със сядането.

# 632
Според мен най - добре е по средата - 5 месеца да се започне. 4 е твърде рано, 6 пък е късно. Не седи, но й даваме в столчето за кола или люлката.

# 633
При нас температура вечер е между 24 и 25°, за това я слагам да спи с боди и най-тънкия човал за спане понякога. Аз също се завивам вечер, за това мисля, че само с боди в един момент през нощта би й било хладно.
Благодаря за отговора 😊

Здравейте Simple Smile
Моето бебе се научи да се обръща по корем и от 2 седмици докато я оставя по гръб и тя веднага се завърта и иска само по корем. Дори с чувала за спане се обръща, ако й сложа някакви бариери, например възгалвица, тя просто я избутва и си намира място да се обърне.  Проблема е, че след някакво време забива главата, после пак я вдига, но мен ме е страх да не остане със забита надолу глава и трудно върша каквото и да е вкъщи, за да мога да я наблюдавам. Забравя и че може да се обърне обратно сама по гръб и понякога започва да пищи. Помагам й, обръщам я по гръб и секунда по-късно пак е по корем. 🤯 как е при вас

Същото.
Според мен излишно се притеснявате. Достатъчно са големи, за да дишат дори забили глава. Говоря за доносени бебета, де.
Стана ми интересно чувал за спане?! У нас още е 27 градуса и всички спим голи😁.

# 634
Да ви споделя нещо, което научих днес в ДМ от една жена.. то си го пише на опаковката, но няма кой да чете 🥲 препаратите за изминаване на шишета на Frosch и Бочко за концентрати и се разтварят във вода. Изобщо не съм се сетила да чета етикета и си праскам по 1 шише на седмица. Предполагам още някой не се е зачел за това ви го пиша информативно.
Аз каквато съм паника дооста се притесних, защото наистина слагам стабилни количества да се разпени стабилно, но май няма какво да стане, тъй като все пак се плакнат и е продукт за бебета. Доколкото четох най-много диария може да де получи и то от погълната чиста течност

# 635
Да ви споделя нещо, което научих днес в ДМ от една жена.. то си го пише на опаковката, но няма кой да чете 🥲 препаратите за изминаване на шишета на Frosch и Бочко за концентрати и се разтварят във вода. Изобщо не съм се сетила да чета етикета и си праскам по 1 шише на седмица. Предполагам още някой не се е зачел за това ви го пиша информативно.
Аз каквато съм паника дооста се притесних, защото наистина слагам стабилни количества да се разпени стабилно, но май няма какво да стане, тъй като все пак се плакнат и е продукт за бебета. Доколкото четох най-много диария може да де получи и то от погълната чиста течност

Не съм го чела 😂 ама като писа и веднага проверих. Те са си го написали хората , ама кой ли чете 😁

# 636
Изчела съм на всичко етикетите, но как да си помисли човек, че препарат за съдове не се капе директно и да тръгне да чете инструкции… 😂

Не съм го чела 😂 ама като писа и веднага проверих. Те са си го написали хората , ама кой ли чете 😁

# 637
Егати... 😁. И с мъжа ми направихме същото. Никога, ама никога не бих прочела етикета..И сега какво?.. Ще си караме с едно шишенце до пълнолетие 😁

# 638
И аз не съм го прочела това. Grinning И все пак ще си го ползвам концентриран, защото кърмата е много мазна и едвам мия шишетата така или иначе.

Аз открих един "хак", вместо да купувам Бочко или Фрош, взимам дм-ския Ultra Sensitive, който е на тяхната марка Denkmit: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-izmivane-na- … 066447054774.html И той като Бочко и Фрош е много течен и затова нагласявам капачката да пуска по-малко и по-силно го стискам, но реално тече по-слаба струя и така се хаби по-бавно. Grinning

# 639
  • София
Аз знам, че се разтваря с вода, но не го правя. Слагам просто много малко препарат и ми стига за около месец.

И аз съм ползвала на ДМ този, даже съм взела и за нас такъв, че лъжичките и купичките й ги мия с нашия препарат.

# 640
Аз съм от мартенските мами, но Ви следя от началото, че с АГ, ако бяхме чакали 42. Седмица щях да родя април месец сигурно. Та, за препарата знам, че е концентрат, но аз шишета и помпа ползвам инцидентно, та главно мия някоя чесалка или залъгалка, капвам директно от концентрата и плакна добре и не сме имали никакъв проблем.

# 641
Здравейтее Simple Smile) Съвсем новосъздаден профил, за пръв път се включвам в този форум. Ще ми е много приятно и полезно да обменяме информация... Да се представя набързо Stuck Out Tongue На 23 години съм и през април станах майка на прекрасно, голямо момченце. Сега е на 4++ месеца. След инцидент точно на 2 месец ми спря кърмата и от тогава е изцяло на АМ. Но като изключим това, всичко върви по вода, развива се чудесно за възрастта си и аз се опитвам да попия всеки миг с него. От около 2 седмици предлагам по няколко лъжички домашно пюре (картоф, картоф и морков), които се възприемат доста добре... Ще видим дали до 5 месец ще може да си хапва достатъчно на обяд. Grinning При вас как е настроението тези дни? Тревожи ли ви "регресията на съня в 4 месец" или по-скоро ви "прескочи" този период?

# 642
Аз тази регресия не я усещам - бебе на 4м. и 20 дни. Може и да предстой, може и да ни е пропуснала. През нощта спи много добре, събужда се 2 пъти да яде и заспива отново. Дори сутрин си поспива до късно, въпреки, че вечер в 20ч обикновено е заспала. Това "бебето ми се събужда в 6-7" не го познавам. Само дневния сън е по-проблемен, може би защото нощния й сън е дълъг. За дневния сън следя часовете, защото ако закъснея малко става доста кисела. Първа дрямка стига до час, но останалите са от 30 до 40 мин. Заспива се само на тъмно и тихо и общия дневен сън е максимум до 3 часа 🤷‍♀️ И като казвам тихо, наистина трябва да е тихо, защото се събужда от всеки шум. Мъжа ми вече има страх да диша през деня, когато тя спи...
Приспиването става сравнително лесно. През деня лягам до нея на спалнята и просто й държа ръката, вечер същото, само че си спи винаги в кошарата.

Захранването реших да започна в деня, в който навършва 5 месеца.
В момента сме във фаза плюнчене и плюене. Ако не сложа лигавник е веднага цялата мокра и преобличам на ден по 100 пъти. Може би скоро ще ни зарадва с първо зъбче🤞

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 04:48 от Bellavia

# 643
Добре дошла elka_belka.
За регресията мислех си че това, докато не се случи няколко дни да спи доста по - малко през деня ( 1,30 макс) и съответно спи непробудно през нощта. Та не знам.
За захранването започнах с морков три дни, сега давам тиква. Утре ще ги омешам. После другите два зеленчука на гербер са карфиол и броколи. Други няма. Ще й правя картоф ама се чудя сладък или обикновен.. И като я захраня с всички зеленчуци позволени за месеците, кога увеличавам? Кога трябва да запопне да изяжда цялото бурканче? Много сложно ми се вижда Simple Smile.

# 644
Аз регресия също не съм усетила.
Вечер заспива между 21:00-22:00 и сутрин до към 7:00-8:00. Има си съответно нощните хранения (на кърма е).
Все не се захранваме активно .
За сега му давам само да опитва.

Общи условия

Активация на акаунт