АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 062
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
При някоя наблюдава ли се някакъв странен период на истерично крещене? Просто стои и крещи с цяло гърло, направо се дере. Няма някакъв дискомфорт, защото направя ли й някаква физиономия се хили. Най-вече го прави по време на хранене и яденето е мъка 2 дни. Гладна е, но дам ли й шишето крещи с цяло гърло, чак пуска и по 1 сълза от зор и с 300 зора й давам

# 646
При някоя наблюдава ли се някакъв странен период на истерично крещене? Просто стои и крещи с цяло гърло, направо се дере. Няма някакъв дискомфорт, защото направя ли й някаква физиономия се хили. Най-вече го прави по време на хранене и яденето е мъка 2 дни. Гладна е, но дам ли й шишето крещи с цяло гърло, чак пуска и по 1 сълза от зор и с 300 зора й давам
Даа, крещи много. Според мен е защото може😁.
Пробвай друга поза на хранене. Когато не иска да яде в мен, я оставям легнала с главата настрани и изяжда всичко.

# 647
Вече не е само докато се храни, направо ескалират нещата. Четох за pterodactyl phase и май сме в подобна фаза. Леле излезеш от един период и със засилка веднага влизаш в нов още по-шумен 🤯
Даа, крещи много. Според мен е защото може😁.
Пробвай друга поза на хранене. Когато не иска да яде в мен, я оставям легнала с главата настрани и изяжда всичко.

# 648
  • София
При нас май нямаше баш регресия. Няколко кисели моменти и толкова. Пооправих режима и затихна всичко. Става веднъж за ядене към 4-5-6ч и заспива пак. С батко й беше 3 седмици период без сън почти.

Успокоиха се малко и нещата със зъбите. Взех все пак с нещо да я мажа. Пак дъвче всичко, но поне не става с крещене и рев.

Днес бях на head spa. Виждам вече много нова коса расте и наваксва за косопада 😀

# 649
  • Варна
Добре дошла elka_belka.
За регресията мислех си че това, докато не се случи няколко дни да спи доста по - малко през деня ( 1,30 макс) и съответно спи непробудно през нощта. Та не знам.
За захранването започнах с морков три дни, сега давам тиква. Утре ще ги омешам. После другите два зеленчука на гербер са карфиол и броколи. Други няма. Ще й правя картоф ама се чудя сладък или обикновен.. И като я захраня с всички зеленчуци позволени за месеците, кога увеличавам? Кога трябва да запопне да изяжда цялото бурканче? Много сложно ми се вижда Simple Smile.
Аз гледах малко видеа на д-р Ирина Владимирова и Маги Пашова, купих си и книгата, заедно с дневника на Маги.
Синтезирала съм като информация, че се почва с 1-2-3 лъчички, всеки следващ ден се увеличава пак с по 1-2-3 лъжички, според желанието на бебето. За около десетина дни се достига количество около 150-160гр., като тогава се счита, че яденето е заместено.
Не съм убедена още дали ще замествам цяло ядене, ще видим.
В понеделник почвам захранването, става точно на 5 месеца, но вече не се трае тоя глад 😅
Моята кърма намаля, не знам от притеснение ли, от какво... по 150мл АМ давам и ей сега дръпна такъв рев, а са минали 2 часа само. Устисках още половин час и дадох гърда. Наяде се и заспа 😳
Та, така.. няма да чакам повече, явно не и стига манджата.

# 650
Преди малко намерих малката обърната в кошарата с главата надолу. Не знам как е направила целия полукръг, но бях шокирана. Чак се притесних да не се е ударила как е успяла да се завърти, все пак като застане напречно на леглото изпълва цялото пространство, но щом не се е разплакала се надявам да е било безболезнено това обръщане Scream

# 651
Моята беба от около месец и половина така я намирам Grinning Върти се като пумпал.

Преди малко намерих малката обърната в кошарата с главата надолу. Не знам как е направила целия полукръг, но бях шокирана. Чак се притесних да не се е ударила как е успяла да се завърти, все пак като застане напречно на леглото изпълва цялото пространство, но щом не се е разплакала се надявам да е било безболезнено това обръщане Scream

# 652
  • София
Нашата мома си открива ръцете и устата. Постоянно си маха биберона и започва да реве, че не може да го върне сама. Връщам го - доволна. След малко пак го изтръгва и рев. И така десетки пъти. Същата работа и със стоенето по корем. Не може да се прекатури по гръб сама и иска да стои по корем и да реве. При вас така ли е? 😀

# 653
  • София
Същата работа с бибата и при нас. Основно спи на една страна, но от скоро започна и по корем. Завърта се и забива глава, първоначално се притеснявах, но после видях, че успява да извърти глава леко настрани. Сутрин се буди с отпечата биба на лицето😄

# 654
И нашата не спира, от няколко дни повдига дупето и лази, но назад! Сигурно защото асцендента й е рак 😁

# 655
Аз не давам биберон. Вашите бебета пищят ли? Еййй днес излизаме на разходка, като се е развикала по улицата… Neutral Face не гука толкова колкото пищи ужас направо… има дни в които не спира Grinning

# 656
  • София
Да, разходките навън са безумно препускане заради пищене и рев в количката. Чакам да го израсте

# 657
Моят младеж ръмжи и Тико изпищи. Много е забавно 😂
За сега дига дупето и като тюлен се изтласква.

# 658
  • София
Моята крещи често, радва се на гласа си. Брат й почва да вика и той за подкрепа. Дива и щастлива ставам като се надвикват двамата 😀

Поне се научи да си слага сама бибероната. Голямо улеснение е като си я изтърве, намира и пъха в устата. Ако я е избутала и не я намира тогава пищи 😀 А това с въртене и при нас е от вече месец сигурно. Всякакви пози и всякакви посоки. Не й обръщам внимание. И на земята е така. Оставя я на едно място и я намирам на съвсем различно след малко.

Аз от днес почнах малко по малко и следобед да предлагам преди млякото храна. Днес бананът не беше топ попадение, утре ще видим как ще е. После съм планирала с елда да го смеся и ще видя как ще е. Брат й не беше фен на комбинацията 😀

# 659
Майчета търсих тема,но не открих. Повечето от вас може би имат и по-големи деца. Та да ви кажа през какво преминавам и се чувствам в безизходица с каката. Моля за съвети и примери как подхождате вие. На 5г. е каката
Когато иска нещо, го иска сега, ВЕДНАГА!. Не говоря за играчка от магазина. А за това, че понякога иска нещо от мен, което да направя и когато и се откаже започва изтеричен рев, тръшкане на земята и непрестанно повтаряне искам едикакво си.
Друг пример иска да кара тротинетка навън, но е 10 през ноща и трябва да си лягаме, но не тя е решила, че ще кара. Пробвам да и обясня, че сега не е времето за това и утре ще го направим, но нее!
Друг пример е.. Играят си с някое дете на двора. Вече е време да се прибират. Детето си тръгва с майка си и нашата пак започва с изтеричен рев. Обяснявам че утре пак ще се видят пак ще играят заедно.
И така пробвам с добро НЕ СТАВА! С ЛОШО не става! И до шамари съм стигала Не става. И ти надува главата доста дълго време.
В мен също намирам грешка, понеже повечето време ми е ангажирано с бебето в момента. Опитвам се да отделям време и за нея..но то няма как да е на 100% и когато поиска нещо венага да се отзова и да стане така както тя иска. Как да реагирам и разговарям с нея? Знам че не са за тук въпросите, но съм сигурна че майките с  по-големи деца ще могат да ми помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт