АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 041
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имаме сходен проблем, но с момче на четири. Откакто навърши три години положението е подобно, с тази разлика, че не реве, а всичко отказва, има и сериозна доза тръшкане, дори неща, които харесва и са му приятни. И както пишеш, не става нито с добро и говорене, нито с лошо, заплахи и наказания. Сега с появата на бебето този проблем се задълбочи. Ако на пример кажа, че отиваме в парка, ще каже, че не иска. В общи линии всичко се отказва. Затова вече не го информирам за плановете и това работи. Пита къде отиваме, изненада ли е, какво ще правим... аз мълча и така стигаме до заветната цел или място 😀 Иначе за тръшкането не съм открила лек все още, трудно е много. Днес на пример искаше да излезнем да кара колело в 21ч (в 21:30ч се оправяме за лягане). После не искаше да се къпе, после не искаше да ляга... така ни минава всеки ден 🫠 Има и сериозна доза ревност заради малкото. Чета му една книжка за любовта между майката и детето и се надявам тя да му въздейства поне малко.

# 661
  • София
И при нас е сходно положението. Баткото е на 4г. В някои периоди се задълбочава, в други изчезва поведението. Нито с приказки, нито с наказания, нито с лишения има промяна. А не е като да му липсва внимание, даже повечето е за него. И сами с него излизаме, и правим любими неща, но инатът и тръшкането му са безкрайни.

Последно беше стигнал до такава истерия и рев, че лежеше насред пътя по време на разходка. А онзи ден рева, че не му давам да яде сладолед, а предлагам друго (с червено гърло и ларингит е в момента) и настъпи апокалипсис. Сълзи, сополи, хлипане, гласът му съвсем изчезна.
Не винаги успявам да остана спокойна, тази седмица 2 пъти ме разрева дори (тук много “помогна” и ПМС де). Сега ще почва и извънкласни занимания (език + спорт) и се надявам малко да му вземат от силичките и да кротне леко, че иначе ще изтрещя в даден момент.

# 662
Много ми е трудно да се справям в тези нейни кризи и да се сдържа аз спокойна, за да не започна да крещя и аз и филма да е пълен. Наши роднини ме упрекват, че много съм я разлигавила. Аз не мисля така. Тя е много умна, в гадината се справя със всичко и е самостоятелна. Говори прилично. Използва думи като благодаря и може ли. Знае страшно много стихотворения и песнички. Научила съм я, когато иска някоя играчка да си я заслужи като научи ново стихотворение или нещо друго. Но с тези истерии, тръшкания просто немога да се справя.А започват да стават все по чести.

# 663
Каква марка пюрета използвате , предстои ни захранване и нашата педиатърка държи да се започне с готови

# 664
За начало нааай-малките бурканчета на гербер,после вече основно хип,гербер и на дм

# 665
Каката я изхраних на dmBio, babylove by dm, HiPP, Holle, както и Bebivita и lupilu като по-голяма, след 12м. След 1 год я записах на държавна кухня, а почивните дни беше на бурканчета. Малкия сега мисля да го запиша още от 10 месеца на държавна (т.е. в 9тия месец ще задвижа процедурата), за да почне да взима от 10тия месец.

Аз започвам в събота със захранването, за да си е каката вкъщи и да участва, че в понеделник тръгва на градина (и там колко тревоги имам, направо не знам къде се намирам вече...). Та така, тресат ни разнообразни вълнения, аз не спя добре и заспивам трудно.

Иначе днес бях на педиатър и с двете деца, малкият е 71 см и 9.200кг, ама той си върви големичък от ден 1. Grinning

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 12:25 от Faerlina

# 666
Каката я записах на година и три на частна кухня-април,исках малко да се стопли 😃 малката и аз мисля по-рано

# 667
  • София
Сега съм давала от готово пюре 2-3 пъти, Гербер и Хип. На баткото съм взимала и на Лупилу и ДМ. Кухнята се надявам към 8м да почна да взимам да разнообразявам. Не мога всеки ден по 3 различни неща да й готвя. Ще взимам такава, която доставя и уикенд менюта и вариант без десерти.

Не обсъждам захранване с педиатър. И първият път не съм. Повече може да обърка процеса отколкото може да помогне с нещо. Винаги ми е било странно 😀 За баткото единствено ме е питала яде ли цялостно (ако трябва някакви изследвания за дефицити да се пускат) и дали е въведен белтък преди морбили ваксината.

# 668
  • София
Аз започнах с домашни, т.е. пасиран зеленчук сготвен на пара. Готови чак след като вече бях въвела повечето неща. На Лупилу са хубави, на Плазмон също, ДМ, Хип, Холе, мисля, че всички марки сме пробвали.

По-късно минахме на кухня - държавна през седмицата и частна през уикенда. Беше чудесно и разнообразно.

Много ми в любопитно защо съветва да се взимат готови в началото?

Каква марка пюрета използвате , предстои ни захранване и нашата педиатърка държи да се започне с готови

# 669
Какво беше за белтъка трябваши ли да е въведен преди морбили

# 670
Тези, който са с АМ и вече захранват - как да се дава АМ в пюрето ли се слага или се дохранва бебето след това? Честно казано колкото повече чета съм все по-объркана какво да правя със захранването.

# 671
Тези, който са с АМ и вече захранват - как да се дава АМ в пюрето ли се слага или се дохранва бебето след това? Честно казано колкото повече чета съм все по-объркана какво да правя със захранването.
Аз дохранвам отделно. Не знам дали е правилно. Така ми се вижда логично.
Още не изяжда 120 грама пюре и педиатъра ме кара да започвам с каши на другото хранене. А пък аз тогава си мислех, че ще е плод. Въобще май ще си правя каквото си искам 😁. И без това всичкото това захранване ми е мъгла.

# 672
  • София

Ако не е изяла порцията, додавам после АМ. Понякога яде 100-120гр порция и й е достатъчно, друг път изпива и още 90-120мл мляко.

Кашите са доста калорични и хич не са задължителни. Аз днес ударих на камък с елдата, ама то и брат й не я харесва. Иначе взех да пробвам с просо и още някаква каша на ДМ, но не всеки ден. Не искам да става дунда, достатъчно и сега е пухкава 😂

# 673
Аз помня от каката,че давах първо плод после каша,за да може да овкуся кашата с плод,ако не й хареса🙂

# 674
Какво беше за белтъка трябваши ли да е въведен преди морбили

Ваксината е жива, вирусът е "посят" върху пилешки зародиш и затова е добре да е въведено яйце, за да сме сигурни, че няма да има алергична реакция.

Общи условия

Активация на акаунт