Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 233
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Защо така се трие? Ако изтритият пост е на Слийк, жалко. Ще вземат накрая да го откажат да съветва, а той е рядко полезно изкопаемо и можем много да научим от неговите включвания.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 11:32 от hrupka

# 331
  • Шумен
Трие се, защото това, което се предлага е работещо. Витамин D,ако е в достатъчно количество, може да разреши много здравословни проблеми.Да, ама защо трябва да го знаеш и да си помогнеш?Sleek е незаменим за този форум, за което можем само да благодарим.

# 332
  • Melmak
Защото модерацията куца от години. Какви глупости съм докладвала, писани от потребители, изписваха лекарствени продукти, които са с рецепта и насърчаваха самолечение на око. Никой не изтри подобни постове. Но тук слийк го трият за едното нищо!

# 333
Само защо изтриха поста по-нагоре със схемата за прием.. добре, че го копирах, беше много полезно….
Пусни го като снимка или нещо такова, като го имаш, може пък да оцелее

# 334
  • Be realistic - plan for a miracle.
Моят съвет към sleek, а и който и да е друг, който дава съвети от медицинско естество, е да слага един кратък дисклеймър най-отгоре в поста си, който да гласи, че се препоръчва преди всеки прием на каквото и да е консултация с лекар и че всеки носи сам отговорност за решението си да следва конкретни препоръки в конкретни количества Simple Smile

Според мен така няма да се трият повече постове, тъй като ще е ясно за всички, че всеки сам си преценя Grinning

# 335
  • София
Възможно ли е кръвотечение от носа да се дължи на прием на витамин Д?
Сестра ми взима 5х и се оплаква че ѝ кърви носа, ако го взима всеки ден в такава доза.
Като намали наполовина няма този проблем.

# 336
Да, а също и от омегата. На мен венците ми кървят.

# 337
По тази логика, може ли да се очаква и по обилен цикъл при прием на витамин Д?

# 338
  • Melmak
Не мисля. Не знам защо при някои може да се получава кръвотечение от носа или венците, но за почти година, в която приемам доста витамин Д цикълът ми не е мръднал като количество.

# 339
Да, витамин Д, Омега, Вечерна иглика, Мелатонин, и още.
Зависи вече от организма, не е прост процес, и не винаги кръворазреждат толкова, че да има кървене.

# 340
Сестра ми взима 5х и се оплаква че ѝ кърви носа, ако го взима всеки ден в такава доза.

Кой точно е препаратът и какво се разбира под "5х"?

# 341
Аз не мога да усетя съществена разлика вече втори месец с прием на вит. Д между 20 000 и сега от две седмици 15 000 IU
Може би ще трябва да мине много повече време.
Единствено намирам разлика в това, че като правя клекове лявото коляно отзад при свивката вече не ме боли. Дали е от вит. Д или колагена, който пия от 6 месеца не мога да знам.

Странно, и мен ме боли зад коляното, на свивката, даже и двете, особено при изкачване на стъпала и още не знам защо.
Какъв колаген пиеш?

# 342

Вероятно 5000 IU

# 343
Аз не мога да усетя съществена разлика вече втори месец с прием на вит. Д между 20 000 и сега от две седмици 15 000 IU
Може би ще трябва да мине много повече време.
Единствено намирам разлика в това, че като правя клекове лявото коляно отзад при свивката вече не ме боли. Дали е от вит. Д или колагена, който пия от 6 месеца не мога да знам.

Странно, и мен ме боли зад коляното, на свивката, даже и двете, особено при изкачване на стъпала и още не знам защо.
Какъв колаген пиеш?
Ето този колаген тия Около 4 месеца приемах по 2 лъжички. От месец-месец и половина увеличих дозата на 2 и 1/2, понякога 3-4.
Омега разрежда кръвта. Винаги седмица преди операция я спирам. Но с и без нея МЦ ми е все така обилен, за съжаление.

# 344
  • София

Този:

5000 IU.

Общи условия

Активация на акаунт