АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 072
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
И аз започнах захранване, по-точно опитване. Досега е пробвал тиква и картоф. Много смешни физиономии прави.
Колики не са се връщали, все пак се започва с нишестени зеленчуци, те не дразнят стомаха.

С това надигане е голяма мъка и при нас. Толкова си личи вече разликата между момиче и момче. Този малкият на място не стои. Надига се, мъчи се, ръмжи като малко животинче. По корем забива пръсти в леглото и изпъва коленете. Може да мине лазейки като гъсеничка повече от метър.
В коша за новородено вече не се хваща (8.100кг) на последна консултация. Другият кош пък се монтира само напред и сега съм в дилема какво да правя.🤷🏼‍♀️

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 22:39 от pincy

# 616
  • София
Ние минахме на лятна количка. Вози се само напред в пълно легнало положение. Протестира, ако я сложа скоро след събуждане, иска си вниманието и трябва да я изморя преди да я возя.

Шапка слагам задължително, ако е извън количката. И тя не си пада по тези аксесоари, но я издебвам да е в настроение и слагам бързо.

Върти се яко, също не мога да я оставя без надзор. Спи настрани основно и ме буди нощем като забие нос по корем и не може да се върне в предишното положение.

# 617
Ние също сме вече с летния кош. В зимния не се събира от месец 😂 къс му е .
На моменти недоволства като го слагам, ама се правя на клоун известно време и се получават нещата. И винаги имам слинг или раница в коша, защото като реши че не му се седи в количката,няма спасение.
Нашият кош е обърнат към мен и нямам проблем.
Алекс също се върти доста и вече мога да го справям само на гимнастиката сам.
Нощем се върти като пумпал в леглото намирам го в какви ли не пози. Вече се въртя всякак, само на дясно му е малко зор .
Аз сега гледам за столче за хранене, та някой ако има препоръка да казва ✌️

# 618
  • София
И аз смених миналата седмица коша на количката. Пак е почти постоянно в раницата, но вече и в количката се заседява и зяпа. При нас кошът също може в двете посоки и засега е към мен обърната. Като почна с другата лятна количка тогава може само напред, но ще изчакам до към пролетта за нея.

И при нас има разлика между момче и момиче. Той до 6м беше мързел, после навакса. Тя е пумпал и не спира, мъчи се и да лази, голямо ръмжене и пищене пада. Той не беше много емоционално бебе, тя не спира да се смее, да дава усмивки и да изразява всякакви емоции.

# 619
  • Варна
И аз малката съм я сложила в лятна количка.
Возя я напред, няма друг вариант, повдигам я дотолкова, че да стига играчките на ръкохватката отпред. Не протестира като цяло, ама най-обича права на ръце 😅
В раницата не иска да седи, не успяхме почти нищо да разгледаме от предвидените дестинации на почивката ни, тъй като не бяха възможни с количка.
На 09.09 става на 5 месеца, още не се обръща. Има само два сполучливи опита от корем по гръб. Аз я държа основно в гнездото, там и спи, може би затова е ограничена откъм движения.
Иначе също е много емоционална, раздава на всички усмивки 🥰

# 620
И при нас има разлика между момче и момиче. Той до 6м беше мързел, после навакса. Тя е пумпал и не спира, мъчи се и да лази, голямо ръмжене и пищене пада. Той не беше много емоционално бебе, тя не спира да се смее, да дава усмивки и да изразява всякакви емоции.

Абсолютно същото е и при нас, с тази разлика, че голямото е момиче, а сега бебето е момче. Каката може да се каже, че изобщо не се е обръщала, малкият сега е като агне на чеверме. Joy

Аз летният кош го сложих отдавна, може би преди 2 месеца, но той е доста голям и отрано не се събираше в другия кош.

Ники има два показали се зъба долу. Joy Съвсем леко се виждат, не са избили напълно, но като му чеша венеца се усещат. Тоя чутовен рев не беше за нищо, хахахаха.

# 621
На моменти недоволства като го слагам, ама се правя на клоун известно време и се получават нещата. И винаги имам слинг или раница в коша, защото като реши че не му се седи в количката,няма спасение.
Нощем се върти като пумпал в леглото намирам го в какви ли не пози. Вече се въртя всякак, само на дясно му е малко зор .

Ние имаме столчето на ИКЕА. Препоръчвам го от сърце. Леко, удобно, лесно се разглобява и чисти. С каката го ползвах 2 години и половина и го носех с нас навсякъде. Не е мръднало.

Аааааа, да добавя и не е скъпо. Че като видя столчета по 300лв лошо ми става 🥴

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 21:35 от pincy

# 622

Ние имаме столчето на ИКЕА. Препоръчвам го от сърце. Леко, удобно, лесно се разглобява и чисти. С каката го ползвах 2 години и половина и го носех с нас навсякъде. Не е мръднало.

Аааааа, да добавя и не е скъпо. Че като видя столчета по 300лв лошо ми става 🥴

Това на ИКЕА май не може да се сгъва. А при нас мястото е кът.

