АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 080
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Днес й удариха двете ваксини. Много е кисела. Едното краче мисля, че я боли, почти не го движи.
За захранването педиатърката ми каза да започвам с пюрета,, морков и тн,,,, имало време аз да й готвя. Вие с какво започнахте/ ще започвате? По кой метод?

# 601
  • София
Аз класическо с пюрета. Следвам тази схема: https://bimbobam.com/2019/03/16/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D … 0%BF%D0%BE%D1%80/

Засега е яла тиква, картоф и тиквичка. Редувам разхлабващ и запичащ да въвеждам. Мисля следващия да е морков. От началото слагам зехтин по малко. От другия месец мисля да не е съвсем гладко. Ще въведа първо месата, ориз, елда и тези, после плодове. Всеки нов зеленчук/плод по 3 дни въвеждам.

Иска ми се към 8м да е вече на кухня. Някои неща на синът ми ги въведох от там (свинско, заешко, риби, боб, домати и подобни).

# 602
Днес й удариха двете ваксини. Много е кисела. Едното краче мисля, че я боли, почти не го движи.
За захранването педиатърката ми каза да започвам с пюрета,, морков и тн,,,, имало време аз да й готвя. Вие с какво започнахте/ ще започвате? По кой метод?
Ако няма от къде да се вземат домашни зеленчуци мобе би за предпочитане са пюретата, но не знам дали има пюрета само с 1 зеленчук. Честно казано и с 3те деца рядко съм залагала на пюрета за въвеждане на нещо. Може би само на някои по трудно намиращи се / несезонни. Аз приготвям всичко преди да се консумира. За сега успявам да намирам домашни зеленчуци и плодове, но не съм въвела още плод. То ако сега не му се готви специално за него, кога...

# 603
И ние като JayRay вече сме въвели няколко зеленчука - картоф, морков и тиква. Но освен тиквата май нищо друго не се хареса. Правеше смешни неодобрителни физиономии.  Sweat Smile Честно казано до последно се чудих и исках да е ЗБВ, но нещо се разколебах и педиатърката като каза, че може да започваме с пюретата го взех като знак. За сега хапва домашни, с изключение на 1 от тиква, защото не успях да се справя толкова бързо. Взех на гербер, но се чудя имате ли препоръки за други? Най-вероятно след есента ще тества и повече купешки пюрета, та ми се иска да съм по-подготвена към коя марка да се обърна.

# 604
  • София
Гербер, Хип, Лидълските на Лупилу и на ДМ съм взимала за синът ми. Състав напълно ок. На Плазмон също има някакви.

# 605
  • София
Баткото го захраних с морков. След това картоф, тиква, пащърнак и така нататък. Първоначално взимах био плодове и зеленчуци, сварявах на пара и пасирах. В последствие като започна да хапва повече минах на купешки пюрета и накрая детска кухня. За по-нестандартните плодове и меса, които не се консумират често у нас (манго, конско месо, заешко и подобни), купувах готови пюрета. В италианските магазини има голям избор на Плазмон, а също и сухари с хубав състав (без палмово масло).

С малкото ще се захранваме след месец-два. Харесва ми идеята на ЗВБ, обаче не мога да издържа на мацаницата 🙈 Затова ще действам по стандартния начин и вече като порасне малко ще давам парчета.

# 606
Аз също много се чудя дали да не захранвам по ЗВБ метода и дори бях писала (мисля 🤔) да питам дали има и други като мен. С каката захранването беше голяма греда и сега ме побиват тръпки само като си помисля за това. Мисля да я карам смесено пък да видим Simple Smile
Вие кога започнахте , не е ли рано още ? 
А слагате ли АМ или кърма в домашните пюрета?

За купешките според мен Hole, babylove и са Ок. Иначе на каката съм давала почти всички само и само да яде , но тя отказваше .

# 607
  • София
Моята е на 5м и засега греда беше само тиквичката. Дори броколито се прие вчера. АМ пробвах да сложа 2 пъти и не се хареса, предпочита чисти да са пюретата.

Иначе аз малко по-различно карам от първия път. Сега има 3-4 зеленчука вкарани и сега ще й предложа пилешко месо. После още някой зеленчук ще предложа. После плодове следобед, елда, овесени ядки, ориз. Със синът ми първо гледах зеленчуци, после плодове, после каши, та чак след това месо.

