Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 034
  • 763
  •   1
Отговори
# 510

А кой ви каза, че трябва да постигнете такива стойности, ако сте здрави? Наистина се интересувам. Няма логика здрав, млад човек,  да приема витамини и добавки.

Моят ендокринолог иска да стигна средата на референтните стойности.

Падне ли ми витамин Д близо до долната граница и почват депресивните мисли и инсомнията. Това са ми симптомите, които открих едва когато почнах да пия добавка.

За да не пада пия по 4000ui дневно. Да, съгласувано е с ендокринолога. Не, не съм натровила. Клинично здрава съм.
Логиката е че 1+1 в медицината понякога е равно на 4!

# 511
Благодаря! При мен единствено лошото време и липсата на слънце води до леко депресивно състояние, но това бързо го оправям с движения и приятни преживявания. Ще взимам, все пак през зимата, но повече от 1000 не смея. Имам чувството, че фармацията прави такава агресивна реклама на витамините и добавките, че даже и лекарите са повлияни - материално, или психологически.

А кой ви каза, че трябва да постигнете такива стойности, ако сте здрави? Наистина се интересувам. Няма логика здрав, млад човек,  да приема витамини и добавки.

Моят ендокринолог иска да стигна средата на референтните стойности.

Падне ли ми витамин Д близо до долната граница и почват депресивните мисли и инсомнията. Това са ми симптомите, които открих едва когато почнах да пия добавка.

За да не пада пия по 4000ui дневно. Да, съгласувано е с ендокринолога. Не, не съм натровила. Клинично здрава съм.
Логиката е че 1+1 в медицината понякога е равно на 4!

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 10:25 от CelesteTT

# 512
А, точно фармацевтите си каканижат предимно как трябват малки дози, те предимно това и продават. Една немалка част от добавките с витамин Д са с по 400 мижави единици и написали гордо там за дневната норма че ще я стигнеш.
Не се търси информация за добавките от тези дето ги продават действително, то според тях което те ти дават, то е най-доброто за теб.
Но с 1000 единици на ден ниво няма да вдигнеш де. Толкова дават на новородените, даже и без да ги изследват ами ей така да има... Вероятно и на теб са давали като бебе.

# 513
Здравейте!

От няколко месеца правим опити за бебе. Поради дефицит на витамин Д (резултат 72 при референтни стойности 80-250) вчера моят ендокринолог ми предписа Хидроферол по схема: 1 таблетка на седмица за месец, а след това по една таблетка всеки месец. Аз приемам всяка сутрин BetterYou Витамин D3 3000 IU от 3 години, но се оказва, че въпреки редовния прием не се отразява на стойностите ми. Още вчера закупих препарата Хидроферол, но в описанието изрично е упоменато да не се приема по време на бременност. Правейки опити, аз няма как да знам кога точно ще забременея и затова приемът на медикамента ме притеснява.
Моля някой да се включи с мнение по темата. Благодаря!

# 514
  • Melmak
Ако сметката ми е вярна това са малко повече от 10 хиляди iu. На седмица? И след това на месец?

Тази доза е ужасно ниска, даже вие сега приемате повече с бетър ю.

# 515

Привет, моля за съвет Simple Smile
При тези резултати каква доза витамин Д е добре да приемам за зимните месеци ?
Дневната доза за възрастни 4000IU адекватна ли е или да ми дадете съвет Simple Smile
Благодаря

# 516
  • оттам, откъдето започва България
Кой магнезий да избера при остеопороза? Чета, чета, и накрая... нищо. Worried

# 517
Привет!
Дъщеря ми е с гръбначно изкривяване - сколиоза. 
С латентен дефицит на вит Д3.
Последните и резултати са 16,2 ng/ml . ( от 10 до 20 - латентен дефицит, от 20 до 100- оптимално ниво).
Според личната и лекарка трябва да приема по 1 капка вигантол дневно.  Rolling Eyes
Купих и Д3 на Хая 4000 единици и и давам по 1 таблетка дневно.  Но на опаковката пише, че трябва да се приема по 1/4 таблетка дневно.
Та, може ли съвет?
Благодаря предварително !

# 518
То и "оптималното" ниво хич не е ниско в 20те но все пак ако напишете това дете на каква възраст е и колко тежи, може би ще се включи някой с по-конкретен съвет. Тази стойност си е сериозен дефицит според мен, хич не е латентен.

# 519
Детето е на 15 години, тежи 49 кг.

# 520
.........
Пия цинк и Омега 3, но от както пия омега забелязах, че цукъла ми се скъси. Отделно и спортувам, на 43 г. съм, намалих много въглехидратите (може да се каже, че съм на калориен дефицит) и иди разбери коя причината за скъсяване на МЦ.

При мен така започна скъсяването на МЦ  от 28дни - на 26 - на 22 - на 20  и след 5/6г спря.  Може би тялото се подготвя за менопауза.

# 521
Едно видео за симптоми, които подсказват, че имаме нужда от вит. Д
https://www.facebook.com/reel/1764129324324899

# 522
Правите ли пауза в приема на магнезий?

# 523
# 524
  • оттам, откъдето започва България
Така и не намерих правилното време за пиене на магнезий и вит. Д.
Доколкото прочетох, магнезият трябвало да се пие на гладно и да е изминало време след изпитото кафе. Хубаво било обаче да се пие заедно с вит. Д за по-добро усвояване. Вит. Д обаче се пие с нещо мазно.
Вече се обърках кое кога да го пия. Сутрин на гладно ги слагам в шепа и пия - 1 капсула магнезий и 4 капсули вит. Д. Само дето не знам правилно ли е. Worried

Общи условия

Активация на акаунт