Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 50 123
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
днес съм ги правила изследванията,преди 3 месеца бях с 5,3 ,а днес е 15,8  ,вдигнала съм го,но не знам дали да продължавам да го пия или да го спра Sad
ЖСК и МСН са прекалено високи, предполагам че феритинът ви е още нисък. В същата ситуация съм и аз, за това знам как стоят  нещата четох много . При мен хемоглобин и всичко останало е паднало под границите чак когато си изследвах феритин и разбрах, че е наполовина под границата. Всичко пуснах на своя глава защото ЛЛ видя хемоглобин 110 при минимум 120, не много ниски еритроцити и желязо в границите и не е било страшно.

# 676
Здравейте, искам да се включа с обратна връзка.
Имах тежък дефицит на Витамин Д - 18. Смених двама ендокринолога, които даваха смешни дози витамин Д и не бях в състояние да повиша стойностите повече от 20.
Тук във форума попаднах на схема, която доста често биваше премахвана, но при мен даде резултати. От 18, в момента Витамин Д ми е 44 (ng/ml).
От тук вече как следва да приемам Витамин Д за да си задържа стойностите и дори да ги вдигна още малко?

# 677
Този резултат след пауза в приема ли е?

# 678
Този резултат след пауза в приема ли е?
Да, около 2 седмици.

# 679
Това са резултатите на сина ми (16г) и мъжа ми. Причина да се изследват е, че от юни насам боледуват често, няма вирус, който да не хванат, особено мъжа ми. Някой може ли да коментира резултатите и евентуален прием на витамини? Освен това от почти 2г мъжа ми има проблем с паник атаки и тревожност, доколкото четох Б12 има отношение към това.
Това са на сина ми - на 16г. е

Това са на мъжа ми

# 680
  • Melmak
Не искам да коментирам на младежа, защото е още “дете”.

На мъжа ви и двете стойности са ниски. Б 12 трябва да е в горната граница.

# 681
Здравейте, искам да се включа с обратна връзка.
Имах тежък дефицит на Витамин Д - 18. Смених двама ендокринолога, които даваха смешни дози витамин Д и не бях в състояние да повиша стойностите повече от 20.
Тук във форума попаднах на схема, която доста често биваше премахвана, но при мен даде резултати. От 18, в момента Витамин Д ми е 44 (ng/ml).
От тук вече как следва да приемам Витамин Д за да си задържа стойностите и дори да ги вдигна още малко?
И аз си оправих Д- то по същата схема.
Пий по 15000 Iu още 2 месеца и пак контрола. Аз го докарах до 95 и сега пия по 10000IU на ден.

# 682
  • на последния етаж
Каква е схемата?

# 683
  • вкъщи
Аз днес си купих спрей 3000 единици, защото всяка седмица лепвам вирус ,после докато ми мине и наново. Така не съм била никога. Три пъти ли да впръсквам? Лятото вит д ми беше на долна граница, сега не ща да мисля колко ще е...

# 684
Да не ви отчайвам, момичета, но е възможно да си оправите нивата на Витамин D и пак да боледувате, както си трябва. Така съм през последната година, за жалост. Не знам защо, но имунната ми система, сякаш, съвсем отиде на кино. Confused

# 685
А, то това ясно че не е панацея. Ама нисък витамин Д не си е оферта отникъде, трябва да се оправя тоя дефицит че за 101 неща пречи...

# 686
  • Melmak
Аз днес си купих спрей 3000 единици, защото всяка седмица лепвам вирус ,после докато ми мине и наново. Така не съм била никога. Три пъти ли да впръсквам? Лятото вит д ми беше на долна граница, сега не ща да мисля колко ще е...

Better you ли? Кой от всичките?

Да, като цяло само витамин Д няма как да спре боледуването, но е важно да не сме в дефицит.

Аз само едно нещо съм видяла да помага при често боледуване и това е спорт. Обаче хората искат едно вълшебно хапче и да не боледуват. Ама не работи така. Гърне без похлупак, да не помислиш, че теб визирам. Говоря по принцип, защото като го кажа това и хората почват с оправдания, ама къде ти сега ще ходя три пъти седмично, ама не съм спортна натура, ама фитнеса е много скучен, ама нямам време.

# 687
Ама нисък витамин Д не си е оферта отникъде, трябва да се оправя тоя дефицит че за 101 неща пречи...
Така е, напълно съгласна съм.

Гърне без похлупак, да не помислиш, че теб визирам.
О, аз няма какво да се засегна, защото съм на същото мнение. Спортът е от фундаментално значение. Напоследък много чета и се интересувам от темата. Като цяло, се движа доста, но за жалост, в момента не тренирам силово / във фитнес. Обмислям това да се промени скоро. Свалих доста кг. последните години и към момента съм близо до идеалното си тегло. Щитовидните ми са с отлични стойности, пия витамини - като цяло, не намирам причина имунитетът ми да е в толкова кофти състояние. Simple Smile Ето, и сега съм много болна. Както и да е, като почна да тренирам, ще споделя дали е имало промяна. Simple Smile

# 688
  • Melmak
Желая ти бързо оздравяване! Дори да не е фитнес, може да е друго! Важното е да е редовно.

# 689
Хора, много ми е интересно (съжалявам ако е било дискутирано в някои от предишните теми), дефицитът станал ли е нещо масово отскоро?

Около мен много дами се оплакват от косопад в последните година-две и много от тях точно заради дефицит на Д. Преди време не помня това да е било особено честно явление, но може просто да е защото не съм се сблъсквала. Съдя по-скоро по хората около мен. А не е като да се каже че всички си стоим вкъщи и не се показваме на слънце. Просто ми е интересно откъде дойдоха тези проблеми изведнъж...

Общи условия

Активация на акаунт