Мен ЗВБ ме е страх. Синът ми достатъчно се е задавял и без това и изтръпвам само при мисълта да й дам парчета на малката.

# 608
  • София
Здравейте,
Гледам, че доста от вас вече захранват. Децата стоят ли седнали вече? Дъщеря ми няма още навършени 5 месеца и си е като кашкавалче. Така или иначе не бързам, де, мислех да започвам при шест навършени месеца. Храни се смесено и ме е страх да не повлияе на кърменето. Какви са плюсовете при  по-ранното захранване? Четох за няколко индикатора като умението да стои седнала и рефлекса за избутване с език например. И двата не ги покриваме за сега 😀

# 609
Моя голям червей не се спира на едно място. Постоянно иска да скача. В леглото се върти. Иска миличкия да стои седнал надига се с лакти обаче не го държи гърба и се люля на ляво на дясно. Ама не се отказва. В полулегнало положение не му е ок и се надига. Пробвах да го захраня с картоф. Не го удобри плюе го, мръщи се. Ще го изчакам още една две седмици и ще пробвам с морков или тиква. Няма да го насилвам, ще пробвам и когато изяви желание ще продължа

# 610
  • София
Моята отдавна се пъне да сяда, получава й се  с големи мъки. Иначе имаше и други признаци за захранване - интерес към храната, прави дъвчащи звуци с уста и примлясква, дъвче юмруци, млякото не й стигаше (над 1л).

Картофът е ужасно безвкусно нещо 😀 Синът ми чак след 3г възраст ги прояде. Може да пробваш със сладък картоф, той е с по-приятен вкус. Морковът също не е топ вкус. Сз поне със запичащи не започнах при нито едно дете, за да няма после запек.

# 611
Аз към средата на месеца ще започна захранване. С каката започнах с тиква, гол картоф не съм давала никога. Тя обожаваше тиква и пащърнак в началото. Картоф и морков винаги в смес с нещо друго съм давала. Мисля да си извадя тефтера и схемата на Хип, която съм драскала и съм писала ден по ден какво е яла тя и просто да правя същото и с малкия сега. Grinning

Моят се върти като пиле на грил, не мога да оставя никъде освен в неговото легло, защото се върти като луд. Даже нощем се обръща по корем и почва да недоволства и ме събужда да го наместя. Каката сега си гледах на снимки, почти не се е обръщала, на 6 навършени месеца си е седяла кротко в гнездото на дивана, него ако го оставя на дивана легнал по гръб, след 2 минути ще се е обърнал и паднал. И той се пъне да сяда, още не може сам, подпирам го през деня за малко, седи в нас, но не може да запази още баланс.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 11:58 от Faerlina

# 612
Аз мисля да започна със захранването на 5 и половина - 6 месеца. Като цяло го отлагам главно, защото още съм до никъде със събирането на информация как да се случи цялото нещо, с ми е нещо много ново и мъча да чета да съм подготвена.

Има ли бебчета, които протестират в летния кош? 4 пъти опитваме - 2 пъти се стигна до истеричен рев, 2 пъти успя да погледа и да заспи що годе спокойно. Имам чувството, че се чувства много ограничена откъм движения заради коланите. В полуседналата позиция що годе стои, но легнала абсурд, чак като заспи я свалям.
В коша за новородено й е добре, не мрънка, но исках просто да разглежда малко повече, но явно ще го позабавя още малко.

# 613
Хайде и ние в кюпа. На почти ( без 8 дни) пет месеца дадох сега първата лъчижка морков. Избрах пюретата на гербер. Имам схема до седмица. После не знам какво ще правя 😁. Все още избутва с език,но успя да хапне. Ще видим утре. Чета, че със захранването коликите се връщали. Вярно ли е?
Поръчах слънцезащита на биодерма, не знам дали е ок. Вие за морето освен палатка за бебето, купувалили сте шапка. Мойта не понася нищо на главата, ама ще я мъча.

# 614
  • София
И при двете деца не са се връщали колики. Слагах шапка на морето.

Общи условия

Активация на акаунт