АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 039
  • 757
  •   1
Отговори
# 690

Възможни реакции към алергени, не към зеленчуци или плодове!

Те реакциите не са ли еднотипни във вертикалната част на табличката, независимо от какво са породени?

Реакциите са еднотипни, но към алергени. Затова по хоризонталата няма картоф, морков, ябълка, круша и т.н.

# 691
  • София
Най-честа реакция от храна съм виждала обриви и зачервявания. Племенникът ми направи обрив около устата и зачервяване на лицето от ягоди.

Ние днес ходихме до лаборатория. Пуснаха й профилактичните на 6м. Сутринта 2 колектора изразходих, ама успях да й взема с този за момчета 😀 После голям рев като я боцнаха. На своя глава пуснах желязо, да видя там как е положението.

# 692
От ягоди е възможна реакция заради семената отвън (на който му е интересно може да прочете повече). Затова се въвеждат след годинка.
Идеята ми е, че така поднесена тази таблица може да подведе много майки с първо детенце. Мисълта ми е (към майките без опит) да не се вглеждат само във възможните реакции, а към какво са отнесени тези реакции - към алергените.

# 693
  • Варна

Възможни реакции към алергени, не към зеленчуци или плодове!

Те реакциите не са ли еднотипни във вертикалната част на табличката, независимо от какво са породени?

Реакциите са еднотипни, но към алергени. Затова по хоризонталата няма картоф, морков, ябълка, круша и т.н.
Това ми е ясно, но от броколи, примерно, може също да се появи реакция. Нищо, че не е официално алерген.
Исках само да помогна с възможните реакции, дали от яйце или от домат, няма значение.

# 694
  • София
Точно така. От домат също доста често получава такава реакция.

# 695
Най-честа реакция от храна съм виждала обриви и зачервявания. Племенникът ми направи обрив около устата и зачервяване на лицето от ягоди.

Ние днес ходихме до лаборатория. Пуснаха й профилактичните на 6м. Сутринта 2 колектора изразходих, ама успях да й взема с този за момчета 😀 После голям рев като я боцнаха. На своя глава пуснах желязо, да видя там как е положението.
Привет!

Знам, че на момченцата се взима по-лесно урина за разлика от момиченцата. Поздравления 😅
Иначе колекторът за момчета с него по-лесно ли се работи? И на нас ни предстои взимане.

А какви кръвни пуснахте?

# 696
Моя син също не харесваше картофа и пробвах с тиква и нея си я яде с кеф. Забелязох, че всяко що е зелено пюре не го харесва и се цупи. Слагам и по малко тиква на зелените пюрета.По колко изяждат вашите бебета? Моя изяжда едно малко бурканче от тези на Гербер. Забелязвам, че много се запича от пюретата и сега го спрях малко за 2 дни.
След зеленчуците какво вкарвате вие месо, каши или плодово? И въпрос до кърмещите.. Как се отлепяте от тях, докато спят. Вечер си спи сам в кошарата,а през деня винаги когато спи иска да е на цицата. Като тръгна да я вадя от устата му веднага се буди. А това е времето, в което уж мога да свърша нещо в къщи. И с каката съм в голям филм още не немога да се преборя с това крещяне за всяко нещо😵😨

# 697
Моя син също не харесваше картофа и пробвах с тиква и нея си я яде с кеф. Забелязох, че всяко що е зелено пюре не го харесва и се цупи. Слагам и по малко тиква на зелените пюрета.По колко изяждат вашите бебета? Моя изяжда едно малко бурканче от тези на Гербер. Забелязвам, че много се запича от пюретата и сега го спрях малко за 2 дни.
След зеленчуците какво вкарвате вие месо, каши или плодово? И въпрос до кърмещите.. Как се отлепяте от тях, докато спят. Вечер си спи сам в кошарата,а през деня винаги когато спи иска да е на цицата. Като тръгна да я вадя от устата му веднага се буди. А това е времето, в което уж мога да свърша нещо в къщи. И с каката съм в голям филм още не немога да се преборя с това крещяне за всяко нещо😵😨
Следващо вкарахме безглутенови каши (още вкарвам) и паралелно горе долу плод. Сутрин м/у храненията плод, следобяд каша. Вчера вкарах пък плода в кашата, че бяхме на вън суттинта и съвсем бях изключила за плода, но то интака или иначе няма значение дали сутрин или в кашата ще се даде плода. Мисля синя слива да вкарам сега, пе и малкия се позапича, но е нормално. Ще свикнат. Другата седмица вкарвам жълтъка. Каза ЛЛ 1 седмица след като сме заместили следобедното хранене, а пък и да намеря домашни яйца.