# 623
  • София
Ооо, честити зъбчета. Тези са най-сладките. При нас се оказа, че не са зъби отгоре, както си мислех. Педиатърката каза, че има наченки, но е рано.

Ние сме със столче на Буба. С дървени крака, не се сгъва. Доволни сме, седи на мястото на голям стол на масата в хола и така не заема излишно място.

Абсолютно същото е и при нас, с тази разлика, че голямото е момиче, а сега бебето е момче. Каката може да се каже, че изобщо не се е обръщала, малкият сега е като агне на чеверме. Joy

Аз летният кош го сложих отдавна, може би преди 2 месеца, но той е доста голям и отрано не се събираше в другия кош.

Ники има два показали се зъба долу. Joy Съвсем леко се виждат, не са избили напълно, но като му чеша венеца се усещат. Тоя чутовен рев не беше за нищо, хахахаха.

# 624
  • София
Първият път поръчах столче на Чиполино. За съжаление дойде доста изпочупено и реших, че пластмасата е мн тънка и затова така се е получило при доставката. Сега взехме косато и нямам оплаквания. Столчето е 0+. Пластмасата е дебела 😀

# 625
Здравейте, мами. Аз ви следя от бременността, но не съм се включвала до настоящия момент Simple Smile моят  бебо вчера стана на 5 месеца и досега е захранен с пащърнак и сладък картоф. Искам да ви попитам дали вашите бебета имат проблеми с изхождането? Моят след като му дам пюре (което смесвам с АМ) има някакви драми, сега не се е изхождал вече два дни. Много малко количество давам все още, но пак се отразява явно. Принципно е ял предимно пащърнак, който се води от разхлабващите.
Видях, че обсъждате столчета за хранене. Аз се спрях на PRIMA PAPPA FOLLOW ME и съм доволна до настоящия момент. Става и на шезлонг, както и има много удобни крачета, с колелца и се мести навсякъде, както и се сгъва и не заема пространство. Препоръчвам Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 10:57 от magito

# 626
Здравейте Simple Smile
Моето бебе се научи да се обръща по корем и от 2 седмици докато я оставя по гръб и тя веднага се завърта и иска само по корем. Дори с чувала за спане се обръща, ако й сложа някакви бариери, например възгалвица, тя просто я избутва и си намира място да се обърне.  Проблема е, че след някакво време забива главата, после пак я вдига, но мен ме е страх да не остане със забита надолу глава и трудно върша каквото и да е вкъщи, за да мога да я наблюдавам. Забравя и че може да се обърне обратно сама по гръб и понякога започва да пищи. Помагам й, обръщам я по гръб и секунда по-късно пак е по корем. 🤯 как е при вас

# 627
  • София
Ние също сме с евтинджоса на Икея и за мен по-удобно столче няма 😀 С баткото го мъкнахме и по къмпинги. Иначе сега ползва от шезлонга, защото става на стол с табла, но е ниско на земята.

Имахме един скъп на хвалена марка и по-отвратителен детски стол не знам как може да се произведе 😀

# 628
Здравейте Simple Smile
Моето бебе се научи да се обръща по корем и от 2 седмици докато я оставя по гръб и тя веднага се завърта и иска само по корем. Дори с чувала за спане се обръща, ако й сложа някакви бариери, например възгалвица, тя просто я избутва и си намира място да се обърне.  Проблема е, че след някакво време забива главата, после пак я вдига, но мен ме е страх да не остане със забита надолу глава и трудно върша каквото и да е вкъщи, за да мога да я наблюдавам. Забравя и че може да се обърне обратно сама по гръб и понякога започва да пищи. Помагам й, обръщам я по гръб и секунда по-късно пак е по корем. 🤯 как е при вас

Същото.
Според мен излишно се притеснявате. Достатъчно са големи, за да дишат дори забили глава. Говоря за доносени бебета, де.
Стана ми интересно чувал за спане?! У нас още е 27 градуса и всички спим голи😁.

# 629
Пробвах с тиквата и много му хареса. Картофа го осатавям за по-нататък. Аз нямаше уж да бързам със захранването. Мислих да е чак към 6м.То не мислех, а уж бях категорично решила. Но нещо ми говореше да опитам. Някак усещам, че е време да опитам. Той ми се развива сравнително добре и с бързи темпове. Опитва се да стои седнал. Гледа ни с интерес като ядем. А и го преносих 10 дни, така че сега трябваще да е на 5 + няколко дни.
Голям пумпал е не се спира. Скача когато е на ръце. В глеглото се върти премята +опити за пълзене. А когато го кърмя прави едни шпагати едно чекнене. Дори когато се храни не стои мирен.
Мисля, че кърмата не му достига понеже си добави от известно време още едно хранене към 4 5 сутринта,а преди това си спеше цяла нощ и ставаше чак към 8

Общи условия

Активация на акаунт