АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 030
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Каквото имахме вкъщи като марка и 3.6% (други % и без това не ядем). И с малкия така процедирах. Не съм взимала специално някакво.

# 736
Като чета до къде сте стигнали със захранването и просто се чудя как да подходя да ускоря процеса.
Не исках да почвам ранно захранване, изчаквах до към 5м. После беше болен, със стомашни проблеми. Тъкмо започнах и пак същата история.
Сега има останали само сополи и от 10 дни започнах пак, но въобще не върви. Единствено му хареса банан и там пробутвам други плодове, от зеленчуците нищо не му хареса.
Отделно често се дави, като му остане нещо на езика се почва едно гадене, повдигане. На 6 месеца е вече, няма как да не е готов.
Второ дете ми е, с първото също захранването не беше лесно, но не чак така. И двамата са едри, с млякото нямат проблем с апетита.

Приемам съвети, смених различни марки пюрета, вкусове, температури и лъжици. Не помня с баткото къде го храних в началото и кога го преместих в стола за хранене от ИКЕА.

# 737
Хора, може ли малко помощ. Уж четох, четох за захранването и накрая пак не са ми ясни някои неща. Започнах онзи ден с пюренце от пъщарнак, като днес вече някъде 10тина лъжици ще дам. Утре обаче какво трябва да правя? Ще въвеждам нов зеленчук. От него пак трябва да дам само 2-3 лъжици за да видя дали ще има реакция? Останалото количество трябва да дохраня с пъщарнак? Защото нали до 2 седмици вече трябва да изяжда едно цяло пюренце? Или трябва да карам само на по 1 зеленчук известно време?

# 738
  • София
Добавям нов към вече въведен. С баткото правих първо 2-3 лъжички, после 50/50 пюре. С малката сега не съм толкова стриктна. А за изяждането на цяло пюре не мисля, че има срок, до който задължително трябва да има. Някои деца и до годинката само пробват и са предимно на мляко. Други заместват за дни.

# 739
  • Варна
Като чета до къде сте стигнали със захранването и просто се чудя как да подходя да ускоря процеса.
Не исках да почвам ранно захранване, изчаквах до към 5м. После беше болен, със стомашни проблеми. Тъкмо започнах и пак същата история.
Сега има останали само сополи и от 10 дни започнах пак, но въобще не върви. Единствено му хареса банан и там пробутвам други плодове, от зеленчуците нищо не му хареса.
Отделно често се дави, като му остане нещо на езика се почва едно гадене, повдигане. На 6 месеца е вече, няма как да не е готов.
Второ дете ми е, с първото също захранването не беше лесно, но не чак така. И двамата са едри, с млякото нямат проблем с апетита.

Приемам съвети, смених различни марки пюрета, вкусове, температури и лъжици. Не помня с баткото къде го храних в началото и кога го преместих в стола за хранене от ИКЕА.
Евентуално за пробвате ЗВБ, или домашно приготвени пюрета?
Без да съм специалист, от това, което съм чела до сега знам, че докато давате плодове, няма да прояде зеленчуците.

# 740
Със ЗВБ ме страх, точно защото му се гади. Със зеленчуци почнах, но след тотален отказ опитах с плодове. Благодаря за съветите, но май открих какъв е проблема при него. Той и млякото не си пие, ако не е точно температурата, която харесва. Вчера му дадох пюре, на което успях да постигна точно харесваната температура и имаше някакъв успех.

# 741
Аз се отказах да го мъча.. Отказва да яде въвеждам по 3 4 лъжички нова храна, колкото да кажа, че съм я въвела. Цяло пюре във никакъв случей не изяжда. Всеки ден ги хвърлям. Ще изчакам да започне да седи самостоятелно и ще започна ЗВБ. Не виждам смисъл след като бебето ясно си показва, че не иска аз да продъжавам да го мъча. Има интерес към храната, но след 3-4тата лъжичка започва да се цупи и плюе.. Взима лъжицата иска да си чеше венците с нея.

# 742
  • София
И аз не замествам обедното й хранене. Само й давам да пробва. Някъде попаднах, че когато се замести изцяло, глтогава се вкарва жълтък. Това ли е причината за заместването?

# 743
Аз съм съгласна, че не трябва да се мъчат. Но той въобще отказваше. Аз ако не намеря начин да му пробутам няколко лъжички, въобще няма да мога да въведа храна. Отделно той е физически голям, млякото няма да го държи още дълго заситен, трябва да въведа основни храни.

# 744
  • София
Яйце може да е дори сред първите въведени храни (както е в много държави). В България се предлага по-късно по схеми. Не е нужно да е заместено нищо. По ЗВБ даже може да се дава директно цяло яйце на парчета.

Аз тази седмица започвам да предлагам малко по малко със зеленчуковите пюрета. Мисля така 3-4 пъти да видя, че няма реакция и продължавам с млечните (сирене, скир, масло, извара), че онзи ден се изрина от една конкретна марка кисело мляко и повече няма да го купя. После мисля малко по малко finger foods да въвеждам и глутен. И мен ме притеснява още да й давам парчета, но горе долу ще е почти на 7м като й предложа.

# 745
Моята щерка също в началото се мусеше на пюретата и ядеше по 3-4 лъжички, а после рев до небесата. Давах ѝ мляко и веднага смъкваше шишето - изпиваше за нула време всичко. Така започнах да ѝ давам пюре не 3 часа след предишното хранене, а на 2,30ч.
Заместих обедното за седмица.

# 746
Здравейте, мами. Бебо навърши 6 месеца и ми предстои рутинен преглед при нефролог по направление. Изпитвам затруднения в намирането на нефролог, който преглежда деца в гр. София. Бихте ли могли да ми препоръчате ?

Поздрави,

# 747
Здравейте, мами. Бебо навърши 6 месеца и ми предстои рутинен преглед при нефролог по направление. Изпитвам затруднения в намирането на нефролог, който преглежда деца в гр. София. Бихте ли могли да ми препоръчате ?

Поздрави,
Д-р Филипова 14дкц. Страхотна е! Препоръча ми я ЛЛ.
Бебоците как са със спането? Дрямки, по продължителен сън,  нощно време?

# 748
Я като сме на тема доктори,ми споделете при кой ортопед в София да я заведем?
Първия път бяхме при Фурлакис, но сега съм му писала и втора седмица вобще не отговаря.
Утре сме на преглед и изследвания.

# 749
При нас се случи неизбежното. Каката ни докара вирус от градината всички сме болни. Малкия беше 2 дни с температура. Заведох го още на 1 ден на преглед при случаен педиатър  понеже беше 4 слетобед. Искаха да го слагат на системи аз категорично отказах. Давах му панадол, вит. Ц и осциокопциум и за 2 дни се оправи. Давали ли сте на вашите бебета сиропче за гърло и има ли изобщо подходящ за тяхната възраст?Всички в къщи сме с раздразнено гърло та предполагам и него го боли.
Каката си я лекувам винаги сама, явно и с бебето ще е така. Много мразя лекари, които изписват антибиотици ей така за щяло и нещяло

Общи условия

Активация на акаунт