Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 157
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Вит Д не се взима на гладно. По време на хранене е най-лесно.

# 526
Аз пия магнезий сутринт на гладно 2 таблетки и вечер, преди лягане пак 2 таблетки, а витамин Д пия веднага след хранене (най-често на обяд или късен следобяд)
Така и не намерих правилното време за пиене на магнезий и вит. Д.
Доколкото прочетох, магнезият трябвало да се пие на гладно и да е изминало време след изпитото кафе. Хубаво било обаче да се пие заедно с вит. Д за по-добро усвояване. Вит. Д обаче се пие с нещо мазно.
Вече се обърках кое кога да го пия. Сутрин на гладно ги слагам в шепа и пия - 1 капсула магнезий и 4 капсули вит. Д. Само дето не знам правилно ли е. Worried

# 527
Никакви лекарства и добавки не приемам на гладно, единствено разтворим колаген. Пия магнезий сутрин и вечер, витамин Д, когато се сетя. Желязото го спрях. В момента нямам дефицити, пия само витамини за бременни, които са комплекс и явно комбинацията им не пречи на правилното усвояване, така че мисля, че е леко излишно чак такова вторачване кое кога се пие.

# 528
  • Варна
Витамин Д пия по обяд, магнезий преди лягане

# 529
Хубаво било обаче да се пие заедно с вит. Д за по-добро усвояване.

Ами, то, "заедно" означава чисто и просто "в един и същи ден", а не непременно на един прием. Simple Smile Аз мислех, че това се подразбира.

# 530
Колаген на гладно не се пие, защото дразни стомаха. Вит. Д пия по време на обяда или след. А магнезий пия вечер преди сън , защото приемам магнезиев глицинат, а той отпуска и ми се доспива.

# 531
  • оттам, откъдето започва България
Не, думата "заедно" въобще не означава това. Simple Smile
Скрит текст:
Синоними на думата заедно
(нар.) със, вкупом, купом, съвместно, ведно, наедно, колективно, дружно, задружно, ръка за ръка, изведнъж, наведнъж, изцяло, едновременно, солидарно, барабар, в крак, рамо до рамо

Благодаря на всички за насоките.

# 532
Здравейте. Оказа се, че имам ниско Витамин Д - 17 от минимум 20. Пих едни жилирани хапчета и го изследвах пак. В тази лаборатория минимума беше 30, а моя излезе 27. После ми изписаха по 20 -30 капки вигантол на седмица. Днес си купих този витамин Д и сега се чудя по 1 хапче достатъчно ли е при недостиг? Най-вероятно още е нисък, защото 0оледувам често и имунитета ми е нисък? Благодаря за съветите.

# 533
Изобщо нищо ли не прочетохте  от темата? За наваксване  тази опаковка няма да ви стигне и за 1 седмица.

# 534
  • Варна
Прочетете темата назад, за да се ориентирате. Ако искате да запълните дефицита си, дозата трябва да е доста по-висока.

Какъв магнезий пиете сутрин? Аз пия глицинат и цитрат.. и двете ги пия вечер.

# 535
Аз само цитрат и само вечер, но това не е за всеки да си вземе цялата доза цитрат наведнъж... При мен няма съществен разхлабителен ефект и не ми пречи да бухна 2 грама цитрат наведнъж. 300мг магнезий са това. Ако гонех по-високи дози щях да търся начин да го разделя сигурно. И да сменя и добавката, че сегашната ми е чист цитрат на прах и не е удобна за извън дома.

Не е задължително да се приемат по едно и също време, буквално заедно погълнати. Важното е да се вземат и двете. Витамин Д си трябва да е при хранене а не на гладно, а магнезият не е добре по същото време или близо до кафе, за който взема нещо с цинк също си пречат и забравих какво още му пречеше. Аз и затова съм го изтеглила него вечер, другите си добавки вземам по обяд. Ако някой ден спра кафето или се наложи да вдигам дозата, може и другаде да го наместя, но за момента вечер ми е най-добре да е.

# 536
От всичко, което съм изчела знам, че магнезий се пие на гладно, вечер, защото има приспиватилен ефект. Вит. Д задължително с мазна храна. По-добре в първата половина на деня, защото енергизира. Цинка е хубаво сутрин на гладно, но понеже дразни стомаха се препоръчва след малко храна. Аз го пия сутрин, след закуска баш с кафето. Не знаех, че не трябва с кафе. Понеже препоръчват цинка да се пие с мед, с няколко часа разлика, пия мед вечер, след вечеря, защото също има успокояващ ефект. За колагена няма единно мнение. Някои казват, че на гладно киселината бързо ще го унищожи, затова го пия 1 час след закуска.
Цитат на: Ранобудна [i
[/i]link=topic=1654992.msg48704122#msg48704122 date=1729237916]
Така и не намерих правилното време за пиене на магнезий и вит. Д.
Доколкото прочетох, магнезият трябвало да се пие на гладно и да е изминало време след изпитото кафе. Хубаво било обаче да се пие заедно с вит. Д за по-добро усвояване. Вит. Д обаче се пие с нещо мазно.
Вече се обърках кое кога да го пия. Сутрин на гладно ги слагам в шепа и пия - 1 капсула магнезий и 4 капсули вит. Д. Само дето не знам правилно ли е. Worried

# 537
  • оттам, откъдето започва България
Само не знам как да направя така, че вечер след вечеря да ми е гладно. Thinking
Утре като стана ще го мисля как да наредя капсулите, че са много.

# 538
  • Варна
Аз само цитрат и само вечер, но това не е за всеки да си вземе цялата доза цитрат наведнъж... При мен няма съществен разхлабителен ефект и не ми пречи да бухна 2 грама цитрат наведнъж. 300мг магнезий са това. Ако гонех по-високи дози щях да търся начин да го разделя сигурно. И да сменя и добавката, че сегашната ми е чист цитрат на прах и не е удобна за извън дома.

Не е задължително да се приемат по едно и също време, буквално заедно погълнати. Важното е да се вземат и двете. Витамин Д си трябва да е при хранене а не на гладно, а магнезият не е добре по същото време или близо до кафе, за който взема нещо с цинк също си пречат и забравих какво още му пречеше. Аз и затова съм го изтеглила него вечер, другите си добавки вземам по обяд. Ако някой ден спра кафето или се наложи да вдигам дозата, може и другаде да го наместя, но за момента вечер ми е най-добре да е.

И аз съм пила по 800 мг цитрат и не ме разхлабва особено

# 539
🙂🙂🙂 Аз го пия преди вечеря и така става много късно яденето, което не е хубаво. На мен изобщо ми е трудно понятието "на гладно", защото похапвам непрекъснато🙂
Само не знам как да направя така, че вечер след вечеря да ми е гладно. Thinking
Утре като стана ще го мисля как да наредя капсулите, че са много.

Общи условия

Активация на акаунт