# 698
  • София
Аз вкарах пилешкото след зеленчуците. После въведох банан, елда, просо, слива. Сега предлагам ябълка. Не е фен на чисто зеленчукови пюрета и от тях яде около 100гр, тези с месо - изяжда си 180-190гр. Плодовете давам от една мрежичка и общо взето е колкото хапне. Докато не въведа мляко и някакви бисквитки следобед не очаквам да се засища и си й давам и дозата мляко.

Яйце и аз ще въведа след седмица като навърши 6м. Поне тези дни като гледах това са препоръките, че в България е чак след 8-9м някъде по схема. Аз домашни няма да взимам, не знам какви проверки са минали. В магазините поне минават обработка и контрол преди да ги пуснат за продажба. Само веднъж ни се е случвало да има проблемна партида и веднага ни уведомиха (Метро).

Иначе и на киселото мляко му е ред след яйцето. После ще му мисля какво ще е, нямам план за по-нататък 😀

# 699
Леле колко сте напред всички. При нас захранването започна с пащърнак два дни подред и на третия се появи обрив навсякъде...казаха че е Алергия. Спряхме със захранването и сега от сряда започвам пак, а тогава става на 6м нашата мишонка. Вие гледахте ли дали бебето е готово за захранването по определени критерии или по-скоро си бяхте решили кога да започвате ?

Цикъл имам още от третия месец,а кърмя на поискване. Съня се развали от преди месец някъде - буди се на всеки 2-3часа нощем , а през деня има 4дремки по 30/40мин. Опитвам се да я приспя пак ама не става и се отказвам. Знам че на тази възраст е Ок да имат 2-3. спанета , като поне едното е хубаво да е по-дълго . Ще видим дали има причина за всичко това ,но определено преди съня ѝ беше Ок

# 700
Момичета, днес се зачудих нещо. Откакто малката се е родила я къпя с душгел и косата, и тялото и винаги изплаквам лицето само с вода с ръката. Сега се замислям, че това лице никога не съм го мила с друго Joy всеки ден по няколко пъти се налага да го минавам с тампонче с физиологичен - я заради плюнки, я заради това, че се е омазала с мляко, но това пак си е вода. Та вие миете ли лицето с нещо по-специално?

# 701
И аз мия само с вода. Даже не всеки път мажа с лосиони телцето.

# 702
И аз мия само с вода. Даже не всеки път мажа с лосиони телцето.

И аз знам, че всеки ден не е ок да къпете с душ гел. Аз бях накупила всевъзможни продукти все високо качество, но ми казаха да не я мия всеки ден с тях. В крайна сметка най ми допада душ гела на Адерма. Лицето само с водичка.

# 703
  • Варна
Аз лицето също го мия само с вода, а вечер след баня я минавам и с тампонче с мицеларна.
Иначе за захранването тя си беше готова. Аз исках до 6ти месец да изчакам, но тя си показа, почнах на 5.

# 704
  • София
И аз само с вода мия лицето. Не харесвам мицеларни води и не ползвам, за нея също не ползвам.

За захранването - гледах дали има признаците и след това започнах.

Има ли някое друго бебе, което се опитва да мине на 2 дремки. Моята май натам се е запътила и положението с третата дрямка е - късно и кратка, а някак още не може да издържи по-дълго и да е изцяло на 2 дремки. Иначе вечер ляга към 20:00-20:30. Сутрин става към 7-8ч, ако е яла през нощта и към 6:30-7, ако не се е будила. Второто ми е плюс, че тогава ставам и за баткото да го оправям за градина, ама после през деня е топ настроение малката…

Общи условия

Активация на акаунт